Германия прие "Отбранителен щит" срещу скъпата енергия

Кабинетът на Олаф Шолц ще отпусне 200 милиарда евро в опит да защити бизнеса и потребителите от високите цени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственото хубаво нещо в тая депресия дето предстои е, че на надутите, като пуяци западняци ще им се разкаже играта и ще им бъде показано нагледно, че не са нещо повече от хората от източна Европа.

Какви 200 милиарда? Просто махнете Урсула и кохортата й и сложете умни и морални лидери. За кратко време ще ви произведат още 200 милиарда, камо ли да си ги харчите! Урсула и кучките й продадоха ЕС за 30 сребърника, образно казно, защото едва ли са 30...

Урсула я държат с далаверата с ваксините на Пфайзер. Ха е кривнала от "правия път" , ха са я опукали за корупция. Политиката в ЕС е пълна гняс и откъм действия и откъм изпълнители.

Германия наистина прие Отбранителен щит, но не е срещу скъпата енергия. Поне не директно. САЩ местят военното командване в Германия. От там ще дърпат конците на Украйна, а ако нещата загрубят да бомбят германците :)

"Отбранителен щит" ... хм, и на български звучи тъпо!

требе германците да почерпят от нашия челен опит 4 часа има 4 часа нема.... пробано е, работи безотказно... нейсе, скоро ше кацнат и на това

Значи ще напечатате още стотици милиарди и ще чакате инфлацията сама да спре???

А ВЕИ-тата кой ще ги субсидира,че без субсидии са капут? А недостига на 20 ГИГАВАТА ток тая зима от къде ще се появи? В половин Франция АЕЦ-ите са спрели... Германия я чака режим на тока - декември/февруари. Пък Вие си говорете за сила... Силата не им е в главата със сигурност... Още по-хубаво става - Фолксваген каза, че ако не се реши проблема с газа до догодина се изнася от централна Европа... Та в Германия и не само ще падат правителства, но може и глави да хвърчат....

Нещо замириса на германски социализъм....

точно, и то отново, дано да е само социализъм, а не като предишната разновидност...

Всичките тези 200 милиарда спасителни разходи (плюс другите от преди) можеха да си ги спестят. Ако бяха запазили неутралитет. Ако бяха казали "нашето население няма да страда заради спора ви за Донбас". До сега войната в Украйна щеше да е свършила и да има благоденствие в Европа. Но очевидно бюрократите в ЕС не искат това.

се, че го искат, но им е ВМЕНЕНО съвсем друго.

Да, но САЩ нямаше да забогатее и да се спаси от поредния задал се крах. От всичко това печели САЩ. А европейците са едни жалки смешници. Баси ниския интелект!

Аз предлагам dir.bg да се прекръсти на dir.de щото чета повече новини Германия какво направила, отколкото България. Нашите управници, нещо правят ли по въпроса с енергийните доставки и подсигуряването поне в средносрочен план или да ходя да търся печки и дърва?

Преди нашите да тръгнат да правят каквото и да е, трябва да се пита "царицата" в Брюксел дали може.

ДА НЕ СА ОБЯВИЛИ ВОЙНА НА-ТЕРОРИСТИЧНАТА ГРУПИРОВКА-САЩ? НАЛИ ТЕ ИМ-ВЗРИВЯВАТ ТРЪБОПРОВОДИ,ЗАБРАНЯВАТ ИМ-ЕВТИНАТА ЕНЕРГИЯ,ПРОДАВАТ ИМ-СКЪПА!!!

Значи рекета и забраните ф Запада ги наричами "отбранителен щит", а ку беши ф БГ, я комунизъм я нещу подобну. Газ ф света има бя, що тъй капитализма и пазарната икономика тъпчи орта?

Германците излязоха е'гати глупаците,щом търпят още Шолц,той ще съсипе Германия,от индустриална държава ще я превърне в роб на САЩ.Боже,какво нещо е пропагандата и с ковид и сега промиването на мозъци е зловещо,тези хора не виждат ли какво става?Не виждат ли,че САЩ ще печели на техен гръб.Путин ли им е виновен,че са облъчени роби

Ама нияй тоз "отбранителен щит" го видееме.. Още при МЕРКЕЛ.. Га се спряха предпоследните ТРИ АЕЦ-а в немско.. С 30% са увеличи КЮМЮРЕНАТА ГЕНЕРАЦИЯ.. В разконсервираните топлоцентрали.. И атомен ток от Франция.. Та сега Германия - от грижа ПАК ЗА ПЛАНЕТАТА явно, се отказва да си спира до края на годината и последните ТРИ АЕЦ-а.. Апропо - кво стана с ВЪГЛЕРОДНИЯ ДАНЪК? Той за Германия не са ли отнася?

200 нови милиарда от Германските джобчета ще цопнат в бездънният, алчен джоб на Чичо Сам в САЩ. Под формата на суперскъпа втечнена газ и ресурси, оръжия.... За начало! Европа от проститатка на Сводника си САЩ, бе превърната в долна безплатна котва. И нас...

Това е някакъв майтап. Затвориха си АЕЦ-ите, сега ще вкарват пари във вятърни мелници и слънчеви огледала... И половината територия на Германия да покрият с перки, пак няма да имат нито капацитета, нито постоянното производство, което дава АЕЦ. Забравят да споменат, че за да компенсират липсата на "мръсна" енергия от АЕЦ, от няколко месеца, горят отвориха "чистите" въглищни ТЕЦ-ове. Просто няма как да имат по-малоумна енергийна политика, сякаш енергийната криза не им даде урок. Не знам как ще свърши всичко това...

Тези милиарди са за подобряване живота на германците, а не за измислените енерго-алтернативи. Тръбата пълна с ЕВТИН и ОБИЛЕН природен газ е пред вратите на германците трябва само да отворят вратата, но не го правят! Никой и нищо не застрашава Германия от страна на Русия. Напротив тя им дава, дава, дава всичко откъм енергоресурс за да живеят добре германците и да печели немския бизнес! Причината да не искат партньорство и сътрудничество с Русия е неизвестна за обикновените хора, населението вече няма значение ли?!

Тези милиарди отиват в джобовете на спекулантите.

Шолц трябва да го обесят на площада и да виси там, докато не се мумифицира.

наливайте пари в празни тръби... хвърлт пари на ляво на дясно и си мислят, че така се създава енергия, така се доставя енергия... Определено заставам зад тезата си от 10 години, че германците са НАЙ-ТЪПАТА нация в Европа

Щит или "Как краварленд еба майката на германия"...

Са подпйнали хем!

досега си седим на руска газ от руски партенки и сме ок. не може да сте толкова тъпи, да го ева. не може да оставиш путинката да е независим да е милиардер, благодарение на милиарди от европа и сега да ревеш, не може да оставиш 90 процента от всякакво производство в китай и да чакаш да е ок всичко, да, разни бизнесмени са се нагушили с милиарди от евтина китайска стока. не става дума за тях, става дума за политиците. те какво си мислят или си мислеха. защо даваха такова доверие на путин. ЕК е за тотална чистка, 12 години даваха на боко пари ей така. няма човек около боко да не се е сдобил кой с вила, кой с къща, кой с торба пари. къде е европа да наглежда какво става.

До Коледа Шолц ще е подал оставка !

Колко прокремъслки урода смятат, че руснаците и Руската федерация ще излезнат "победители" в "специалната военна операция"?

Комунизмът се завръща, Спете спокойно деца. Нали сте Еко- устойчиви - можете и без газ, петрол, храна, топло, пътувания..... Време е германците да го докажат

Щом Германия е загазила, какво да кажем ние с гайдите ? Дали пък да не организираме и ние един референдум за присъединяване към Русия ?

Немските либералолигифрени ще унищожат Германия ! Ако не бе трагично щеше да е голям смях ! Немците трябва да ги избесят по стълбовете тези долни отрепки !!!

Ако Руската федерация победи в "специалната военна операция", тя ще продължи да е откъсната от Света. Няма да има технологии от Китай, ЕС, САЩ и т.н., или казно с други думи и предстои технологичен залез. Ако Руската федерация случайно загуби "специалната военна операция", то се сещайте какво направиха с германците и японците след втората световна война. Едните ги бомбиха с ядрени бомби и от велики самурайски войни ги докараха да се редят на опашки пред вендинг машини за ползвани ученически гащички, а другите им разделиха нацията, вкараха им мюсюлмани, плащаха и продължават да плащат репарации и като цяло им счупиха "смазаната дойчовска машина" до степен, в която днес нямат ни самолет, ни подводница, ни армия. Руските орки са прецакани и в двата случая.

Много ти разбира на тебе главата от техноилогии !

Всички тия мерки ще доведат до по-висока информация.

Инфлация

Предсмъртна агоня на политческия труп шолц и зеленият му антураж :)))))) взимаш пари от джоба на данъкоплатеца за да му субсидираш разходите за енергия - много "умен" хода, и всичко това защото си дебил и си въвел санкции срещу основният си доставчик, които всъщност убиват теб самия, само и само да са доволни говедарите от сащ... кселата наденица шолц е за затвора, както и цялото му правителство.

Те нека фирмите да избягат от Европа, пък вие приемайте щитове, митове. След дъжд качулка!

си, но само по принцип. Въпросът е в това - какво, след като избягат да речем в САЩ? Въпросът е риторичен, почти всички немски автопроизводители например, отдавна имат заводи там, такъв е законът - искаш ли да продаваш свои коли там, трябва да ги правиш там. Та питанката е следната - като се пренесат изцяло там - какво? Чакат ги празни, новопостроени заводи, инфраструктура, обучена работна ръка, и цялото оборудване е в измерителната система SI, а не в Имперски единици??? Или ще заварят планини от чист никел, литий, платина, титан ??? Мислете хора, това не ви е сезонния прелет на птиците, който глупак се реши на нещо подобно, той си е подписал присъдата. Дори и да успеят (което е НЕВЪЗМОЖНО в разумни срокове, през които няма да генерират и долар печалба), после какво? Ще се задоволят само с пазара в САЩ и Канада? За Мексико няма да говорим, там VW си има заводи и прекрасно се справя от повече от 50 години насам. Как мислиш, дали биха им стигнали сумарно 380 милиона общо население на САЩ и Канада? Нъцки... Пак ще си надигнат главата и ще искат да продават и в Китай. Да, ама не, те и там си имат заводи. Точно по тази причина, подобна технологична миграция е всъщност самоубийство, каквото и да си мислят повечето хора, включително и американците. По-скоро биха се изнесли към Индия и Пакистан, но айде, дано не съм прав!

прочетох нейде "Извънредно положение". Винаги след това /рано или късно/ идва намеса на военните. От там нататък си знаем. Бой по непослушните и несъгласните с линията на Партията. И т.н.

Отбранителният им щит е въздушен балон пълен с илюзии и лъжи, който ще се спука съвсем скоро.

Ало, дойчо, и кой направи енергията скъпа? Не бяхте ли вие?

Каквото и да става в Европа, не искам и да чувам за Расия. Тази кочина да стои далеч от нас, зад желязната завеса.

Накрая за всичко ще плащат руснаците с наложените им репарации, дори и вече да няма Руска федерация.

Пишат си в Дир, троловете на мама Мустафа. Мама Мустафа от терасата Хайде тролчета , прибирайте се Защо мамо Мустафа, гладни ли сме Не, време е за поредната ви доза хероин Ха ха ха ха

Абе какви са тия хаотични, неориентирани и самоубийствени действия ? Имаше една шопска пословица, която е актуална в случая : “ Ще си запалим къщата, за да изгори на Вуте плевнята !” Путин ще си го премести в другия крачол, като прочете за тоя “Отбранителен щит” на Германия !

Самата идея да купуваш злато с пари е смехотворна това означава да приравниш златото до дървеният матрял необходим за направата на банкнотите.Е няма как дървото да стане джелезу

А нашите мишки управници какво ще предприемат,както винаги "спасявайте се по единично" .

Означава, че бият шута на прокремълските боклуци и проводници на зелениям тероризъм като Грета и яко ще бичат въглища.

Платени идиоти и "полезни" идиоти оплюват Германия! Абе, аланкоолу, огледайте се и вижте какво става в Русия - паника и хаос! Стотици хиляди бягат от Русия, други стотици хиляди мобилизирани, стотици хиляди работни места се оголват, икономиката преминава на военно производство, предприятията изнемогват без високотехнологични доставки от чужбина в резултат на ембаргото, спонтанни демонстрации из цялата Федерация! Водката за пияндурниците постоянно поскъпва. От следващата година ще е с още по-висока цена! Вие пишете за "загиваща" Германия! Руската Федерация предстои да се разпадне, за нея се притеснявайте и за нас, защото като се разпадне тази азиатска държава на десетина азиатски държавици снабдени с ядрено оръжие и водени от автократични подобия на лудия Путин, тогава нещата ще станат ужасни!

Направо милиарди бягат от Русия. Само дето усраина взе нещо да се стеснява като територия...

https://faktor.bg/bg/articles/kak-mobilizatsiyata-na-putin-smaza-gordostta-na-rusnatsite

И как с хартиики ще си купите актив който никой няма да ви достави ? А умници? Какво ще произвеждате без енергия психари? Таван на цените е комунизъм, следва и диктат и тотален контрол, Ако Германците не се събудят.

Ще пръснем едни пари на вятъра, откъде ще дойдат те е друг въпрос.

Сащ разпаднаха ес.

Я!!! Ама и след разходката на Шолцо до Арабския полуостров Германия не си осигури втечнен газ.. Пустите му араби.. И те искат дългосрочни договори. И не дават права на немците да им препродават газа.. За тоз дет си го е купил требело да бъде само.. Пък то и немците нъл решиха - присъединявайки се към Залената сделка, с отвсякъде зелени митинстри.. До 2027-ма година дори и от молекулите на свободата от Мексиканския залив да си освободят икономиката.. Е засега достигнаха пак до КЮМЮРА е най-зелената енергия.. И няма да затваряме до края на годината последните си три АЕЦ-а.. Пък инфлацията им - при производителите на прочутите немски стоки, веч гони 50%. И те ставали много скъпи за пазарите по света.. Пък това водело до намаляване на производството.. Пък скопио ток и газ карали фабрикантите да пускат кепенците. И производството си в САЩ да изнасяли. Ама оттуй данъците в немско нещо намалявали.. И четвъртата икономика в света - не може да бъде, веч потъвала.. Пък ДОЙЧЕ Бундесбанк още по-мрачни прогтози давал - туй щяло до 2027-ма година да продължава..

Това с изнасяне на производство в САЩ е мантра на Байдън... Никой нищо няма да произвежда и експортира от там, особено при скъп долар. Тъпата Америка не се усеща, че съсипана Европа означава голяма криза там след 12 -18 месеца.

Шолц каза че ша праи най голямата армия която Свето некога е виждАл може би да отиде в Африка сам да си набере ресурсите нов Ромел щел да дойде.Ама то армия без ресурси закъде

Тъкмо гледам едни американци който твърдят че това отново е самоубийствено защото правят това което направиха с ковид мерките, значи очакваме подобряване за няколко месеца и след това още един пик на инфлация заради напечатаните 200 милиарда. Не съм експерт но разбирам че е нещо подобно на това - Печатаме за да борим инфлацията = очаквано по голяма инфлация. До колкото разбирам инфлацията трябва да я борим с производство и работа, яка работа. - но пък без материали и енергоизточници. До какво ще доведе това? Хиперинфлация, съсипване на "икономическият съюз" който вече не се бори за икономики а за благоденствието на САЩ. До кога ще е така и как ще се справим? Ще поживеем ще видим но за мен поне едно е ясно това което правят не си мислете че ще успокой нещата и инфлацията ще изчезне, ще е поредният удар по бизнеса и икономиките на ЕС.

И друго има, къде ще отидат тези 200 милиарда? В кой джоб ще попаднат? - за енергоизточници от САЩ може би? То тръби вече няма, няма да карат с кофи от Русия! Но пък американците продължават да купуват LNG от Русия и продължават да я продават като поръсена с демокрация газ. Това ли е плана на САЩ да сме зависими от тяхната доставка на Руски енерго-източници? - Да, ще е абсолютно същото както при Кирчо и Кокорчо ЕС ще купува Руска газ но ще я продават американците вместо румънците с хубавата надценка - простичка схема но пък доходоносна. А какво носи това на САЩ? - ами изстискват нас гражданите на Европа да им плащаме дълговете -техните трилиони дългове! Евала на САЩ само това ще кажа! Евала им на схемите! Които го може го може! Не напразно са лидери!

Нищо не е решила, освен да купува прескъпо и да плаща за него. Понеже няма как, ще взима заеми и данъци и ще ги подарява на чуждите вносители. Така си избраха немците, така им наредиха от чужбина. Приключи немското чудо за 6 месеца под умелото ръководство на зелените джендъри и социалистите-измамници. Германия е много бавна и инертна, няма да се събуди и промени поне 2-3г. Франция е следващият потънал кораб-без Германия за подкрепа те са съвсем фалирали. А без двете ЕС отива към залез, останалите държави нямат интерес да плащат за обединена Европа... Русия, Америка, близкия и далечния Изток ще я поделят до 1-2г. Къде мирно, къде с малко сила

Напротив смея да твърдя че държави като Франция Италия и тн ще деъпнат много без Германия.Англия за тва си би шута от ЕС

Точно двете, които цитираш имат по-голям дълг от Щатите ( естествено отнесено към население и БВП). ЕЦБ ги пази години наред, жертвайки евро и Германия

А що го имат според теб заради задушаващата хватка на Германия.Франция няма толкова голям фълг виж Италия да.А я сега поглрдни третата икономика в Света Япония къв дълг има

Не мисля, че си прав. Точно обратното е - Франция е по-зле от Италия и е на ниво Щатите. https://www.banque-france.fr/en/statistics/loans/debt-and-securities/debt-ratios-intitutional-sectors-international-comparisons

Ми на Франция дълга е под 100% от Бвп на страната на Италия е над 100%

От 1 юли токът за бита поскъпна с около 3%, като дневната тарифа за “Електрохолд Продажби” АД е 0,11146 лв. за киловатчас, абонатите на “ЕВН България Електроснабдяване” ЕАД плащат 0,10917 лв., а на “ЕНЕРГО-ПРО Продажби” АД - 0,11311 лв. за киловатчас. Всички тези цени са без ДДС и по принцип се определят за период от една година - трябва да важат до края на юни 2023 г. Това означава, че в момента най-високата цена за бита е 113 лв. за мегаватчас. Същевременно в четвъртък цената на електроенергията на Българската независима енергийна борса в пазарния сегмент “Ден напред” беше над 730 лв. за мегаватчас. Това означава, че ако сега битовите потребители са на свободния пазар, трябва да плащат над шест пъти по-високи сметки за ток. Ако сега едно домакинство през лятото плаща за ток по 80 лв. на месец, догодина ще трябва да плати 480 лв. През зимата, ако семейството се отоплява на ток и плаща по 200 лв. на месец, след либерализацията на пазара ще плаща над 1200 лв. на месец.

На Германия и още няколко страни в Западна Европа ще им е леко неприятно тази зима. Но в Рашка Говняшка ще е Армагедон.

Заработва ли стинка туркоробска

Значи рекета и забраните ф Запада ги наричами "отбранителен щит", а ку беши ф БГ, я комунизъм я нещу подобну. Газ ф света има бя, що тъй капитализма и пазарната икономика тъпчи орта?