17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В селското стопанство търсят хора да работят за под минималната заплата груб физически труд,а собствениците на тоя бизнес карат ферарита,бентлита,майбаси,живеят в палати с басейни,имат яхти,живеят,като бейове... Е това държавата трябва да го прекрати! От къде на къде цялата печалба със се заплатите на хората трябва да се излапва от алчните феодали?!?Защо не се заплаща подобаващо в селското ни стопанство? На запад собствениците на бизнеси в този бранш нямат толкова пари,колкото нашите алчни ганьовци! Защо?!? На запад голяма част от печалбата отива за работещите,а тук всичко се излапва от един змей горянин в буквалния смисъл!

Стига с това глезене на бизнеса. У нас това не е бизнес а алъш-вериж. Нека работодателите да работят съвременно, със всички необходими отделени фондове. А да не се забравя че фалитите не са мръсна дума, а отстраняване на слабите работодатели. Това е пречиствателния механизъм на пазар. И особено в туризма.

Министърката да отменя ЗСУ и да се оттегля.

Да не сте си продавали нивите.

Щом няма да се отварят детските градини, работодателите ще бъдат ли длъжни да пускат платен или неплатен отпуск родители на малки деца, както беше по време на извънредното положение? След 14 май дори да имаш платен отпуск от минали години, ако работодателя не разреши отпуск, нямаш право да го ползваш. А В България доста от работодателите не са от тези, които ще се съобразят с нуждите на работниците, освен ако не са длъжни. Какво да правиш с деца, които няма на кого да оставиш.