От 1 октомври: Минималната пенсия може да стане 340 лв., а максималната - 1500 лева

Това предвижда актуализация, оповестена днес от министъра на финансите Асен Василев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Почва се раздаване на пари предизборно. Тъпаците, които работят и плащат данъци да му мислят.

Значи по тази логика, минималната заплата трябва да стане 2000лв. Поне така е в нормалните държави. Там, минималната заплата е винаги 30-40% по- висока от максималната пенсия. Тук е булгаристан и нямам на представа как се определя всичко.

Тавана на пенсиите кретени.Ощетявате ме всеки месец с 150 лева

2.7 млн работещи изхранват 2.2 млн пенсионери. Та кой от вас отделя от заплатата си по 340 евро за пенсионно осигуряване? Само питам...

Гербаджийте много крадяха и нямаше пари за нищо дбре че дойдоха други да дигнат малко доходите браво на Радев

Не разбра ли, че тия пари са спестени от кражбите на товята партия? Има една мярка за събираемост и харчете на пари и тя е бюджетен дефицит. Очаква се дори да е по-нисък от заложения от ГЕРБ.

Бяхте избрали Бялата Златка,щеше да предлага поне 1000лева минимална пенсия и 3000 лева минимална заплата!!!Той обича да предлага и да се предлага!!!Ама-тц...0,46 процента

Голямо увеличение!!! С тези темп ще стигнем другите след 200 години!!! Нали за това ви избрахме искаме достойни доходи!!!

Вдигат с 40лв. минималната пенсия и вече 43% от пенсионерите няма да са бедни, защото са минали прага на бедност! ЕВАЛА, избихте тъпомера с това! Подигравате се и като гледам харчите за показ, ама като дойде време за тоягите няма да ви ги има ехидните усмивчици....

Трябва и работа, а не мърморене.

Бойко плаче в Банкя и го е яд че загуби изборите и чекмеджето се опразва

И с какво ме изхранвате при условие, че има 40 години трудов стаж на висшист с непрекъснато социално осигуряване?

Колко пенсия ще дават ЧПФ? Ефективни ли са или НЕ? Ако НЕ да се премахне ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ФОРМА НА ВТОРИЯ ПЕНСИОНЕН СТЪЛБ = точене на средства!!!! - при 25% приходи от осигуровки за пенсия? 19.8 % осигуровки за пенсия , 5% от които в ЧПФ = 25% от приходите за пенсии

Герберунгелите се разпищяха. След още 10 коментара ще го изкарат не само, че нямаше да по-добре да няма увеличение, но дори е желателно да има намаление и министърът трябва да си подаде оставката заради тая работа.

Праг на бедността: 369 лв. Социална пенсия: 170 лв...

Доколкото помня, според ококорения любовник на Спецов пари в държавата нямаше, в следствие на "катастрофата след ГЕРБ" Сега изведнъж не само има, ами и 1.8 млрд! Ясно, 0.5 млрд ще ги вземете от магистрала Хемус, още 1 млрд от Банката за развитие. Ами догодина? Явно планират избори преди догодина, хората да си кажат "Ето тия вдигнаха пенсиите". Пък откъде пари - от Харвард може би. А, да, забравих, Спецов намери едни 9 милиона (не милиарда!), таман по 4 лв. за 2 милиона пенсионери! Да му мислят следващите!

Може да стане, може и да не стане...

Толкова си развалнуван, че чак нищо не ти се разбира.

БРАВО !

Слабо, другарииии, слабо! При предишни управления на Партията пенсиите и до 50 000 лева стигнаха! ..ама като ви гледам как сте тръгнали, нищо чудно и да ги надминете този път...

Социалната пенсия е за тези, които нямат един ден трудов стаж в живота си. Като цяло, не виждам защо някой, който не е правил вноски, да има право на пенсия.

Ма да бе, ГЕРБ всяка година крадяли милиарди и така 10 години. Даже и след тях останало. Толкова лоши били, а България толкова богата. За сметка на това, сега ще ни управляват тия, дето при предишните им управления държавата всеки път излизаше във фалит... Да живее новото лице на промяната... и изчегъртването... на парите от хазната...

Хората със социална пенсия имат право на енергийни помощи и топла храна или хранителни продукти от БЧК.

С тези темпове ще догоним Европа на Куково лято ! България е пенсионерска държава ! Есента ще е интересна ще има протести, а Румен Радев ще сънува 2 мандат !

Бойко им даваше по 50 лева а тези за 40 лева БИЯТ тъпана

Да си чувал, че президентството не дава нито заплати, нито пенсии, нито цени на ток и парно, нищо! Всичко това го прави изпълнителната власт.

Това са все държавни хрантутници - дупетати и прочие боклуци, серия прубират

Стига с тези пенсии бе, тъпанари! То знаем , че само те ви избират, ама кой ги ''вади '' тези пенсии ? А ?

Според икономическата статистика... Всички преди Борисов до Виденов са ни управлявали по-добре. https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG?locations=BG https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.CBRT.IN?locations=BG https://data.worldbank.org/indicator/BX.KLT.DINV.WD.GD.ZS?locations=BG Още ли ти е смешно, хехехех? Откраднатите пари и пропуснатите ползи са десетки мириарди.

добре че бате бойко и екипа му направиха нова държава. да има сега пари. забравихте като управляваха мая манолова и дончева и бсп кво беше. а някой се хилеха само. и слугуваха на бсп и дпс.

които нямат право на нормална пенсия по различи причини, са обречени да живеят под мостовете без ток, парно, телевизия, телефон, топли нови дрехи и достатъчно храна. Позор за държавата, обричащи старите на гладна смърт!

За два месеца забогате българския пенсионер!

ти родители и прародители нямаш ли бе, кретен.

А тази изпълнителна власт кой я докара бе, умнико?

Аз лично чух, как Радев каза, че ще вдигне пенсиите на българина. Факт! Друг е въпроса, че шапкаря е долен лъжец.

На черепа правителството само толкова ли дава ? Че то е по малко и от кризата с ковид при бб !!!

Било каквото било, случва се. Това са също част от нашите баби и дядовци...

Имам бе, дебил. Виж ква богата страна са ми оставили....Същата, каквато са оставили и германските родители....

Златните ни залежи подаряват на Дънди Прешъс Металс, а за българите хОй и20 евро....подземните ни богатства явно са за пенсиите на канадците....мрете тука гои

ще чакате пенсии от мика памперса и тошко склерито ,ама друг път !

Половината ти пенсията е от данъците на всички. Как да ти го каже човек.,

както вика ристьо - ще отприщим финансовата мощ на пенсионера, това е тотална гавра, бе тия политици докога ще ги търпим, досега минималната пенсия трябваше да е поне 600 лева, какви са тия мизерни 300 лева, я идете на запад да видите колко е, даже в македония е 340 лева още от началото на тая година, в кой ес сме ние по - точно, за да кажем че сме в ЕС, минималната пенсия трябва да се удвои демек 680 лева поне и минимална заплата поне 1200 лева бруто иначе в никакъв ес не сме, в една ирландия минималната заплата чисто е около 1400 евро, в румъния около 500 евро, при нас 320 евро, в кой ес сме ние питам ?!!!

Нале след Баце нямаше пари? На всичкото отгоре ся 40 лева а Баце даваше по 50… май май държавата си е била топ, особено на фона на глобалната криза…

Това са подаяния като за от радомирския университет !?!?! Ало другари , нали бяхте от харвард ? Там не са чували за вас

Това не е честно към тези които са работили през годините, не може едни които са работили 40 години да получават 350 лева, а тези които са си клатили краката 340 трябва да всички да се актуализират пенсиите защото иначе в един момент всички пенсионери ще получават минималната пенсия!

Ааа не знам. Вие си ги избрахте…

Ем че това е комунизЪма :) - работил не работил всички по равно. Кой чистачка, кой инженер… за редовия комунист няма разлика :)

Изчислявайки пенсията си с коефициент 1.35 за стажа, излиза, че размерът ѝ ще е по-малък от този, отпуснат от 01.07.2020 г.

Споко, ся ще вземем златото и ще го дадем на другарите от Раша…

Другари! Заварихме една разсипана от мракобеса Бойко държава! С минимална пенсия от 205 долара! Със средна заплата от 900 долара! ..а помните ли каква беше България, като му я оставихме? Пенсия 3 долара, заплата 20 долара.. хубаво беше 90-те, ама тоя всичко съсипа!