17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди 3 години бях в Хърватска и никъде в Дубровник не ми приеха евро, навсякъде искаха да се плаща в техните куни...дори един сладолед не можах да си купя. Бях за ден в Дубровник, а иначе на почивка в Черна хора, която пък не е в ЕС, но е приела еврото...Абсолютни парадокси. Но беше супер досадно в Дубровник. При условиe, че в една Турция, която не е в ЕС, ти приемат всичко: евро, долар, лев и не те тормозят да им плащаш само в тяхната валута.

нямаше ли обменни бюра в Дубровник? Те наистина не приемат директно да им плащаш в евро, но обменни бюра /менячници/ би трябвало да има навсякъде, камо ли и в този световно известен туристически център като Дубровник!

Както вече многократно съм коментирал, истинските критерии за Еврозоната са: Ратифицирана Истанбулска конвенция; еднополови бракове или съжителство с възможност за осиновяване на деца. Хърватия ратифицира ИК и позволи на гей-двойки да осиновяват деца, въпреки че по конституция бракът е между мъж и жена, както и при нас. Хърватия третира съвместното съжителство(без брак) като равностойно на това с граждански брак, също като при нас. Регистрираните гей-двойки имат всички права като на хетеросексуално семейство. Всички страни в Еврозоната са с ратифицирана ИК и признават и имат еднополови бракове!

Ми то не случайно Еврогей стана нарицателно за ЕС. С тия ежегодни мощни гей паради, пошлост и разврат по улиците на някога консервативна Европа.

това са новите "европейски ценности", свиквайте!

Влязоха в ЕС 6 години след нас и вече ни изпревариха...

Ами явно в Хърватска си нямат русофили и им се получават нещата.

Да, хърватите мразят православните , първи лакеи са на запада и това помага да им се ''случват'' нещата. Помогна им още безхаберието на сърбите, които след две световни войни ги приеха без условия в Югославия,а хърватите им се отплащаха с геноцид. Добре, че нямаме обща граница с тези злодеи.

времето на Йосип Броз Тито в тогавашната социалистическа република Хърватска, като съставна част на СФРЮ никога не е имало русофили, Тито тях ги преследваше много, тогава Югославия беше отворена напълно към целия свят и никога тя не се обвърза със СССР за разлика от останалите соц страни от Източна Европа! Няма да забравя като малък ученик, с родителите ми бях ме седнали в едно ресторантче в центъра на Загреб и тогава повикахме един от сервитьорите с обръщението "друже". Той отвърна тогава, че на нас дружета са ни руските, а той самият бил госпОдин!