Министри водят "пикантен" спор за ценовото затапване на природния газ

Големият проблем на Европа е, че купуваме най-скъпия природен газ на света, заяви гръцкият енергиен министър преди стрещата в Брюксел, на която ще се обсъжда предложението на ЕК за таван на цената

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бих искал да попитам този, който измисли заглавието явявал ли се е на матура по БЕЛ и ако да с какъв резултат?

в Европа най-скъпия газ.. С тази висока летва на тавана турната от ЕК. И ТРИ условия, които в изминалата година в НИТО ЕДИН МОМЕНТ не са били налице, та да се е налагало пускането на тавана.. Ако естествено тез напъни на ЕК бяхя дуйствали през миналата година.. Ама след кат сме казали - ша турнем таван, най-накрая да турнем, де. Да не ставаме смешни само с празни приказки и плашене на гаргите.. Никакъв ефект няма да има от това "упражнение" в УЖ единство на Европа.. Само и единствено - ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ на съюза.. И студуване в името на идейното единство на управляващите еврозелки..

Лично Президента Макрон се ожали че сега му се налага да купува 5 пъти по скъп газ... а вие тука ни занимавате с някакви министърчета;)

Браво, предлагам в България да сложим таван на цената на хляба 50ст. за 1кг. и никой да не купува на по-висока цена!!! Може да сложим таван и на цената на млякото, сиренето и праз лука.

EС ЕК и прочие ровози капачки са пълни и нещастни смешници.Такива идиоти историята не помни.Ти ги биеш ,размазваш ги от бой, а те ти плащат по висока и все по висока тарифа.Егати идиотите.

Сложете таван на цената и за електроенергията, някои дни в пиков час цената мина лев за киловат, сложете таван 10 стотинки за киловат при тези цени пак им е много ....

Ограничаването на цените води до Кореком. Корекция на Комунизма му викаха. Ще купуваме пак руска газ, на свободна жюцена, но няма да има директно а само през Китай и САЩ. От Кореком сиреч, минал през рубли, юан и долари.

Може и да се е явявал, ама да внимаваме че може да го е правил в Харвард

How about emerging competitive international markets? Ministers?

Българските депутати независимо партйте изповядват една политика зададена им от Америка.

тия америчките пво ракети се целят само в жилищни блокове...

Таван на простотията ще сложат най-накрая?

Един вид - правят си сметката без кръчмаря!

при свръх-предлагане! При недостатъчни количества и взривени газопроводи - какъв таван, какви 5 лв.?

Тия извънземни , мислят че извънземни закони могат да заменят земните . Земния Айнщайн ряпа да яде. Модната икона ,извънземната Лайняна въвежда извънземни закони в ЕС, първи ще сме в света.

Няма да се купува, Къв таван?

Аз съм си сложил таван на цената на олиото. Ако мине 4 лв. спирам да купувам. НЪЦ ! Да ми е гадно !

Наневци водят спор как ще пия вода от бунара на Вутевци.

Ще пуснем цените на енергоносителите на борсата, а после ще се чудим как да им слагами тавани, да взимаме свръхпечалбите от производителите, но не и от спекулантите. Милите управници ще си скинат вратовете от напъване да замазват идиотизмите на ЕС чиновниците и да спасяват държавата си от удавяне

Шило

Ами, като са малоумни, нека да водят сега "пикантни" разговори. Всъщност, кой искаше газа да е на борсата? И, беше против дългосрочните договори? Май, пак ЕК? И комисаря Шевчович? С тия "комисари" и "комисариати", ЕС все повече започва да прилича на СССР в ранните години на този съюз!

"големият проблем на Европа е, че купуваме най-скъпия природен газ на света" Именно! И този проблем ще ви остане следващите години щото сте идиоти. Добре ще са тези които намерят начин да купуват директно от Русия.

"Ценово затапване"? Намирисва на умствено затъпяване.

Досрамяло го е да си напише името!

Тъпи еврочиновници

Тези направо режат главата на българина. 27,5 евро цента са 55 ст. и то без разните му такси. За българите става страшно с газа. Течен от САЩ, Катар и т.н., по тръба от Азърбайджан не върши работа на Европа. Свърши далаверата с евтиния руски газ в Европа, същото е и с петрола, въглищата, металите. Европа просто загуби, ще става по-лошо и колко не се знае.

ЕС търси легален начин да се легализира рушвета! Купуват руска газ на двойна цена от Китай,Индия,Юк като за благодарност горепосочените намират начин да се отчетат на загрижените чиновници...

В момента Русия пренасочва всичко и то много успешно, в допълнение на това, че продава и на Европа води до колосални успехи за тях. Тоест ако спрат газ и нефт за Европа големият губещ ще бъдат САЩ защото ще са основен играч, съответно и прецакани. Да не говорим, че ще започнат изкуствено да вдигат цената (още повече) и направо ще им се реве. Също така да попитам защо братска Америка така здраво ни клатят…

Прости -прости

но тяхната е безгранична;)

Тази новина я четем през ден от 3 месеца. На някой не му ли омръзна? След като костюмарите не са се разбрали, защо дъвчем едно и също?

Клаус Шваб, ви прочете "Планът", за ПЪЛНОТО ЗАНУЛЯВАНЕ и НОВ РЕСТАРТ, още ПРЕДИ ..."Корона-пандемията"...;) Кво, се прайте на Ощипани Моми ...Сега !! ;) "Нов, СВЕТОВЕН РЕД"...всичко Ви се Взема ..и почвате от НУЛА...Цени на ВСИЧКО до Небесата , Войни , Пандемии и фалирате ...Това, ПРАВЯТ СЕГА..."Световното Правителство"...от Давос !!;)

"големият проблем на Европа е, че купуваме най-скъпия природен газ на света" Що бе, нали беше 4 пъти по-евтин от руския.... или не помня? Нали директните договори бяха скубане и неизгодни и трябваше през борсата в Холандия... Не ви разбирам евролибералните глупости, трябва ми още един буустър изглежда :)

Много им се иска, но 2/3 от света не е навит на такъв рестарт :) Така че в момента гледаме 1/3 как се гърчи, а 2/3 да свиват рамене и викат "еми щом ви влече, рестартирайте си се там вътрешно всеки ден..."