Коментари - Кирил Домусчиев: Токът у нас с близо 50% по-скъп от борсите в Германия и Франция | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на боко и на р.овч. - радетелите на българската енергетика!

Домус, докато на власт беше твоя ортак Бойко Джипката, си мълча че токът бил най-скъп в ЕС. Сега се сети да врещиш.

Така ще е! Мазнехте се на Европата и спряхте читави реактори. Не искахте строеж на Белене, а сега няма ток. Строенето на АЕЦ е неизгодно, затова в момента само селски държави като Япония, Англия, Турция... строят АЕЦ. И бизнесът хич не е за жалене, защото те са в игрите на политиците в България.

унизително ниски цени

И при Борисов цените бяха същите, енергийната мафия си беше същата, но тогава нищо не чухме от теб. Защо ли...?

Всъщност чухме - че Белене не трябвало да се строи. Изобщо, тоя е един от малкото лизачи, дето им личи на пръв поглед.

Е добре де ама защо се гледа само цена за ден напред? Сключи дългосрочен договор и цената ще е друга. Това е като с цената на газта и всичко останало. От днес за утре е толкова

Може да го каже само някой , който не е склювал договор.

Турете още перки и соларки, нали технологията се развиа и тока от соларките скоро трябваше да е безплатен. Спрете накрая останалите 2 реактора в Козлодуй. И малките деца вече знаят, че АЕЦ е опасно и че атомната енергетика е мнооооооооооо скъпа. И важно - разпарчатосайте още по на дребно ЕРПтата и особено далекопроводите. Значи ако всеки стълб се приватизира и си има ефективен собственик тока непременно ще поевтинее. Това са все аксиоми дето вече 30г от Европа ви ги повтарят, и те, кат не слуаште... тока поскъпва значи. Уроди.

Ти кажи жената на Кадиев как докарва печалба от продажба на ток 100 000 000 лвна година от тва няма не на ток в България?!

Корупцията и Мутрите почнаха да са пречка на бизнесите на Мутрите изградили ги с Корупция. Явно вървим към правова държава.

Къде видя във Франция държавно? Във фантазиите ли? Няма място в ЕВропа без доставчици и разделение на производство, пренос, снабдяване, разпределние. В България защото всичко е държавно затова тока е 500 лв. Държавен монопол.

Само че тук колкото по-частно, толкова по-скъпо! Пък ти ми каканижи за Франция колкото искаш.

Гел прост, лично ти беше против да работи ТЕЦ МИ2, а сега ревеш да работи.

А заплатите , които плащаш са 10 пъти по-ниски отколкото в Германия и Франция за същата работа! Чорбаджия гнусен!

КЕВР на СЪД Енергетиката държавна , както във Франция ! Без прекупвачи , преносвачи , доставчици и разносвачи на ток ! Без преференции за , веици и соларчи нито духат нито носят гориво на слънцето ! И цената на тока ще падне с 65%

И дойде време в което "Бизнесмени" рекетират "Бизнесмени"...... природа какво да го правиш големите риби хапват по малките и така по веригата....

кой друг да се рекетира - народът с два пробити джоба... брашняният чувал свърши!

Като ти опрощаваха задълженията не ти се виждаше скъп... Що не драска преди, че тока скъп бил? Питай някой пенсионер как се прави икономия...

затова пък ти плащат 500% по-малко от колкото в Германия и Франция, и крадеш 10000% повече от най-големите крадци в Гермениа и Франция!

То мошеник- Домусчиев нека да умира бързо или да бяга към Африка . Иначе трябва да го УБИЯТ. ..Домусчиев е ПРЕДАТЕЛ като поп Кръстьо.. След като го убият, трябва да ЗАКРИЕМ неговата турско- негърска фирма Лудогорец и да ИЗГОНИМ всички турци и негри около Разград, Търговище и СИлистра да бягат с РАЗПРАНИ гъззове към Африка и Турция, както бягаше Осман Ага през 1865 г.

Аз пък все го мислих за наше момче комсомолец

Купувай си го от Германия и Франция бе, чорбаджия смотан!

И как бе смешник като от комунистическото служебно правителство не дават ?

Ти адвокат ли си му бе, боклук провинциалистки??? Кои са тези уроди , които ви раждат и възпитават...

Домуса говори за корупция!? А схемата с БМФ, какво е, бе делиорман?

Е нали искахте свободен пазар . Ето ви свободен.

Искаме СВОБОДЕН, а не МАНИПУЛИРАН пазар.. праяиш ли разлика?! Не, то се вижда!

Всички искат свободен пазар, а като дойде короната и всички чобаджии искат да ги храни държавата.... когато хората с по 500лв ти изкарват пари за яхти и нови коли всеки месец, не мисли за високите цени, когато трябва да дава, ако може държавата да го нахрани с милиони защото е свикнал да ги получава наготово!

Тва е руския свободен Пазар както и руска демокрация казвам го на руски трол в руски сайт хахах

Белене.....всички скачахте...сега дружно ще рИвем.

Цени ток битови: 140 дневна / 60 нощна Цени стопански: 250-300 Социализъм, а? Само дето всички магазинчета, гаражи, малки и големи бизнеси ще плащат двойно-тройно. Оттам в цените на стоките и услугите. Но няма нищо - вкъщи е евтино. Междудругото - моделът на борсата е сбъркан. Четете Енрон, 2001, pump and dump

И по времето на твоите приятели от ГЕРБ и ДПС беше по-скъп! Що не юичеше тогава?

Ами сигурно защото не беше ама ти от къде да знаеш ? А дпс си правят кекс единствено с бсп , факт !

Провинциалистче, дпс правят кекс само с майка ти!

Ми Кирчо, инвестирай в собствени мощности. Пари имаш (там едни 56 милиона със сигурност). При тая цена на тока ще избиеш инвестицията за една година и после си на чиста далавера, че можеш и да продаваш. Ма не ти стиска или се стискаш - трябва да сменяш майбаха всеки месец, колите на охраната си - също. Гадно е като те клатят по-големи тарикати от теб, нали? :)

Това същия Кирчо ли е който винаги е крайно против увеличението на минималната работна заплата? Това Кирчо който беше поставено лице на бойко в нова телевизия ли е?

Не е верно, боклук с боклук. Търсите в Гугъл дей ахед електрисити прайсес джърмани и виждате цени между 120 и 300 евро за мегаватчас. Да сключва дългосрочни договори, деева и боклука нагъл.

ми купи си от там ток бе смотан,нали ЕС е свободен пазар и движение на стоки, услуги и хора..ама на 33 август ,уткинден!

В Гърция и в Европа няма толкова висока цена на тока.Държавно регулиране трябва,то не бяха фирмички които ни лъжеха,че ще свалят цената на тока.

Преди месец тези същите искаха закриването на ТЕЦ МИ2, а сега реват защо не работи. А когато Тиквата се съгласяваше с климатичните политики на ЕС и подписваше, то тогава мълчаха и усвояваха европейски средства. Хак им е! Положениетоим ще се влоши със Зелената сделка.

трябвапе вече да имаме 2ра АЕЦ с мощности поне 2 пъти повече от колкото АЕЦ Козлудуй, ама кой да мисли кое е най-евтино в дългосрочен план, всеки иска да открадне сега....за такива като този само свинец

Домуса с право реве,последната ми сметка за ток е с 85% по-висока.В държавата цари алчност,корупция и беззаконие.Българина го пусни на свободен пазар и той сам щЕ сЕ оцени колко струва.

Тоя дето унищожи БМФ ... да ревем ли иска....?

Ти кажи кой му го даде по добре

Това го постигна твоят любим премиер Дон Чекмеджиян и приятеля ти Делян. Енергетиката е овладяна, а Христо Ковачки е монополист на пазара. Отивай в Банкя да му се оплачеш.....

Това е решение на служебния министър, той ни е сложил при Гърция първо се информирай после пиши

Пич мокър, всички знаем кой клати държавата!

Ти се информирай Договорът с Гърция действа официално от 1 март 2020 г. Тогава ГЕРБ бяха на власт.

Прост народ е българският , за него не е важна истината а кой я е казал

За тези 50% благодарете на тези които закриха напълно годни реактори, после благодарете на тези дето взимат 50евро на "тон емисии", и накрая да не забравите за американските тецове както и за тези дето ги допуснаха да върлуват на българска територия. Всички имат лели...

Решението на въпроса е просто като ФАСУЛ!!! Просто се забранява износа на ток и цената пада на половина! Всеки мегават изнесен ток носи загуби за държавата- държавата ток не изнася. Ток изнасят десетина фирми на червени другари и шестаци от ДС! Но.....! Някой трябва да се прежали - ще бъде унищожен физически - ДС знае как!

и кво ще го правиш тоя ток в БГ?!? ще го складираш у кашони за зимата ли, тва не ти е компот бе! Има нещо просто тук,но не е решението, а меркурий!

Домуса го няма вече в новините, нама кой да му отпуска отклонени пари, уж да произведе важно лекарство и сига злобее. Замърсява въздуха на Пещера и си праваше каквото иска. Я сиктир.

Вие Киро не го мислете! Той утре ще спретне едни панели на 400кв на покрива на халето за спбсъвени нужди! Даже и европа ще му ги плати, а вие какво ще правите от догодина? Може да си спретнете един парк на панелките, ама като знам как на никой не му се дава пари на общото събрание ще гласувате ПРОТИВ!

Киро престъпнико долен а на запад заплатите даваш ли ги и нас? Плати ли онзи милиони за корабите?

Защо бе, нещастник? Заради такива олигарси като теб, които ограбвате и съсипвате всичко....

Ами всички олигарси в БГ са синове на партията майка. И всички са само приватизатори никакъв друг бизнес освен държава точно както в матушка Русия.

За тези 50 % питайте Радев, Той назначи временните и носи отговорност, стига да може това!

И за минолото лято ли ви е виновен Радев? И тогава бяхме с най-скъпия ток. Това са мините на Борисов.

Боко Тиквата и Теменужката направиха тази услуга на Догана... Сега Вампира се прави на луд, а лакеите като теб с плитки мозъци, хранещи се с отпадъци от софрата на Герб мафията, напразно се опитвате да спамите...

СчупИхте ли си държавата бе тарикати? Споко, като чета коментарите има още деян, вдигай още!

Купувачите не могат да си купят евтин ток от западните борси, защото не сме свързнаи с техните електроповоди - това ни остави ББ...

Ако ти кажа, че ще поевтинее задължителна застраховка или че където има посредник ще ми повярваш ли? То беше ясно какво ще се случи. Сега изчакай да видиш доюакинствата как ще квичат!

Това дето го приказваш сигурен ли си ? С кои не сме свързани я кажи ?

Ами изнеси се в германия да ти е евтин тока Тия плащаха на баце, сега риват като вдовица за .ур Сигурно има причина да риве, най вероятно не е ясно на кой да продължи да плаща сега След месец два ще се успокои

От догодина и домакинствата минават на пазарен принцип, като предприятията. Така че и ти ще плащаш дебело.

По прицип когато токът и горивата растат, тогава всички цени хвърчат. Нарича се калкулация. А когато себестойността на това, което произвеждаш се качи над цената на вноса, тогава затваряш и уболняваш. Персоналът - на Борсата, а след година или гладува, или отива да мие задници на Запад.

Плюете Домуса сега, но от догодина и домакинствата ще ограбват така. В случая сме в сходна ситуация с чорбаджиите - жертви на зелената мафия и ойрогейската измама наречена “либерализация на пазара”.

Е къде изчезна тока бе Домусчиев? Да не би Вождът ти Битко да го открадна и него.

Е защо така нали имаше достатъчно. Бибитко се тупаше в гърдите че нещата са супер и не ни трябват нови мощности !!!

Ами питайте що стана така онези знаещи НАТО-вци от СДС-то и Царистчетата, които заедно със Станишко пееха едни рефрени, как БГ няма нужда от нови енергийни мощности и затвориха 4 напълно годни ядрени блока, а два чисто нови ги оставиха да ръждясват на поляната!

Ами нали си голям бизнесмен бе, лудогорски отворено - купи си ток от Германия като е по-евтин. Нали сме в ЕС.

Нали не си малоумен, или не прочете, а бързаш да коментираш? Човека ясно каза бавят свързването, кое не разбра точно обясни! Като след година и ти минеш на свободния пазар и ти ще квичиш, ама ще е късно за тебе!

А кой забави свързването? Сигурно служебното правителство?

Не само токът Домусчиев, но сега опря и до вашия кокал, и ревнахте! Ние плебеите, всеки ден в магазина се чудим какво да си купим, за да оцелеем! Защото цените на храните хвърчат, а заплатите и пенсиите са мизерни! В това време политиците връткат игрички, как да се наместят във властта и ни спукаха от избори! Е, верно е, че няма такава държава като нашата!

Бойко си прати бизнеса да сваля властта. Димитър Николов от Подкрепа плачеше на гроба на шефа на БСК. Той е колаборационист с капиталистическия враг експлоататор. Те са заедно с капиталиста експлоататор и работят за безплатен робски труд за капиталиста и за ниски данъци за капиталиста и за високи разходи за работника. Срам за синдикализма са Подкрепа и КНСБ. Плаче повече от роднините му, дето се радват, че ще вземат милионите, спечелени от работнически евтин труд.

Бойко видя че не ми мина трика с продажниците от ИТН да извозят протестните партии и сега прави атака с бизнесите и РЗИ !!!

а тоя се сетил за тока, ми питай батцето той простакът нали разбира от всичко! па и ни управляваше "отлично" 12 години!

Батцето "разбирачо" ако беше останал още 2-3 години щеше да направи още два ядрени реактора, както направи газопровода! Това обаче не е изгодно за едни приятели оттатък океана и му направиха една хубава цветна революцийка!

картофе - на биби 12г. не му стигнаха за реакторите , но щял да ги спретнте за 2-3 г.??? Ти главата ли си посади в задника ?

До: ??? То преди тези 12 гозини тухла върху тухла не беше останало и всичко се разпадаше. Кое по напред да подхване. Почна по малко да оправя нещата и айде всички скочиха да го свалят! Миналата година лятото каза, че след като приключи тръбата почва реакторите, но вече половин година всички "протестъри" не гледат какво трябва да се прави за държавата, а гледат кой може повече власт да налапа! При това без да са си я спечелили!