"Газпром" вади от строя втора турбина и свива още повече преноса

Изпратените от Канада документи не дават отговор на всички въпроси, a и повдигат други, заяви руската компания

Обратно в новината

Коментари - "Газпром" вади от строя втора турбина и свива още повече преноса | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що ли русията просто не им спре газа изобщо и до 3-4 месеца европата сама ше затрие украйна

Много интересно! Испания и Португалия, които имат значително по-мека зима се опълчват срещу икономиите,а България в която зимите понякога са доста сурови,подкрепя призива на ЕС за икономии?????

лижеме им газо

начи ти им налагаш санкции и искаш от тях газ.... требе а си луд...

Siemens пробутали некачествени турбини за СП1. Ефектът обаче е малко странен и за сега с неясен край. Може дори да се стигне до пускане на СП2.

Русия ще спре северен поток 1 и ще принуди тъпите германци да пуснат Северен поток 2.

Как ли се превиват от смях презокеанските сценаристи на цялата тази история, която сътвориха. "Fuck EU!"

Ама нали това искахте, бе другари европейци - да не вземате вече ни газ, ни нефт, ни каквото и да било от Русия? А? Нали!

Тъкмо сега западът ще си вземе поуките и веднъж за винаги ще изолира Русия, та светът да си почине от нея.

засега само европа изолира сама себе си с тия санкции и обеднява с всеки изминал ден но продължава да лиже задника на презокеанските "партньори" които си умират от смех

Хей,събуди се!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Според руската статистическа служба на легендарната и непобедима руска армия са и били необходими 127 дена за превземането на украинския завод Азовстал. Иначе казано руснаците са превзели завода за малко над 4 месеца. Отново според официалната статистика от руска страна са загинали близо 2600 бойци, а ранените около 5000.

Не се споменава колко от 15000 Мариуполски гарнизон и още 4000 тероборона останаха живи, колко са в плен, колко ранени!

Сатър за джуджето.

ама надали

Енергията не е свирка да надуеш и да свириш, има преобразуване, има КПД, не знам как ги мислят тези работи в ЕС, да изкарат цяла зима без Русия...

хахахахаха... те нямат с какво....

"""След като предупреди, че санкциите спъват "Северен поток", "Газпром" обяви, че вади от строя втора турбина""" А какво стана с другата турбина ,която трябваше да престигне от Канада, а пък била произведена от "Сименс".За какъв дявол са я разкарвали до Канада е загадка.

Да се благодарят,че Русия удря само индустрията на Германия, за гражданите газ подава. Но пък вече швабите няма да могат да препродават газ на Полша, Чехия, Дания, Холандия и вся остальная русофобска сволоч.

Технологичното неравенство се компенсира енаргийно.

Събирайте дърва за зимата, боклуци недоклатени

Газ само от турски поток. Всичко друго ще пресъхне. Турски поток ще стига скоро до Германия .

ПРОБЛЕМИТЕ НА ГЕРМАНИЯ СА БИЛИ ЯСНО ОЩЕ НА ХИТЛЕР И НАЦИСТИТЕ .... И ЗАТОВА ТРЪГВА ТОЙ ДА ПРАВИ УДАР В ЮЖНА РУСИЯ - СТАЛИНГРАД.... ... ЗА ДА ПРОБИЕ КЪМ КАСПИЙСКИЯ НЕФТ И ГАЗ .... ОБАЧЕ РУСКИЯ НАРОД ИМ ВИДЯ СМЕТКАТА .... 75 ГОДИНИ ГЕРМАНИЯ ИЗПИТВАШЕ БЛАГОПОЛУЧИЕ , САМО БЛАГОДАРЕНИЕ НА МИЛОСТТА НА СССР И РУСИЯ ... И КВО НАПРАВИХА ГЕРМАНЦИТЕ ....ЗА ДА СТАНАТ ЕНЕРГИЙНО НЕЗАВИСИМИ ... НИЩО ...

От години /поне 20/ слушаме за "монополиста Газпром". Абе джанъм, нали еврогеите се диферфецираха от години? Дори Вулгаристана се "диферфицира"/поне напоследък. Къв е тоя :монополист:?

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

Това за руснаците добре. БСП ми е през .... Само тази част със САЩ ми стана интересна. Абе кажи негърски ..ур или черен ..ъз си целувал?

АМИ НАПАДАЙТЕ РУСИЯ .... И ГИ СМАЧКАЙТЕ БЕ ПИЧ ... КВО РЕВЕТЕ ЧЕ РАЗНИ "ТУЗЕМЦИ" ВИ МАЧКАТ :))?

Русия велик народ

Аз защо имам спомен , че всички тия неща бяха БЪЛГАРСКИ.

Ами нали всички от ЕС ревяха че до края на годината ще се откажат от Руски газ. Ами сега що ревът че не им стига газта, и що обвиняват Русия. Сами искахте да се откажете от руския газ а сега кво , ревем че другия им е виновен. Аиде бе нали сте много силни, нали братята от Сащ ще пращтат газ и положението беше решено. Решено колкото аз съм негър от Филаделфия. На това му викът див капитализъм. Никой на никого не е длъжен.

ГЛУПОСТА ИДВА ОТ ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА КАТО КОМУНИСТИТЕ КОИТО НИ ЗАЛЪГВАХА 45 ГОДИНИ А СИ ПРАЩАХА ДЕЦАТА ДА УЧАТ НА ЗАПАД, А СЕГА ВНУЦИТЕ ИМ НИ УЧАТ НА ЛИБЕРАЛНИ ЦЕНОСТИ КАТО НАЙ ГОЛЯМАТА ЦЕНОСТЕ ЛГБТ+ ДЕМАГОГИЯТА. СЕМЕЙНИТЕ ЦЕНОСТИ КАТО БАЩА,МАЙКА ,ДЕЦА, СА ДЕМОДЕ СПОРЕД ТЯХ. РАЗВРАТА СТАНА ПОРЯДЪЧЕН И ЦЕЛ НА ПОЛИТИКАТА ИМ. КАКВО МОЖЕ ДА ОЧАКВАШ ОТ ТАКИВА ХОРА,САМО НЕЩАСТИЯ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ми нали уж учули на запад???-кой аджеба ги е научил на лгбт и педерастия-точно твоя любим запад!- Да си прост явно ти е в кръвта-такива са всички потДръжки на западните псевдо демокрации-прости и кривогледи,с пищов в гащите и отворен анал...

Ясно е че това са последните напъни на Путин да изнудва ЕС но няма да му се получи . Европа ще изкара една трудна зима а Русия я чакат поне 10 тежки години във войни и мизерия След 10 години Русия ще бъде малка Китайска провинция а Путин ще го пишат в учебниците за за глупост

В грешка си, той сега започва.

И какво точно могат да им направят на руснаците? С какво ще ги уплашат?

ПОЛЗВАТ НО ЗА СП 1 ПО ДОГОВОР ТРЯБВА ГЕРМАНИЯ ДА ОТГОВАРЯ.!!!!!!!!!!!!!

Защо не ползват руски турбини?

Тези турбини са на немска територия за немската газопреносна система.

Л Ъ Ж ЕШ. Турбините са монтирани на руска територия.

кога се е строил СП1.. И в кои години Германия е поставяла рекорди за преки инвестиции в руската икономика..( 2010 и 2011) И кога е строен и пуснат Северен поток 1.. Щото Северен поток 2 е с РУСКИ ТУРБИНИ.. Ако си много любопитен.. Може да си видиш в Дойчебундесбанк и кога са подобрени тез рекорди (2016 и2017)

Запада открадна стотици милиарди на Русия от техни сметки в банки под техен контрол, но изисква Русия да играе по правилата. Я се приземете малко, гейове миризливи.

Що бе, еврогейците може да вземат газ от Луната. Ей го къде е.

СанкциййЙЙЙ, санкциййЙЙЙ им направете, поне и слънцето да ви спрат...

lu4ka

Няма дума в българския език, която в множествено число да завършва на “Й”. А Санкций е древноримски лентяй, брат близнак на Неграмотний.

СанкциИ - без Й

И колко му е зле на Вуте? Намали си добива на газ с 30%.. А печаблбата от това му е вече 300%.. Вместо за 15 години по проект.. НЕРАБОТЕЩЕТИТЕ МУ ТРЪБИ на Северен поток 2 се изплатиха за има, няма половин година.. Могат и още примери да се дават.. Завод на Liebherr в Русия.. Като нашия в Пловдив, де.. Получава писмо от BASF, че заради санкциите няма да му се доставя пяна за изолация.. Руснаците си намират такъв завод - пак на BASF, в Китай.. И си купуват по-изгодна същата пяна.. Хладилници пак се произвеждат.. Та кой казвате бе втория враг на НАТО, САЩ и присъдружния му ЕС? За кого работи BASF? В САЩ изтгоря напълно втори завод за втечнен газ. Доставките за Япония от САЩ са пред провал.. Русия учеличава с 25% доставките на втечнен газ от Сахалин 1 и 2.. Печалбата от продажбите в Япония скача ДВА и половина ПЪТИ..

сложено до странния начин ба водене на война в Украйна означава само 1: Русия и САЩ всъщност си поделят няколко континента и същевременно си обновяват арсенала за сметка на Украйна... която ще изглежда като Марс накрая

Еврогейците ще маат фасул и пърдят в буркани зимата

Жужето азиатско май няма да дочака 2023 година. Ще легне до Ленин много скоро ако продължава да дразни Германия. Едно е да се правиш на велик пред Молдова, С. Македония, Литва, но на Германия си е самоубийство. Германците само за половин час могат да върнат руския кенеф в 5 век.

Ценко германския кенеф ше учи турски и арабски и да яде с пръсти и по три молитви в джамията без свиннско разбира се ;)

lu4ka

Справка : 1812г. и 1945г.

Да пускат северен поток 2 и всичко е ток и жица

Отсега Кремъл е поръчал люта зима да не се учудвате после. Дървата гонят 180 лева кубика и ги няма. На друго не разчитайте.

ЖАЛКИ СТЕ ХОМЕТА ,НАПРАВО СЕ ЧУДЯ НА ОМРАЗАТА ВИ. ДАЛИ НЕ Е ЩОТО ЗА ВАС Е НОРМАЛНО ДА НЯМА СЕМЕЙСТВА А САМО ЛГБТ+ ПОДРЪЖНИЦИ.

Ако наебем публично и масово Киртака пред МС, това може да оправи нещата....но да го излъчват по всички медии В ЕС

Най добре да го тричаме пред офиса на шефа му на козяк

Турбината от Германия пристигна ли в Русия? НЕ.. Сименс праща писмо до Газпром, че имало сега митнически проблеми в изпращането и.. В НЕМСКИТЕ митници.. А за това, че ВТОРА турбина ще бъде спряна поради изпълнен ресурс се съобщи още преди МЕСЕЦ.. И що ли нашичките обективни медии не пускат пълното съобщение на Канада. С което се облекчава вноса за ремонт на ШЕСТ турбини от СП 1 в следващите ДВЕ години.. А що се отнася до хранилищата в Германия - ами след като Газпром Германия се оказа вече изцяло немски, се оказа, че газа за наетите от Газпром хранилища там НЕ Е ПО ДОГОВОРА за газ на Германия. И трябва да се плаща допълнително.. Ти да видиш.. А в туй време - тръбата ЯМАЛ с посока от Германия към Полша напълни полските хранилища на 97%.. А немските са на 2/3 пълни.. И още - и Словакия изплака, че няма достатъчно газ. Получавала само за собствени нужди.. И нямало да има да продава виртуално по "реверса" на Украйна.. Както го правят от 2015-та година. Щото тя и Украйна се била отказала от рускио газ.

Газпром трябваше още преди години да изгаси Европа.... Все се надяваха на разум но в атлантическо говедо мозък и логика няма....

Трябваше. Жалко, че не го спряха скапаняците, сега нямаше да имаме никакво вземане-даване с тях!

Дали?!?

Кокора вместо да отиде в комисията за газа, излезнал в безсрочен отпуск на топъл остров. А Кури още се надява да го прави Министър Председател. Блажени са верващите в ПП.

Е КАКВО СТАНА ,ТОВА КОЕТО НАПИСАХ ПРЕДИ ВРЕМЕ ИЗЛЕЗЕ ВЯРНО. ЕТО МИ СТАРИЯ ПОСТ. РАБОТЯТ 2 ТУРБИНИ НА СП 1 КАТО ЕДНАТА Е ЗА РЕМОНТ . КАТО Я СМЕНЯТ С "НОВАТА " ОТ КАНАДА КОЛКО ГАЗ ЩЕ ПОЛУЧАВА ЕВРОПА. СП 1 Е С 5 ТУРБИНИ НА СИМЕНС ПЛЮС 1 ЗА РЕЗЕРВА. ТА ОСТАНАЛИТЕ 4 ТУРБИНИ КОГА ЩЕ БЪДАТ РЕМОНТИРАНИ В КАНАДА.?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТА КОЙ НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ДОГОВОРА РУСНАЦИТЕ ИЛИ ГЕРМАНЦИТЕ.?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

С едно малко уточнение, нито една турбина не е била за ремонт, а всичко са номерца на гЪзпромските свини, които са по заповед на напиканото и пос.рано старче в бункера

Ама що не си провериш, какво е подписано в договора на РОЛС РОЙС.. Основен ремонт на турбините сле 10 ГОДИНИ ЕКСПЛОАТАЦИЯ.. Щото Сименс купува от РОЛС РОЙС завода в Канада.. А с него и договора за поддръжката и ремонта.. Дали не е била за ремонт според теб?

Европа скоро ще пребие с камъни собствените си атлантически помияри, въпрос на седмица две е.....

Русия шиба на ред.... Европа вие като помиярче.....

Европа ще свие малко потреблението и производството. А азиатския бей като няма производство и не си изнася горивата какво прави? Тая зима някой ще е на водка и картошки, а другата ще си яде ботушите...

Нали не искахте газ в рубли бе !......сега що ревете Газпром такова пък онакова......ще ядете КУРА и ще викате ура после....като литърче видите......

!

Ще направя едно сравнение, за санкциите и зависимостите от руските ресурси и защо толкова хора изпадат в бяс заради тях. В сегашната ситуация ЕС все едно е човек който се е подложил на диета. В близко бъдеще нещата въобще не са добре, но в дългосрочен план има много ползи. Сега всяка клетка на тялото казва, искам енергия, яж, ще умреш. Ама клетките не могат да погледнат по-напред от нуждите си. Само мозъка разбира какво прави и защо го прави. В момента ЕС е един разплут охранен тюфлек, ще е голям зор, но ще дойде ден, когато диетата ще го спаси от сериозни здравословни проблеми. Клетките ще свикнат на оскъдната енергия и организмът ще почне да се чувства все по добре. Това е верният път. Всеки който е имал воля да направи една добра диета го знае.

Да допълня. Русия е хладилника, пълен с храна. Америка е диетолога.

Руската педЕрация е едно голямо гАвно!!!

Германия ще се оправи, както винаги. Руснаците ще го издухат дългосрочно, както винаги!

правят ще го правят тази зима.. От догодина вече никой няма да им търси газта.. Европейците сами сме с виновни , че стана така.. Можехме да диверсифицираме много по-рано..

Всеки удря с каквото може, едните имат SWIFT другите газ, петрол и зърно. В крайна сметка цялата идиотия е за някакви парчета земя ,които Украйна е получила на версия от СССР. Реално САЩ вместо сега да се борят с Китай ще трябва да наливат пари и енергия в Украйна за въпросните педя земя, в същото време си жертваха и основният съюзник Европа ,която ще затъне икономически. Кой каквото ще да ми говори ама ако мръзнем тая зима или тока е +50% ще има големи протести и нови избори на доста места.

SWIFT не топли и не се яде. Европа не е съюзник а васал (роб) на щатите, като всички държави са окупирани. И да ще има бунтове...

Това показва ,че санкцийте започват да работят и путин ще започне да псува скоро !

Ти също. Скоро. След 3 месеца.

Мене ми не требе зелена енергия нито рашка газ. Да го духат Европейците!!!

Май ше бегам по следите на мигрантите от Африка реверсивно. Там поне е топло и светло. А с Путин да се оправят мигрантите!

Още по-добре - бягай в Раша.. Там ще ти е топло и без пари...

Горди евроатлантици, студ, глад и мрак ги очаквa...Така всъщност громят Русия, изпукали от студ и глад в името на евроатлантическите ценности.