Газовият тупик: Можем ли хем да купим от руснаците, хем да не ни накажат европейците

Искаме да спазим както договора си, така и да не подлежим на санкции, заяви Радослав Рибарски, председател на енергийната парламентарна комисия 

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На българси се казва "задънена улица", но гугъл преводача не знае български ...

Още се чудЕте.

заджендърена улица се казва вече - Кокорчовска специална

И овцата цяла и вълка сит, а на овчаря лека му пръст. Хем спазваме санкциите, хем спазваме договорите, а накрая българина на просешка тояга...

Заглавието е безмислен въпрос! Вече е факт над 30 сметки в рубли,а нашите още се чудят може ли!

Ама ние и сега купуваме газа с рубли и копейки. Даваме евра на гърците, гърците си прибират 35% комисионна, купуват рубли, плащат и нашия газ и ни го дават. Ние просто сме си последните тъпаци. За това сме и бедняци.

ПП да се прекръсти на ПИ(пълни идиоти). Пак са неадекватни.

Туй България държава ли е че да пита тоя и оня кво да прави?! Нещастници смотани!

Незабравяйте че по едно време Русия ще каже на България да плати неизразходеният ГАЗ защото е написано така в ДОГОВОРЪТ ! Защо политиците мълчат че хем няма да имаме газ хем ще го плащаме ?

А ДЪРЖАВА ли е България или НЕ? Може би някаква колония? Наказват този, който е съгласен да го накажат. Защо не наказват Гърция, Германия, Италия и тн? СМЕЯТ ЛИ? Като си надупен и със смъкнати гащи, що се чудиш. че са те онодили?

Бължария е 51 ЩАТ на САЩ ! и се командва от ул Козяк

Всички купуват руска газ, само Кирчо и Кокорчо се пънат на килимчето да се изкарат по-католици от Папата. Или пък заедно с интересите на ФАЩ, се надяват да гушнат няколко милиона от комисионните

""Наблюдаваме една селективна пропускливост на механизмите", допълни той." "Селективна пропускливост" (или чисто и просто корупция) е цялата парадигма на управление в англосаксонския протекторат. Там законните забрави звучат така: "br br brbr penalty/sanction/restriction may apply". Никога не се борави с твърда терминология, за да се остави изход, когато някой неправилен попадне под санкции. "must comply" се използва само за пролетариата и то понякога, когато е сигурно, че неправилен не може да попадне там. Така корупцията е заложена във лингвистичните основи на публичната комуникация в наглосаксонския свет. Други са напр. clueLESS и cashLESS. Наставката "LESS" се използва, за да се демонстрира липсата на нещо, обикновено с цел после да се попълни тази липса с нещо друго. Умишлено акцент се слага върху липсата, а не върху това, което ще я запълни. Така се симулира една мистична неизвестност, която придава допълнително доверие и блясък на откривателя.. откривателя на причината в clueLESS, Откривателя на безконтактните плащания в cashLESS-а и т.н. Изобщо - гениална мистичност.

Много си прав .

Това с надпазарни такси на газпромбанк ли и големия проблем? Да не би ако една такса определена от западна такса да е пазарна,но ако е определена от руска банка трябва да се поставя под съмнение пазарна ли е? Третото притеснение е върха !щом западните банки блокираха 300 милиарда руски пари от газ,сега ги е страх че и руснаците могат да блокират техните!хахахохо Или по-скоро се притесняват че няма да могат да сложат ръка и на бъдещите приходи! Излиза че русия трябва да праща газ,но да няма право да получава пари за него!

"Разрешено" е такова плащане на руския газ, което поддържа илюзията на Лайнянен, че руския газ не се купува в рубли. Това е само илюзия обаче. Потвърждава го и разтежа на рублата на Форекс пазара- 56 рубли за долар днес, най-високата от 5 години. Дали и кога казваш , че "плащането е завършено" няма никакво значение. От значение е кога ти се прехвърля собствеността върху газа, а това е означено кога става на приложената схема. Точка 2, таксите за обръщане на евро в рубли от Газпромбанк не са проблем, ако се плаща директно в рубли. Така или иначе, от схемата е видно , че руския газ се ценообразува вече в рубли, тъй като това е начина да не се помпат долара и еврото от Русия, срещу която ЕС и САЩ водят на практика война.

Какви точно наказания ще ни наложи ес ? Ще спре парите ? Ние пък ще спрем вноската. Не забравяйте , че сме нетен донор в ес.

Смяхте се като ви казвах: купувайте рубли. Сега духайте супата!

Да не си на дизел ?

Че е д са же се притеснили - можело руснаците да блокират сметката. А защо ? А, да . Защото западът блокира руските сметки. Кофти , а ?

По принцип може. Ама с Киро не може.

Естествено че може. Щом всички други вече го правят.

Само дето тези въпроси не се ли отнасят и за тез 25 аналога на БУЛГАРГАЗ В Европа? Дето вече са си открили сметки в рубли, превеждат си еврата и си получават газа по договорите? А само БУЛГАРГАЗ май кънти на кухо с хранилището в Чирен.. Цяла плеяда УЖ ЕКСПЕРТИ пак е на амбразурата по медиите ни да говори за "рискове" от нещо.. Дето останалите фирми в Европа са счели за НЕСЪЩЕСТВЕНИ. И си получават газ.. Та дори и открития се правят - само България видиш ли била длъжна да плаща авансово.. Като цяла Европа плаща така. Та дори и Германия се оказва, че има-няма руски газ, ще си плаща по 40 милиарда кубика на ГОДИНА.. Та ако ще и да ПОСИНЯВА от студ заради озеленяване на икономиката си.. Особено след като КАТАР оте Германия за доставка втечнен газ.. Откриването на сметките в рубли тръгна като лавина.. Ще обявава ЕС, че до 2030 ще спира консумацията на газ. Ама ще кара другите доставчици да влагат милиарди в газодобив за нещо, дето Европа ще консумира още 7 години. И що да се инвестират пари в нещо, което след това няма да има пазар?

То ако беше нямаше да кецаме за визи поне . По зле сме много по зле и по надолу Уганда е по добре от нас.

Пак купуваш руски газ, но по скъп чрез посредник. Плащаш си за илюзията , че не е руски.

Един газ не могат да купят ама държава ша управляват тиквата беше по умен от тия ?!

Кога ще излезеш на площада с портрета на Путин да ти продам няколко хиляди рубли по официалния курс на руската банка? Пак не си прочел статията нали? Държавите плащат с долари и евро колкото е посочено в договорите. След това Русия си ги превалутира както си иска. И на практика държавите не плащат в рубли. Това можеше да се направи и българи стига да имахме други управници.

"Селективната пропускливост" Освен това, ПП се опитва да използва прецедента като защитна тактика, но май май са позабравили, че прецедентното право работи в наглосаксонския свят. На изток от "рая" работи романо-германската правна система, където прецедента има по-слаба тежест. Съветвам ПП да си ремонтират правните компаси, защото изглежда някой наглосаксонец ги подкукуросва да се забавляват със правосъдието, което може да им изиграе доста неприятна шегичка.

Ако ЕС продължава с простотиите , да изгоним техните фирми-пиявици. Започваме с Веолия , после Чез, Еон и т.н.

за мен вече определението за европеец е - съскащо срещу Русия същество от неопределен пол, което е тотално неадекватно какво точно прави и какви са последствията срещу самото него.

Кирчо ще бъде наказан от народа на предсрочните избори.

Да коментираме уловките: 1. Валутният курс на долара спрямо рублата щял да се определя от Москва! Няма как да стане, защото всеки ще може да си купи рубли от Китай или Индия, примерно, по различен курс и да плати с тях. Курсът на валутата не може да бъде произволен. 2. Таксата на банката също не може да бъде произволна, защото клиентите ще се ориентират към друга банка или посредник. 3. Руската банка щяла да блокира активите на клиентите! Това пък е абсолютна глупост, защото никой няма да държи подобни активи в тази банка, а ще плаща само колкото е действителното задължение на клиента. Пък и Русия не е беззъба страна и който блокира руските активи с право би се страхувал от реципрочни действия.

Откъде-накъде ще купуваме газ от Русия? Страна, управлявана от военнопрестъпници и нападаща чужди страни. Никой българин не иска да си дава парите на руския режим.

Италия, Франция, Германия плащат с рубли . България защо не може ?

Кога най-сетне България ще вземе поне едно самостоятелно решение ?

Украйна плаща газа с рубли. Украйна получава 16 милиарда долара за транзита на руски газ. Украйна охранява много добре газопровода през нейна територия.

...и Боко Тиквата ще се върне на бял кон.

В момента руски газ идва през Гърция ,но с 20 процента по-висока цена.

Отоват в Русия е Газпром и се разбирате. Ало управляващите.

Никой не плаща с рубли. Плащат с долари и евро по цените определени в договорите, които също са в долари и евро. Руската банка след това ги превалутира, по нейния измислен курс което не касае абсолютно никого.

Според руснаците дето никога нямаше да нападнат Украйна?

А, бе, защо продължаваме да коментираме газа от Русия? Нали простокиро докарва два танкера с евтин газ и обеща следващите танкери да са почти без пари? Режем тръбата към Русия и готово! И простокиро - газов доставчик за вечни времена!

Приложената схема показва друго, че руския газ се ценообразува в рубли.

"Можем ли хем да купим от руснаците, хем да не ни накажат европейците?" Можем! Хората го правят отдавна. Германия, Италия,Унгария,Австрия. И други има. Ние обаче няма да купим. Няма, защото от американското посолство не разрешават. По-голям американски слугинаж от това правителство не сме имали. По слугинско отношение тия изпревариха Борисов с едни гърди. На изборите на есен сметката ще плати БСП! За подкрепа на политика, която е далеч от българските интереси! Ако успеят да влязат в парламента ще викат "Ура".

Не плащат с рубли, защото нямат. Плащането в долари и евро е следващата възможност, но ако намериш рубли отнякъде, никой няма да те спре да плащаш с тях. Мислиш се за много умничък, троле, ама не си и това е очевидно...

Кирчо е договорил втечнен газ от САЩ на цени по-ниски от цените на Газпром. Кирчо може да продава втечнен газ на Гърция и Германия.

Ами да де това е целта.. Една патка мислила, мислила и умряла. Та и ние така докато умрем ще мислим - целта е напълно ясна и неопровержима!

Да не забравим Coca-Cola, SAP, VМware, HP, Siteground,.. списъка е дълъг.

Факт е че до;арът пада спрямо рублата. Това означава че нкой купува рубли а не долари. И за какво са му тези рубли на този някой.... за ГАЗ :)

Умните политици правят договор с Газпром на цени от 270 - 350 долара за хиляда кубически метра газ. Който няма мозък купува скъп руски газ минал през борсата и на петорни цени