Коментари - Могат ли отпадъците да са реална енергийна алтернатива? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на въпроса - може, разбира се! Казваш на някого, че е боклук, и айде в печката....

Почваме с парламента.И е добра идея.Половината са тлъсти, а другите ще горят със син пламък

Трудна работа. Енергията вложена в преработка на боклука е твърде много. Нямам предвид просто да се изгори (макар че и подготовката за горене е енергоемък процес) Да допуснем че някой си е изхвърлил старата прахосмукачка. Тя трябва да се разглоби, пластмаса отделно, кабелчета и тръби отделно, мотор отделно. После мотора трябва да се разглоби (мед, алуминий и стомана да се разделят) което е по-скъпо отколкото да се направи нов мотор. После трябва кабелите да се обелят, да се отделят накрайниците и всичко да се сортира (което пак отнема повече енергия отколкото да се направи нов кабел) ------ Изобщо боклука може да се рециклира, практически даже на 100%, но само ако има много евтина енергия. При положение че енергията става лукс, въпроса е дали няма да гладуваме, а за преработка и да се мисли според мен не може.

Паляк, не филосовствай за неща, за които нямаш и грам познание. Има поточни линии, на които след източване на течностите утилизират автомобил за 3 мин. като резултата е сепариране на метали/неметали.

Проблемът е ,че в България вкарват боклук, който не отделя толкова енергия. Даже и по този параграф ни шибат западняците.

Гляпости.Питай Хитлер.Нищо не е разфасовал.Сичко накуп:))

Ако боклуците бяха реална алтернатива, западните общества щяха да купуват, а не да се чудят как да се отърват от боклуците.

Какво мислиш, че правят Нидерландия? Изрвоиха собствените си сметищ, а сега купуват от швеция.

Да, да... затова Африка няма да може да бъде изчистена следващите 50 години от европ4ийския и американски боклук. Затова България се напълни с италиански отрови.

По-точно внасят, не купуват. По-точно Швеция плаща на Нидерландия, за да и вземе боклука. И после Швеция отчита 80-90% оползотворяване на боклуците. По същия начин италианската мафия плаща на нашите "бизнесмени" да внасят италиански боклуци

Оctavius

Про-български вариант на изборите няма, всички го знаем, драги авторе ! А за да могат хората да приемат тази идея - ами дайте официални технически данни и статистика за пречистването на дима след изгаряне на отпадъците, информирайте някак хората... Ама те пък как да повярват на тези, дето винаги лъжат... Да не би да има един ТЕЦ на въглища, който да отговаря на нормални еко норми, независимо от това дали има сертификати или не? Така че - не е прост народа. Политиците и бизнеса го лъжат твърде дълго, и вече никой не вярва на нищо...

Могат могат! Следващото кое ше бъде ? Фъшкии?

Тъпите западняци и американци купуват ли купуват газ... а то колко лесно било... според поредните мошеници.

Да смяташ горенето на отпадъци за постигане на енергийна независимост е дъвка за идиоти.

То само това да се влачи. Още след Парижкото споразумение, големите градове в България трябваше ускорено за започнат да инсталират ВЕИ-панели по покривите за консумацията най-напред на обществените учреждения, детски градини, тролеи и т.н. В София - метро, трамваи също. Фандъчката инсталира това лято 2 броя и би тъпана все едно АЕЦ е построила. Смях.

Могат ли отпадъците да са реална енергийна алтернатива? Като няма риба и ракът е риба! ха-ха...

Гориш си цървулите и гащите и се топлиш. Зеленият преход - от автомобил към магаре.

Проблемът с паркоместата в големите градове резрешен - откриват нови коневръзи

1 кола заема място за 6 коня...

знам че голяма част са рециклирани във Европарламента и в частност тук...

Циганите отдавна са открили този источник на енергия!!! Бухат гуми,пластмаса,дрехи и всичко що гори в "ЧУДОТО" и кюнците стават червени... Еко проверки в махалата няма!

Толкова политици в България за 30 години да се съберат и да копат -колко царевица ще прекопат не ти е работа

Да си прибереш отпадъците да не ги хвърляш дето ти падне... голям боклук такъв!

нали вкарахме газ бе,за кво са ни боклуците на европата,лайнен да си ги прибира и гори