Коментари - Ето какво се случи, след като Германия върна 19% ДДС в заведенията | Бизнес.dir.bg
назад

Ето какво се случи, след като Германия върна 19% ДДС в заведенията

Уби ли това апетита на клиентите и как реагират ресторантьорите

Обратно в новината
| Автор: Кристин Йордан, ARD

Коментари - Ето какво се случи, след като Германия върна 19% ДДС в заведенията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Урсула, Шолц и сие, към които принадлежи и Кирчо, убиха Европа. Аз такова самоубийство на Европа не съм чувал да е имало, като изключим Хитлер, но пък той е скочил срещу обезкървяването на германците от евреите, които са вкарали тогава невиждана експлоатация и финансови далавери за източване на икономиката на Германия. Това отразява една негова реч, която споеманват като най-важната тогава към нацията му (слушах само минутка и се отказах, но чух най-важното) Та и Хитлер е създаден от евреи, ако погледнем нещата по съществото им. А що се отнася до другото самоубийство, комунизма, той е направо платен от евреи от САЩ и Германия. Болшевиките са снабдени с безкрайно количество пари и злато, за да успеят да надделеят над царска Русия и да я превърнат в кочина. Мисълта ми е, че винаги се намира кой да вземе парите, които евреите дават за предателство. Те ти Урсула, те ти Кирчо. Те ти Зеленски, те ти нацитата от Украйна - известен факт. А бе няма ли да запомним кой прави всичко това, от което произтича бедност и пролята кръв?! Не са всички евреи, но са определено едни евреи!

Прекрасно! Дано го направят и у нас! Ресторантьорите да пият малко студена вода! Не че няма да си го изкарат на клиентие

бранш в Германия ще трябва да си пренастрои печалбата - от 600% на %550 Апропо, на кой му тебват ресторанти с космически надеценки, дето за една вечеря оставяш двудневна надница?!

Да ви е честито спонсорирането на Украйна. Инфлацията отиде толкова нагоре че държавите, за да улеснят живота на гражданите, ликвидираха ДДСто или го смалиха на доста неща. Само че разликата в бюджета трябва от някъде да се покрие (допълнителни заеми) и рано или късно всичко (т.е. ДДСто) трябва да се върне на мястото си. Продължавайте да им давате.

2020 г: - Умореният европеец се прибира вкъщи след 3 часовия работен ден, нахранва кравите в Интернет, пуска 2 имейла на децата и доволно заравя глава в буйната космата гръд на жена си..

Това да не ти е Ориента бе ганьовец заблуден.

Баш Ориента си е, май не си прескачал до Германско скоро :)

На кого му требе да ходи на кръчма. Разни гевезета. Хем не консумират "като хората", хем не искат и да плащат. Само търкат дамаската. Всички т.нар "ресторанти" трябва да затворят. Файда от този бранш никаква

...ще се освободи работна ръка за полето

Ела в БГ да видиш Ганя експлоататора. Мислене и държание като на примат. Персонала-утайка, шефа Ганя слиза от бенца и ходи тежко с таралежите. Ти си клиент, той те гледа лошо! Закривай бе

Сядаме с жената преди две седмици в Солун да хапваме, напълнили сме масата, както следва....Гледам до нас двама германци, момчета на 25-30, поръчаха си една обща порция да си делят и пиха по една малка биричка, оглеждат се, преглъщат, жал да ти стане. Накрая гледам, общата сметка 25 евро.......Яка криза ги тресе тия, ама и там големи галфони ги управляват, по-зле ще става

Не ги мисли германците. Те са умна нация. За разлика от някои други.

Умни били. . Разсмя ме. По наблюдения и както се развиха нещата в последно време са тъпи като галош. Дресиран добитък нищо повече.

А ти от кое точно НПО на Сороса си - "Отворено общество", "Америка за(д) България" или си най-обикновен пендел от някое от безбройните ЛГБТ-та??

60 процента живеят под наем. Другите са задлъжнели до шия. Масово поръчват по едни общи картофки и биричка. Тотални скъперници и нещастници с промит мозък.

Повече от 60 % живеят под наем и знаеш ли защо ? Първо, там много трудно дават право на строеж заради бюрокрацията, после нотариусите скубят много за вписване на сделката - 10 % от общата сума. После Сульо и Пульо гастарбайтери от цяла Европа се стича към Германия и всеки иска да живее в града, сложи и чуждестранните и местните студенти...В БГ няма такъв демографски наплив. И накрая 15 години ненормална парична политика и масовата лудост с ипотеките. Едно жилище на моята улица от 100 кв.м струваше преди няколко години 800к евро. Еми няма как да стане. Годишната ми заплата е вече над 70к евро и живея под наем, защото нямам избор. Ако взема ипотека, ще я изплащам до гроб. И в БГ вече не мога взема нищо, остава ми само наследството от родителите ми. Ще кажеш срам и позор..еми ела да видиш данъците тука. Работещите в Германия издържат цяла БГ с плоския и данък и мафиотските партии, усвояващи еврофондовете. Плюс това и Украйна се качи на клона. Така, че не съди горките германци. Имай предвид, че моята заплата е над средната и много хора не получават и нея.

Но е и факт, че масово са късогледи позьори и сноби с напомпано самочувствие, но без покритие. България е мизерна и корумпирана държавица и когото и да питаш ще го признае! Плюс корупцията в България е желан ефект от политикте на ЕС, без нея няма да има послушковци в управлението, които непрекъснато да козируват на ЕК. Докато в германия е точно обратното безгранично лицемерие арогантност и отказ да се признае реалността тресе стадото. Шепа олигарси управляват а политическата им класа е нагла самозабравила се и корумпирана до ушите, но в очите на Ханс (и за жълтопаветните БГ глупендери) Германия е рай и пример за подражание... защото живееш а да работиш и нищо повече.

_stankow

>>>Работещите в Германия издържали цяла България ? Западът окупира Източна Европа, за да прави разходи по нея ? Не ме разсмивайте. Експлоатацията на българите от запада е жестока. Не е проблем плоският данък, а смешният корпоративен от 10%. Който се плаща именно от западните компании в България. Които формират свърхпечалби и ги изнасят в ... Германия. В Германия колко е корпоративният данък ? 25%, 28%. Що така ? :) Що тука откриват предприятия ?

Еми то зависи и къде се намира ресторанта. В някой централен район на голям град пада такова скубане и с нулевия ДДС, че повече няма да повториш. Но то всичко е навързано. Кръчмарят не държи имота си, ама плаща наем на някой друг, който мисли само как да изкара още повече от него. Отделно разносвачите мислят за бакшиши и правят фасони. После се чуди, че хората не идвали или пиели вода от колата си.

В Германия съм...работя за фирма с 400 000 служители... Имаме офиси във всички села и паланки. Като човек обучаващ новодошлите, бих казал, че търсим хора постоянно... Та като не им изнася на швабите с ресторанта, могат винаги да се преквалифицират

В Гърция не се оплакват, но пък дори преди да ти донесат храната ти идва касовата бележка - тук още се престарават да не отчитат всичко, а заплатите на работниците си още са "под масата" в голямата си част. НАП проверяват само по време на кампании, а нощните заведения и не смеят, че ония още бият, палят или плащат добре

бахти платената статия - няма да се учудя въобще да няма такова лице като описаното в началото СМЕХ

Има, аз съм го виждал, отзад е с вързана плитка и лъвско сърце ;)

Цялата германска слава и величие се дължеше на евтините руски ресурси... Сега ще има "сдържаност" не, ами и оттатък ще мине! А и някой трябва да плаща войната и "помощите", нали? Да не говорим за параитите, които Меркел покани, и които ще ги изядат отвътре... Гейропа беше източена и пожертвана, та краварника да може да просъщетвува още и някоя презряна годинка...

Германия не е имала евтини руски ресурси. Германия имаше ресурси на нормална цена. Обаче са тъпи, не доцениха това което имаха и го хвърлиха на вятъра. Затова сега купуват втечнен газ от другият край на света, вместо от тръбопровода и руски нефт от Индия на по-висока цена. Да им е честито!