Първата АЕЦ в арабския свят започна работа

Обявяваме успеха на ОАЕ в пускането на първия атомен реактор за мирни цели в арабския свят, АЕЦ "Барака" в Абу Даби, написа днес шейх Мохамед в Туитър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А у на с се скъсаха да слагат фотоволтаици и да правят веи паркове

Ядрен реактор в ръцете на тия камилари не е много ОК...

Няма страшно те дс подлушни... поне за сега

Тези държави рано или късно ще изнасят електричество но не произведено от АЕЦ

Много ми е любопитно къде ОАЕ ще си съхранява ядрените отпадъци, т.к. очевидно Ю.Корея няма да ги приеме на своя територия за преработка. Това е един от основните фактори за избиране на изпълнител по такива гигантски проекти, и съхранението ще бъде тип "временно", някъде из камъняците и пустинята. За да се строи АЕЦ с корейски реактори APR-1400, очевидно нито китайците, нито американците, нито руснаците са се съгласили да строят там, т.к. района на Персийския залив е буре с барут, заради Иран.

Ще ги раздават безплатно на джихадистите :))

Отворих туитъра, за да видя нещо повече информация, но веднага ми се "наби в очите" пост на черен фон, в който многократно е написано "Аллах Акбар, Аллах Акбар....." . Изглежда някои много се радват на придобитите ядрени мощности, може би вече си и мечтаят за "нещо по-така". Няма цяла вечност да им се налага да ни колят и взривяват с обикновен взрив, я.

Тази, ще гръмне, я от някой ислямист, я от говещините. И след това няма да има с какво да я загасят. Пясъка, ще се топи!

Бил ли си в Абу Даби?

Централата е на 300км от Абу Даби. За ислямистите- от Йемен, Иран, Ирак има желаещи.

tonk11

Бил съм. И какво?

_stankow

Е нали бяха икономически неизгодни АЕЦ, опасни и т.н. Що ги строят ?

Защото от датата на проекта до започването на строежа, до завършването на централата са минали 11 години. 2009та е била изгодна, но при полижение, че имат слънце и вятър, а цената на тяхната енергия е паднала драстично, на сегашния пазар си е набутване. Но няма как да се спре вече като са се хванали на хорото.

Разбрах - престанали са да ползват ток , или помолили американците за помощ и те наложили санкции на пясъчните бури та фотоволтаиците произвеждат ток и през ноща.

Тогава защо искат да имат поне 4 АЕЦ , "умнико" . Или решението е от преди 11 години и не смеят , да го променят . Соросоидното поколение здраво сте изпушили . Неграмотни , неуки и с самочувствие

корейски с американска автоматика, не руски боклуци.

По-надежни и технологични от руските атомни централи няма! Запомни това соросче! Американци, корейци и китайци са много назад в тези технологии! Това е политическо решение да се строи с недъгава корейска технология!

В България изродите и слаботоковите примати гласуваха за ндсв и криволицевият урод Кунева почти сложи ножа на АЕЦ Козлодуй !

А виж АЕЦ Козлодуй ще го затварят. И това бил "успеха" на Бойко. От сайтът на ЕС: consilium.europa.eu/media/45137/210720-euco-final-conclusions-bg.pdf 113. С цел подкрепа на ядрената безопасност в Европа ще бъде отпуснато специфично подпомагане за извеждането от експлоатация на следните атомни електроцентрали: - 490 млн. евро за „Игналина“, Литва, за периода 2021—2027 г., с максимален процент на участие на ЕС 86%; - 50 млн. евро за „Бохунице“, Словакия, за периода 2021—2025 г., с максимален процент на участие на ЕС 50%; - 57 млн. евро за „Козлодуй“, България, за периода 2021—2027 г., с максимален процент на участие на ЕС 50%. От мен: Виж Франция, Белгия, Нидерландия са бъкани с атомни централи.

фейк

_stankow

Не е фейк. Точно така пише. На страницата на ЕП. Каквото и да значи това. Проверих го.

ами чете се, има официален сайт на ЕП където си го пише. Не само да се лае във форумите.

С 57 милиона евро Топлофикация София не можеш да затвориш.

_stankow

Това е само за една година. По малко, по малко - ще я затворят !

Аз мога и с по малко! ;)

Казаните са 4, корейски по 1400МW всеки. По близо е до Доха отколкото до Абу Даби. Дано комшиите им да не се сърдят. :-)

Арабския свят?!? Данеби арабите да живеят на друга планета? Или в друго измерение паралелно на нашето?

Иди и провери. После и ти ще разказваш, че е друг свят.

Израел как още не е бомбандирал тази арабска АЕЦ?!

Защото е американска.

Ядрени централи се бомбардират само преди първо зареждане с гориво. Вече е късно.

Така удрят такава в Сирия. Само защо света не ги осъжда.

В Сирия няма ядрена централа.