Коментари - Газът поевтинява с 21% през май, КЕВР утвърди по-ниската цена | Бизнес.dir.bg

Коментари - Газът поевтинява с 21% през май, КЕВР утвърди по-ниската цена | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

първо пскъпла с 300% сега пефтинява 20 и безмозъчните се радват и викат ура

Нали щяхме да си изядем хамстера, да седим на тъмно и студено бе мизерни рушки мърши? Да ви еба в нечистата сатанинска пасмина!

Разходите намаляват за хляба, транспорта... Строителството... Никои да не мърка

Какво предлагаш?

Виж цените на всичко . Или ти е малко това поскъпване?

Приемаш ли?

Чудесно, още по-големи печалби за бизнеса на газ. Цените както винаги са само нагоре, а офшорките се пръскат по шевовете. НАП обичайно лапа мухи.

И какво се оказва че "братска" Русия и "братските" олигарси са ни правили по бедни с цените си!!!

Както всеки може да види от историята на цените на сайта на Булрагаз, цената февруари 2022 e 110.28. Новата цената е най-ниската от септември 2021. https://www.bulgargaz.bg/bg/uslugi/tseni-41 Проверявай си фактите. Защото иначе си балък.

Когато стигнем пак тези нива, тогава ще говорим за намалена цена на газа!!! Нещастници!!! Статистика за цената на газта: Март 2017 – 27,93лв Март 2018 – 44,80лв Март 2019 – 33,39лв Март 2020 – 22,46лв Март 2021 – 28,64лв

За поскъпването ще питаш олигополите и картелите. Ако думичката олигопол ти говори нещо... Вероятно мислиш, че е нещо подобно на олигофрен, какъвто си? Питай зърнената мафия, колбасарската мафия, шарланената мафия, питай мандраджийскатамафия вносителите на дървени домати от Турция. Питай аптечната мафия, питай застрахователната мафия... Тъпак нещастен.

Само дето TTF котировките за този период са вървели между 5 и 30 долара, а сега са 40. Това са най-ниските борсови цени на газа от лятото на 2021 насам. Нали без руския газ щяхме да умрем от студ? Нали нямаше да нямаше даже торове за храните? Студ, глад. Апокалипсис. Кой излъга? Кой се върза? Не и аз.

И кво сега цените в магазините и на топлофикация ще паднат ли , разбира се че НЕ , тогава някой ограбва народа и всички знаят , че това са политиците за които, да бъдеш негодник и крадец вече е професия.

goose

Това не е нито патриотично, нито православно ...

И какво ме топли това, като през зимата умираме от студ.

Ей много го глезят тоя народ лятото евтин газ зимата скъп

Добре, че зимата беше топло, че щеше да играе тоягата

Кога е било това?

Че не стоим ли на студено бе нещастник

goose

Ми кой те е карал да ходиш в Русия? Там е така, студено е :)

goose

1940-та година, цена на газа - 2.65. Тия комунисти ни докараха до просяшка тояга с тоя газ ...

Припомням новината от 11 април 2023 г. в Dir.bg: „УНГАРИЯ СКЛЮЧИ НОВИ ЕНЕРГИЙНИ СПОРАЗУМЕНИЯ С РУСИЯ, ЩЕ ПОЛУЧАВА ГАЗ ПО „ТУРСКИ ПОТОК”“ След елементарна аритметика се оказва, че Унгария получава газ ПОД 29 ЛЕВА/MWh!!! И така след обявеното „голямо намаление“ от 21% през май от КЕВР (77,55 лв./MWh, БЕЗ ЦЕНИ ЗА ДОСТЪП, ПРЕНОС, АКЦИЗ И ДДС) Тази цена е повече от 2,5 пъти по висока!!! ЗАЩО??? И кой е виновен?

Врътнах щранговете. Спях газста. МИнах н аклиматици и бойлер. ок ми е. Ако стане суупер евтина ще се върна отново .

Това означава, че работещите предприятия на газ ще станат по-богати, защото цената за тях ще падне, но не и за крайните потребители, които ползват продукцията им.

Колкото и да са пънете да прокламирате: - Ама видите ли колко е евтина газта, можете само евроатлантиците Хамериканизирани да впечатлите. Пак ще ползвате, аз не ползвам, руска газ, ама скъпа, при все, че ви я пробутват за каква ли не. По същият начин ще е и с Хамериканското свежо ядрено гориво, което по своята същност си е руско, но само с 15% по-скъпо от руското, без да се отчитат другите фактори, като тоя, че вече няма къде за загробваме отработеното ядрено гориво. До сега пиените ватенки ни го изкупуваха, като правеха отстъпка от свежото ядрено гориво, което ни продаваха. И тъй като те, пиените ватенки са супер тъпи, отново обогатяват отработеното ядрено гориво и го използват в своите ядрени реактори от последно поколение. По тоя начин, те, пиените ватенки, имат ядрено гориво без да го копат, за стотици години. Пък на нас ни остана само българският лев, но и него скоро ще ни вземат, и ще ни остане един гол кОр....

Умрем от студ през лятото. Братушките ще ни накажат

Ай лайк то ковит-мовит/2/ Ковит . Хойвит.

Ако ППЬ-ДБЬ се доберат до властта, ще поскъпне с 90%! Справка: краткосрочният им опит в управлението!

Лично Орбан се оплака, че москалската газ му е скъпа, щото я купува по борсови цени Я дай линк, да видим къде е обявена тая еФтина газ за Унгария?

Ето линк персонално за теб и такива като теб (с явни „специални потребности“) https://business.dir.bg/energien-pazar/ungariya-sklyuchi-novi-energiyni-sporazumeniya-s-rusiya-shte-poluchava-gaz-po-turski-potok (на български език е ;-)) Цитат: „Цената на газа, който ще достигне до Унгария по газопровода "Турски поток", ще бъде ОГРАНИЧЕНА ДО 150 евро (163 долара) за 1000 кубични метра, каза Сиярто.“ ДО 150 евро/1000 куб. метра > ПОД 15 евро/мегават час > ПОД 29 БГ ЛЕВА!!! (Помоли някой петокласник да ти помогне – елементарна аритметика е!) Специалистите са на мнение, че дислексията може и да се повлияе при подходящо лечение, но менталният дефицит не.

Всеки сам си избира на какво ще се отоплява. Ние избрахме преди години природния газ и не съжаляваме. Макар, че беше голям ужасът дали ще има или ще няма газ в началото на кризата, после с цените, които "хвърчаха" нагоре, но устискахме. Вече нещата от месеци вървят надобре. Дано следващата зима има регулярни и трайни цени.

как ще се усети, защото тези приказки сме ги чували десетилетия наред... Освен това - приказките са безплатни...

Радват ме тези новини, може още надолу, но и на това съм доволна. Важното е, че тенденцията за спад се задържа , дано така остане и до другата зима.

Това са хубави новини за нас потребителите, както виждаме има и прогнозата цената да пада още и през юни, само да продължи в същия дух, нещата ще се нормализизират за идната зима и ще забравим за пестенето.