Канадската провинция Квебек въвежда здравен данък за неваксинираните

Премиерът Франсоа Лего не каза какъв ще е размерът на новия налог, но подчерта, че ще е значителен

Обратно в новината

Коментари - Канадската провинция Квебек въвежда здравен данък за неваксинираните | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека и в Бг да вдигнат здравните осигуровки. Така нагледно болниците и лекарите ще бъдат подкрепени. Ама на пияндето кацарски не му теква, щото иска да приватизира сектора. Никъде в Европа няма такава смъртност, каквато при нас и никъде другаде болниците не са така претъпкани. Да не говорим, че приличат на конюшни. И после що сме били само 6.5 млн, като само от Ковид умряха поне 200 хил. за 2 години.браво на канадците.

Онтарио, 12/01/2022 Хоспитализация Неваксинирани - 674 Частично ваксинирани 163 Наплъно ваксинирани 1813 В интензивно отделение Неваксинирани - 157 Частично ваксинирани 19 Наплъно ваксинирани 167 Източник https://covid-19.ontario.ca/data/hospitalizations

"Само 12,8 % от жителите на провинцията не са ваксинирани, но те са половината от хоспитализираните." Това като го преписвате от малоумния премиер на Квебек, разбирате ли как си плюете по себе си. Другата половина, ваксинираните, която е също 50%, са в болниците.

така е в най-големите Демокрации (както сами себе си наричат)!

Подкрепям!

Путка

Цитат: "Квебек, която е с най-голям брой заразени с вируса в Канада, наблюдава ръст на инфектираните. Само 12,8 % от жителите на провинцията не са ваксинирани, но те са половината от хоспитализираните. " Въпрос: Защо при такъв малък % неваксинирани има толкова много заразени@

Аз пък мисля че заразата повече я разнасят ваксинираните защот след двете дози се помислиха за безсмъртни и не само че не пазят околните но не се пазят и сами. Неваксинираните са много по-внимателни и старателно си носят маските респ. не се бутат в другите по магазините и не канят гости .

Много ми е интересно да видя дефиниция на "неваксиниран" :) И как ще се променя във времето същата...

Ще творят и ще мажат години наред :)

За първи път в историята здрав човек може да зарази четворно сиропиран и четворно сиропираният да умре от болестта, срещу която е сиропиран 4 пъти за 1 година

Що за тъпотия си написал, че й 43 + са ти писали служебно. Вярно тук тъпите (потвърждаващи подобни постове) се привличат като с магнит.

За първи път виждам ваксина, която не защитава ваксинирания. Излиза, че това не е ваксина а нещо друго.

Канада отдавна е тестовата проститутка на Америка.

В какви времена живеем !!!. И позволяваме да живеем !!! Не вярвайте, не се бoдeтe с eкcпepимeнтaлки – не само не помагат, но и paзбoляват.

Шило

Май Кирчо се усети овреме и правилно избяга.

А как различават, че човек се е заразил от Ваксиниран или от НеВаксиниран? Според мен, Ваксинираните със същия успех заразяват, както и НеВаксинираните.

Ваксинираните НЕ заразяват по същия начин и със същата скорост, както неваксинираните. Общо взето, един ваксиниран има В ПЪТИ по-малко количество вирус, ако се е заразил. И е много по-трудно да го предаде на другите. Има вече доста НАУЧНИ изследвания по въпроса. И основното и най-важното - много по-лесно се изкарва, ако си ваксиниран и си се заразил. Съответно, товарът върху социалната и здравната система на една държава е много по-малък. Числата са красноречиви. Прочетете и се образовайте малко, преди да пишете глупости. Затова и канадците са го въвели този данък. Защото ако много от отделенията в момента са пълни, то е заради безотговорни антиваксъри, които бълват денонощно глупости в мрежата. Но като стигнат до болница и ножът опре до кокала, тогава кой плаща - плащаме всички!! И вместо докторите и сестрите да се грижат за сърдечноболни, за онкоболни и тн.. трябва да се хаби ценен ресурс за такива охобоховци, които смятат, че ще преборят този коварен вирус с авокадо, киноа и чайчета. Аман от вас!

Статистиката за смъртните случаи от вируса е пълна профанация. А тъй като контактите на ваксинираните са в ПЪТИ повече от контактите на неваксинираните, то резултатът е един и същ.

Ami togava da vzemat danak ot tezi koito sa katastrofirali shtoto sa v bolnica, ot tezi koito pouchat shtoto imat rak na belia drob, ot skiorite koito se potroshvat i tnt.

Нищо не плащаш в повече, не се бой. Всеки си плаща осигуровките и има право да бъде лекуван. И също така има право да не си слага ваксини, за които не знае нищо. Не ти ли направи впечатление в текста, че неваксинираните са ПОЛОВИНАТА от хоспитализираните. А другата половина? Излиза, че са ваксинирани. И какво - фифти-фифти резултат? По какъв начин това доказва ползата от ваксините, а??? Едно е ясно - ваксинирането води до тотално озлобяване. От какво толкова ви е страх, след като сте убедени в ползаата на ваксините? Няма да се разболеете, само ще се инфектирате, според определението на един нашенски професор. Хихихи...

фашизмът ряпа да яде! тия са за разстрел всичките

Зеленият и Медицинският Фашизъм е Бъдещето на Планетата. Т.е. тя няма Бъдеще ...

Браво! Това е начинът! Да им вземат данък, а не да им дадат 75 лв като тук. Като вземат е по-мотивиращо.

Ще ти взема главата, не ти трябва!

Аз даже това го смятам за положително - ще стимулира нормалните хора да се махнат от там и да отидат на друго място, където зачитат правото на избор, човешките свободи и фашизмът няма почва.

Това нещо като Джизие в Османската Империя ли ще бъде? Ми правилно, който не е правоверен да си плаща!

Киро Кyра от там ли черпи вдъхновение? Да си хваща куфара и у Квебек!

И после всичко било от загриженост към здравето на хората. Демокрация=Цинизъм.

А е хитлеризъм,грабете ни златото и си живейте живота за сметка на нашата мизерия

Обикновен фашизъм.

Бой, бой, бой, ама много бой по психочутирите

И всичко това от "загриженост", а не защото искат да установят диктатура...

вашта мама фашистка да еба в насраните гъзове да еба

Квебек ли? Богати? Ха ха ха ха! Добре, че са парите на Алберта, иначе са живи умрели табърнаците!

@ табАрнаци, моля!

Не мога да зная всички диалекти!

Ние българите сме екстремисти-комунисти. Преди бяхме по червени от русняците, сега сме по демократични от западняците. Преди, когато в Кремъл пръднеха, ние се посирахме, а сега, когато на запад се посират, ние само пърдиме. Гадно племе сме!

Когато ваксинираните започнат да измират масово от рак, болести на сърцето и т.н да не се чудят откъде им е дошло. Смъртността в България не се дължи на Ковида- дължи се на качеството и начина на живот. Вижте какво яде българина и колко хора могат да си позволят качествена храна и елементарни условия за живот. Вижте колко са стресирани хората. Вървя навън и масово се говори само за сметки и пари. И в крайна сметка погледнете официалната статистика за смъртност в България през последните 10-15 години. Смъртността не е по-малка от последните 2 години и това е факт. А тъпацте в Канада и Западния свят скоро ще са напълно поробени. За жалост това ни чака и нас ако продължим да сме овце!

Още от 2020-та чакаме да започне масово да измираме. Ама нещо напук на такива като тебе не мрем. Първо пишехте че до един месец след ваксината ще умрем от тромби сърдечен удар и така нататък. След това беше до шест месеца. Сега последно до две години ли стана? И като минат двете години идиотите като тебе какво ще пишат? Че всички ваксинирани ще умрат до 50 години? Света има около 3 милиарда ваксинирани в момента. Повечето от които са пъти по-умни и способни от тебе-но видиш ли любимата ти световна конспирация решила да избие хората дето и носят най-много пари. Пък решила да пропусне чистачка на тоалетни като тебе. Набий си го в простата тиква-никой в света не му пука дали ще живееш или не. Никой не се е загрижил лично и персонално тебе да те убива осакатява и така нататък.

В Европа ще се водиш неваксиниран 9 месеца след последната доза. Това влиза през февруари. След няколко месеца когато излезе следващия щам е почти сигурно че валидността ще бъде намалена.

Полицейски час ???? Това как ще спре омикрон? Вече много отдавна въпросът не е в опазването на общественото здраве

След данъка.започва строенето на концлагери,полицейски час и униформи с звезда на ревера!Абе с две думи ще настъпи истинска демокрация

да се изчистим пт вас тъпите антиваксъри

Не пожелавай зло на ближния си!

Комунягите наричат “фашист” и “фашизъм” всеки и всичко което не им харесва, а фашистите и национал социалистите са техни кръвни братя, също наричат мутри тези които мразят, въпреки че те създадоха мутрите.

Чърчил е бил голям фен на Мусолини и фашизма!

Полицейски час от 22 до 5? Вирусът спи през това време?

Държава която ти взима повече от 20% от изработеното по какъвто и да е начин и предлог е деградираща и пропаднала!

Здравния фашизъм е вече в действие в Ню Йорк, по заповед на бившия кмет Д’Блазио, неваксинираните не се допускст до работа, понулиците пуснаха микробуси-лабораторий, които ваксинират всеки желаещ, затова се извиха дълги опашки за ваксинация. Мунчовците трябва да направят същото у нас, вместо да се занимават да гонят вещици и духове в отношенията с Титова Македония

лабораториЙ ? ... Аааа ХА-ХА-ХА-ха-ха ... Данък неграмотност за теб, въшко кекава и непоръбена!

Напускайте такива пропаднали фашистки държави…Одавна тези държави са една клоака лайна…

какво значи фашизъм?

Както се казва прилагам схема (в случая цитат на Мусолини): Бенито Мусолини - фашизмът е характеризиран като система, в която „Държавата е не само властта, която управлява и формира човешката воля със закони и ценности от духовния живот, но и властта, която предава своя завет надлъж и нашир... За фашиста всичко е в Държавата и... нито хората, нито групите са извън Държавата... За фашизма Държавата е абсолютна величина, пред която хората и групите са относителни. “

Тъпаците като вас дори да са си направили труда да разберат как по-точно и мусолини и Хитлер са взели властта. Благодарение точно на такива немислещи като вас, дето са смятали че целия свят лично и персонално е срещу тях. Но такива като вас не четат историята е четат само това което им е изгодно. Или сега ще ме убеждаваш че и италианските фашисти и германските кафяви ризи са били върха на интелекта и образованието?

Фалиращите диктатури се чудят откъде да наберат средства за да предотвратят пълната си икономическа катастрофа, която ще дойде с гръм и трясък.

Канада икономическа катастрофа ли? Хахахахахахахахахахаха По тъпи българи от коментиращите в тоя сайт НЯМА

Не си седнал ... Нагъзен си!

Научи се на правопис, защото тъпият си ти!!!

Той се смее най - добре. Първи се смяха великите ваксинатори. Те ще плапат най - накрая. Природните закони никой не може да ги отмени.

Здравната система на Квебек е пълна катастрофа.

че нямам думи…. Опорката за смъртносста е винаги една и съща и пак не синправите труда да проверите.. Как може в 90% ваксинирана Испания на 47млн нация да имат само 33 смъртни случая от ковид??? А това че вие не вярвате си е ваш проблем… Дайте едно реално доказателство !!!!

А у нас антиваксерите днес ще правят революция, копейкин ще ги ръководи по Интернета. Минетов и Хаджигейов ще носят отново ковчези и бесилки..

Преоткриха Сопата, наричат я стимул! ... А ваксинираните в болниците, какво ще ги правят, на кладата ли?

"стимул" от латински значи "острен". Ако знаеш за какво говоря

Данък,затвор ,концлагери…ех демокрация в действие

Отивай в Китай там е социализъм. Опа там има и задължителна ваксинация:))))

Първо да питат кой пусна вируса и тогава да тормозят хората!!!

Wall Street Journal излезе със статия, в която д-р Монтание, носител на Нобеловата награда за физиология и мeдицинa за 2008 г. за откриване на вирycа на човешкия имyнoдeфицит и Джед Рубенфелд, специалист по Конституционно право изказват критика по отношение на заповедта за задължителна вaкcинaция, която Джо Байдън се опитва да прокара от известно време.

Когато хиляди пъти пишеш едно и също независимо под колко Ника показваш, че пишеш по поръчка.

истината боли

Виждам виждам как те боли:))) Кофти е да те хванат че пишеш платени коментари нали?

И какво от това? Побъркания Монтание ли ти определя живота?

Скоро и “такса Въздух” - ех Оруел, Оруел… Тя и Айн Ранд добре е описала какво се случва, когато нефелните влезнат във властта.

нали???

Кажете каква е смъртността в държави с над 90% ваксинирани И каква е смъртността в “горда” България..: Айде….чакам да ми нацъкате минусите но не и ррален отговор

Не се мъчи, сега ще ти обяснят как лесарине нек взимат пари за да убиват пациентите, здравната система е лоша, народа е болен и хиляди други неща. На нас винаги нясой друг ни е виновен,но не и ние. Този манталитет сигулно е останал от турското робство и след това 50 години руско присъствие.

И ти си асъл Ганю. Ами просто мога да ти кажа да обясниш как смъртността и от другите болести в Бг е най висока и тогава сам ще си получиш отговора, ако можеш де

От 15 години сме на първите места по смъртност...

В някакъв град има закон останал от дивия запад. Всеки, не помня над каква годишна възраст е длъжен да носи оръжие. Ако отказваш да носиш оръжие съответно плащаш данък. Логиката обяснена в закона-след като имаш права то ти си длъжен да можеш да си защитаваш правят. Ако искаш някой друг да защитава правата весто тебе то тогава трябва да си плащаш. С този данък нещата са същите-осигурили са ви начин сами да се защитите-вие не желаете, съответно ще си плащате за нежеланието. Това са правилата за живота в общество-има правила и закони, подкрепени от мнозинството. Ако искате да живеете в съответното общество , ще спазвате правилата.

От девет кладенеца вода, само дето не е кладенец, ами септична яма ... няма да ти плащам да ме пазиш, ще си смажа снайпера!

Че сте специалист по септичните ями Само че ето ви една уловка-в твоя град престъпността на практика е нулева. Пък ти ако смяташ че целият свят е длъжен да се съобразява с тебе намерих и кладенец или някоя от септичните ями дето ги копаеш и се зарови в нея.

Нищо не виждаш, сополите под маската ти пречат! ... Аз те виждам, през оптиката!

Канадскио нАрод озвере...Дано Кире Лъиберало да не земе да глъеда от тех...

Щяхте да разберете че докато той е премиер няма да има задъшжителна ваксинация..

И ти си от тъпаците дето му вярват???

Не, че нещо ама "полицейски час" дори по време на война не е имало. Но пък дикататорите обичат да го използват като "мярка". Е, сега поне е.. как беше? "затваряме ви за ваше добро"... точно както затварят овцете в кошарата, за да не ги намери злият вълк :)

По голяма тъпотия не бях чел…. Бил ли си в някоя война че да говориш без да знаеш.

Болния мозък- всичко антиваксъри ли сте толкова тъпи? Или то си е задължително условие?

В Австралия са ваксинирани 97% и то минимус с две дози, лято е, случаите са 100 000 +. Интересно ми е като стигнат 100% с бустер и случаите са пак толкова какво оправдание ще измислят?

КАЖИ БЕ ПРОСТ!!!

С колко големи букви да ти обясня за смъртните случаи, че да е по-внушително :))) Умирахме най-много от всички, още преди ваксините. Умирахме най-много от всички, още преди коронавируса. Умирахме най-много от всички, още преди да сме в ЕС. Умираме най-много от всички видове болести. Имаме най-болно население, най-лошо здравеопазване, най-ниска продължителност на живота. Ей затова, а не заради, че не сме се надупчили като овцете с нещо недоказано, експериментално и прокарвано с насилие измама и маниполации. Разбра ли, ПРОСТ (малко да ти падна на нивото).

Нали се сещаш че колкото и да повтаряш тая лъжа няма да стане истина. Тези смъртни случаи са съвсем отделно от общата смъртност в България. Но разбира се за такива като вас докато не става въпрос за ваш роднина или ваш близък всичко е без значение. Само че утре ако се разболя и почина някой ваш близък на бегом ще отидете да се ваксинирате. А пък не дай си боже вие да се разболеете-ще се сбиете с лекарите за да ви лекуват с приоритет.

Не са ми плащали, безплатно ви имам за прости. :) Тази смъртност е много раздута, всеки положителен умрял, го пишат от това, на всички е ясно. При този омикрон, който повечето карат леко и безсимптомно, това ще е още по-явно. Иначе, от вируса реално умират хора, както от преди 2020-та умираха от усложнения от грип и пневмонии. Това е положението, ако си решил вечно да живееш в страх и очакване да умреш, никой не ти пречи, но ще ставаш все по сам. Твоя работа, но живота ще си продълни.

Глупако, при 100 хил случаи имат само 49 умрели, 2 пъти по- малко от нас.

Абсолютен фашизъм...скоро в цяла Европа Да си върнем свободата..днес в 12 часа

Ако ще ходиш някъде да протестираш матш в Котай или брюксел… ТЪПАК!!!!

Хм, не е ли редно ти да ходиш в някоя от новофашистките държави. Все пак тук сте само една трета…

????

Надупчили са ти задника и не можеш да мислиш реално с единствената си гънка...тъпанар