Колко отрова може да има в храните, които купуваме?

Канцерогенни субстанции, какъвто е етиленовият окис, се използва в десерти, макаронени изделия, снакове и други

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А най-вреден за здравето е Животът!...;-)

При нас няма никакъв контрол и от ЕС внасят всичко отровно, което не могат да продават в техните страни.

като чета тази статия, данните в която са ми известни от години, както и за "оловните" бои, които децата могат да гълтат чрез играчките си за които се затъпиха дори от ес и си мисля... защо пък трябва да нямам доверие във ваксините им? купувам си няколко замразени пуйки с мното е-та в тях за да могат да "живеят" в това си състояние поне 300 години. слагам ги под мишницата и се нареждам на опашката за ваксини в мола... :-)))

Ай бий си спутника и стига троли!

Чудя се как дир никога не те трие, каквото и да пишеш. Явно си от ''техните''.

Вредните съставки трябва да бъдат забранени изцяло независимо колко е количеството. Нещо вредно може да е в малко количество но ако някой не знае че го има и яде повече от даден продукт процента на вредата се повишава.

На фона на другите лaйнa, които вдишваме и поглъщаме, етиленовият окис е чист планински въздух.

България е член на ЕС а там има особено стриктен контрол на качеството на храните. Всяка храна трябва да има проследим произход, където е произведена от суровини, отговарящи на тук описаните условия, по най-модерни стандарти, с обучен и лицензиран персонал, с машини отговарящи на най-високите хигиенни условия. Следователно храните в ЕС в никакъв случай не са вредни и няма как да бъдат камо ли да съдържат отрови. Разбира се ако се появи по-безвреден заместител на дадена субстанция то тя веднага се налага. Липса на контрол и вредни храни има само в тоталитарните държави като комунистическите, днешна Русия и прочее да напомним куриозите с мургавите клеопатри от санитарния персонал, къпещи се във ваните с мляко в комунистическите мандри и къде са се облекчавали бригадирите около казаните за бира при липса на тоалетна наблизо

Може би ще останете учудени, но в страни като Белгия, има много по- малък контрол върху храните. Често се изхожда от факта, че предприятията са изрядни. От друга страна имат много по- добра информационна система. В случай, че има проблемни партиди, те се изтеглят веднага, а потребителите имат възможността да получат информация за проблемни партиди в реално време, на личните си телефони.

НЕСЕРИОЗНА СТАТИЯ! Причината за рака засега е неизвестна. Ракът се свързва с клетъчен процес, наречен Immunity escape, при който раковата клетка последователно мутира до степен, при която не се разпознава като дефектна от имунната система. Има много рискови фактори, при това къде по-значими от етиленовият окис, които са влезли дълбоко в ежедневието ни - алкохол, цигари, горещи напитки, печени и готвени храни, газирани напитки и захарни изделия. Но най- сериозният риск винаги е бил ВЪЗРАСТТА. Всяка смърт преди 65 е трагедия, всеки ден живот след тия години е подарък. Живейте щастливо!

трябва да се дели неограничено, програмираната клетъчна смърт да е изключена и като се дели новата тъкан да си направи кръвоносна система и да я включи в основната. Малко взе да мяза на Божие наказание ;)

Щом Етиленовият Окис е забранен в ЕС, трябва да се изхвърлят и забранят всички PCR тестове от Китай които са дезинфекцирани с етиленов окис!!!

На всеки балкон - свинкя, у сека кухня - пекарна, на секи перваз доматЕ и пипер.

Пушекът на "безвредните" цигари е изцяло от пропилен гликол. Чудесен химикал за направа на антифриз.

Знае ли някой дали у нас сгъстяват по някакъв начин някои марки кисело мляко?

в най-лошия случай трансглутаминаза, която се използва и като слепваящ агент при месото,

С ензими и подбрана смес бактерии. Така се губи полезността му.

Знаете ли как става така, че от магазина можем да си купим перфектно узрели банани (и други екзотични по нашите географски ширини плодове)? Как става така, че някой бере тези плодове на хиляди километри оттук, те пътуват със седмици, а после в магазина са не зелени, не презрели, а в масовия случаи - перфектно узрели?

Ела да видиш в склада.

Навсякъде берат зелени бананите, узряват по пътя и в складовете.

пръскат ги с етилен, който е сравнително безобиден , но предизвиква диария

пръска се с етилен гликол. Етилена е газ е нещата трябва да стоят в камери (етилена е силно отровен)

То да беше само етиленовият окис.

За разлика от Русия например в България има стриктен контрол за токсични вещества само в лекарствата. В храните обаче, към които спадат и хранителните добавки, НЯМА НИКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ. Това означава, че в храните и хранителните добавки токсичните в-ва надвишават в хиляди пъти ограниченията приети за лекарствата. Време е съответните органи да помислят по този въпрос, освен ако целта е българина да се държи болен.

За разлика от Русия.....смешник болен

скъпи боклуци , даже отрови,. това е истината. Менделеевата таблица е почти навсякъде от хляб до колбаси и напитки . Навремето триците само на коне са се давали, сега лъжат, че било полезно ахахаха който иска да ги слуша, единствено производството от домашно направени продукти може да се нарече истинска храна, всичко останало трябва да се избягва. Но те затова клаха и прасетата на хората и козите на хората, за да могат да ни тровят с техните скъпи боклуци

Колкото можете да поемете. Няма НИЩО истинско вече. Ядем боклуци с 300% надценка.

Нали затова сме в ЕС, няма да унищожат, а ще изпратят боклуците в бг... Като Италия.

СМЪРТ ЗА ЧОВЕЕСТВОТО СМЪРТ ЗА ЦЕЛИЯТ СВЯТ !