Половината от ел.енергията у нас се добива от въглищни централи

Покачват се цените на емисиите и това генерира ръста на задълженията на държавната ТЕЦ "Марица-изток" 2 към БЕХ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама много екологични са тия електрически коли бе :)

Вятърни централи трябват... после ще ходите да духате.

а преференциалните цени за изкупуване на зелена енергия НЕ са ли държавна помощ. Не са ли избили вече инвестициите си другарите направили зелени централи и продаващи в пъти по-скъпо златната си зелена енергия.

затворете и останалите блокове на АЕЦ-а и ще имате 98%

Проверете с колко души персонал произвеждат 1 МВтч съответно Контур-Глобал и ТЕЦ Марица Изток 2 и ще разберете защо държавния ТЕЦ е в това положение! Вероятно ще получите съ отношение 1 към 2,5-3! Работила била ефективто - чушки!

Надупихте се пред световните рекетьори и затворихте реактори, след това не построихте новата АЕЦ... народа дебилен, като му кажат "комундетата идват" и гласува като примитив... ами така ще е...

"Половината от ел.енергията у нас се добива от въглищни централи" Някога се добиваше от АЕЦ Козлодуй, преди да затворят 4 реактора, по заповед на господарите.

Да, обаче изнасяме на комшиите евтина енергия от нашия АЕЦ. Дори и да се построи АЕЦ Белене, пак ще видим през крив макарон евтината електроенергия, защото отново ще ни дават в микса минимално количество от АЕЦ-а, за да може изнасяната ел. енергия да е на "международните" цени. Т.е. пак ще субсидираме съседните държави.

Не съм геолог, но въглищата са единствената енергийна суровина, която имаме и се добива в България.Така че майната им на всички идиоти, които са против ТЕЦ. Алтернатива няма, дори и да се развиват АЕЦ . ТЕЦ ще са нужни винаги на БЪлгария.

не знаех, че Донбас, е в България!

Моме, не си ли учила в училище за Маришкия въглищен басейн? Или от лакиране на нокти и зяпане на телефона не ти е влязло нищо в главата?

"Марица-изток" 2 Е ДЪРЖАВНА! НЕ Е МОДЕРНИЗИРАНА И ОТ ТАМ ИДВАТ ПРОБЛЕМИТЕ С ЕМИСИИТЕ! СТИГА СТЕ ПРЕПЛИТАЛИ "Марица-изток" 2 С АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ!

Глупости на търкалета!

Кое е глупости на таркалета? Че централата е държавна ли? Тези 600 млн. са дадени от бюджета на държавата, т.е. от моя и твоя джоб. Много ми е интересно колко струва да се направят филтри на ТЕЦ - а, така че да не замърсява. Да не се окаже че с тези 600 млн. някалкократно сме платили филтрите или че всичко е правено някой и друг посредник да си сложи в джоба някой и друг милион.

Какви филтри, какви 5 лева? Плащаш за изпускане на СО2- него филтър не го лови! Парникови газове!

И каво излиза? Че американските централи изобщо не са ни ограбвали досега, както нагло лъже вече 10 години путлерастската сган. Едва сега били изплатили инвестицията си по изчисления на наши специалисти.

Благодари на Костов за тази работа!

Само глупак би вярвал на американците.