И за утре сме с най-скъпия ток! С близо 50% по-скъп от борсите в Германия и Франция! Така ще е докато ръководството на ТЕЦ2 пуска блокове, но не на пълен капацитет, и държи винаги 3 или 4 блока в "планов" ремонт.

Това написа на страницата си във Фейсбук председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев и продължава:

"Тези разбойници години наред манипулират пазара и енергийната мафия си пълни джоба за сметка на индустрията и на домакинствата.

В това време частни тецове работят на пълен капацитет (при тях ги няма плановите ремонти на средата на лятото). ЕСО вече години наред се мотаят с присъединяването ни към Западна Европа (Защо да си купуваме ток от Германия?), но за сметка на това бързаха да подпишат присъединяване с Гърция (Защо Италия си намери причина да отложи присъединяването си с Гърция?!).

И при това работодателите писмено ги предупредихме. Това, ако не е безхаберие и корупция в тежка форма, то какво е?! А министърът на енергетиката, на който никой не му запомни името, къде е? Или му е сложно да вдене, или..."