Европейски компании с тревога гледат към новия курс на Пекин за независимост

Китай все повече се затваря в себе си и това безпокои чуждестранния бизнес, който инвестира в страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледат какво се случва на неугодните на САЩ, Великобритания, Австралия и ЕС, ще стоят и ще чакат да дойде техния ред? Може да са жълти, но не са тъпи. Спомнете си приказката, за оня, който си мълчал и правел нищо когато дошли за комунистите, после пак така си мълчал и правел нищо когато дошли за евреите и накрая нямало кой да направи нещо, когато дошли за него. Китайците се учат прекрасно от всяка чужда грешка. Ако някой е очаквал друго, значи е дебил

Ами нормално е Китай да искат да са независими. Голяма територия, много ресурси и много работна ръка. Някой ако извади списъка със всички санкции които са наложени на Китай от САЩ сигурно ще излезне 1000 страници. Те искаха да правят бизнес с целия свят, искаха да продават хубави телефони, 5G клетки и коли на ток но САЩ само като видят някоя компания да настига американските и изпадат в ужас и започват измислени санкции. Китай са древна нация и ще си постигнат пълна независимост от останалия свят откъм технологии и ресурси.

Няма да е лошо невеликобритания-сащ-австралия-канада също фа се позатворят малко в своята общност, същото важи и за ес. Светът няма да спре да се върти с по-малко глобализация. Ще спрем да сменяме компютрите, телефоните и автомобилите си всяка година, ще обърнем внимание на семействата си, на лично време за спорт и отдих. Дали ще е хуауей, епъл или самсунг не е толкова важно. Някои хора ще печелят по 5 вместо по 15 млрд долара на година, но ще го преживеят. Законът за намаляващата пределна полезност важи дори и при парите. Благодарете, че китайците не изнасят идеологията си, защото ще виете като койоти... Тази идеология не е за изнежените европейски и американски душички... Ние сме я практикували... По-различно е от това да четеш ьа нея в гугъл...

единственото което липсва на китай е ... акъл. Акъл повече от това да копират нещо което вече е създадено. Дори прословутия им Хуйвей е гола вода без германската Лайка камера и софтуер който пък самата Лайка крадна от холандския Huygens (Какво съвпадение на имената, но това друга тема). А без иновации са в канала за нула време. От ЕС и САЩ зависи какво ще се случи с Китай и колко им е угодно това. Пак за пример същия Хуйвей който 2019 имаше 25% от продажбата на телефони 2020та вече е 9% а 2021ва в първия квартал едва 2% за сметка на Xiaomi, Apple и OPPO. Който си мисли, че Китай е голяма работа... жестоко се лъже. Дори 60% от храната си вкарват от ЕС и Америка.

разбира се като казвам и показвам, щото има всякви всезнайковци с измислени данни: i2.wp.com/techmoran.com/wp-content/uploads/2021/05/Huawei-markert-research.jpg

Т.н. квартал се нарича на български тримесечие.

_stankow

"Членовете на Търговската камара на ЕС се опасяват доколко ще могат да допринесат за бъдещия икономически растеж на Китай" Благородни бе ! Загрижени ! Нощем не могат да спят и мислят как да помогнат на Китай ! :D :D

ами те китайците не го правят от проклетия, а щото американците ги порязаха с износа на чипове (и не само). Малките жълти братя нямат много избор освен да разработят вътрешният си пазар, който да замени външните доставчици. Те 2 години се жалваха, че така се нарушава свободната търговия (и бяха прави), но американците решиха, че националната им сигурност е по-важна от свободният пазар и Байдън не смекчи ограниченията. Дано големият задокеански брат си е направил добре сметката, че китайският комунизъм и съветският комунизъм са две коренно различни неща.

Ами оплачете се на Бай Дъна ! - порязахте хуавея, сега сте се захванали с ксаомито, давайте, санкции, забрани, препоръки. Те китайците ще седят и ще ви чакат. Огромен пазар са си - напълно могат да се оправят и без Европа. Еврогеевете да му мислят !

Производителносста в Китай била по ниска с 30% от тази в САЩ, Германия и Япония. За Япония не знам, но в САЩ и Германия както са тръгнали да назначат на ръководни места малцинствени и да натискат белите, производитеността няма дълго да стои на тези нива.

Еврогеьовете и те да стават самодостатъчни и да спрат да мрънкат. Когато правиха трилиони на гърба на жълтите всичко беше ток и жица.

Ама,защо ни спират да крадем демократично???

Китай ви използва да не казвам като какво, сега като ви откраднаха технологийти и интелектуалната собственост - адиос риос, вече сте ненужка, като пак да не казва какво!