ЕС въвежда ценови таван на руския морски петрол от $60 за барел

Съгласно ограничението, предоставянето на определени услуги за доставки, включително застраховка, финансиране и техническа помощ, трябва да бъде забранено, ако петролът е бил продаден над прага от 60 долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната глупост на евро дебилите.

Няма купувачи за петрола на фашистка роССия

на нещо, което не се предлага? А, глупако малоумен? Може да е както $60, така и минус $160 - се тая!

Най много 10 долара За да може фашистката кочина на путкин да фалира по-бързо

То и рублата щеше да стане 300 за долар, язък. Със заиграването с петрола ще настъпят арабите и вместо $60 ще стане $200. Чудя се до къде ще стигне търпението на европейците ( и ние включително). Всички санкции до сега имат обратин ефект.

Китай и Индия си го купуват за 40- 50 долара, само гробокопачите на Европа , Ес, Фащ дават такъв висок таван да спонсорират жужето!

развързвайте нещата с блядксат педерация... нефт газ и т.н. ай да се шибат тия...

Оставки на президента и премиера,народа ще побеснее с високите цени на горивата, защото цените ще се удвоят още един път.

Бат' Тошко. Какво е виновен президента че нашите евроатлантици искат да затворят единствената рафинерия която имаме. Преди 30 години обещаха че ако предприятията станат частни, ще има инвестиции, работа, достойни заплати. Това ни обещаха от САЩ, от Европа, от Световната банка, от МВФ..... Сега какъв е ефекта от това. Най бедните, най корумпирани те, най умиращите. Това ни го обещава ха от СДС, после ГЕРБ, ПП, ДПС Ето ти резултата от 30 години демокрация, а след Иван Костов директно управление от американското посолство.

Запасявайте се с бензин и дизел,скоро ще има само внос на много високи цени.

До но ще е демократично скъп

Руските говеда да го духат.

Жена ти го прави по- добре .А майка ти какви вълшебни ги въртеше .

Ти ше го духаш с 3,50 лв/литър дизел! ОПЕК пита ли го?! Щото арабите не са глупави и ще видят, че скоро и техния петрол може да го клъцнат и познай тогава - електрокар ще караш от 100 Хил евро и тока ще ти е на цената на дизела!

Тази мярка е насочена към Китай, за да не доставят за Европа руски петрол, купен по $40-50 в Европа и да прибират разликата.

Те точно това правят. Ще се облагодетелстват прекупвачите. Вместо Германия да купува директно от Русия, сега ще

Нашите нежни демократи от другия месец са на 5л/литър бензин. А в магазина стоките по 2-3 умножени. Билетите за самолет- по 2. Тези от кол центровете - ще плащат по 50€ доставка от Амазон на китайски ментета и ще се хвалят във фейса със "стандарт на живот" ;) Кой каквото сам си направи

Не продавайте...ще си го пиете, или Китай и Индия ще си ви клатят на $50. Иран си имат Венецуела също...С.Корея и Куба нямат паре...

силно се съмнявам да стане това с цената,те джендерите нямаше да получават газ от Русия,но и сега си я получават.Лайнен оцвети пазарната икономика.В България цената на продуктите ще скочи.

Горките русороби!! Надяват се за разпада на ЕС, както от 70 години чакат разпада на САЩ и светлия комунизъм. Малко ми е жал за тях.

Никой не се надява на никакъв разпад! Просто ЕС не води самостоятелна политика, и така ако кара-това е печалния му край...

Епм

Така и не се разбра защо Европа иска да се превърне в тотален васал на САЩ, защо не иска да има транспорт, защо не иска да има конкурентно производство ,защо иска хората да мръзнат и да стоят на студено и тъмно .Защо са такива мазохисти?

Много просто-това са подставени лица с фалшиви американски усмивки, които бъдещето на Европа съвършено не ги интересува!

Из цяла Европа САЩ са назначили управляващи идиоти кат наш Просто Киро!

Щирлиц, четеш старите опорни точни. Зимата дойде. Европа не стои на тъмно и студено. Вкъщи е 25 градуса. Врътнал съм кранчето на газта и пуснах климатиците само от солидарност с храбрия и непобедим украински народ.

Това е добре за България. В рафинерията ще влиза по-евтин петрол и не знам за готовата продукция, но поне Лукойл ще плаща данък на разликата

Помните ли Оруел "1984" ................... натам вървим, наблюдения ограничения ........... в Италия вой за операта "Борис ГодуноВ" ......................

Мурзилажа е напъплил рано рано

дори преди да се изсере (та идва тука да сере.)

Джони, джонии...Тъп си като крив кюнец...

И краварските проститутки също

продължават да си режат един по един клоните, на които седят... Накрая ще се изтупуркат в дерето, и само тиня от тях ще остане (и демографски, и икономически, и политически, и всякак)...

Лошото е, че и ние се в тинята...

Има ли още някой, който самата ЕС за демокрация и пазарна икономика. Таван на цената ... хахаха ... комунисти

Отделно дето от там им палят фитилите

Ако Путин приеме това, значи трябва да го вкарат в затвора. Силна и независима държава НЕ може да приема такива УНИЗИТЕЛНИ условия! Това е ОБИДА!

Това, че и България ще купува по-евтин руски петрол, се явява голям проблем за путинофилите.

Г7 поставя Русия на 4 крака, в позиция партер . Малка демонстрация на сила. Интересно, дали и как Русия ще може да отговори.

Руски спецназ толкова е ОЗВЕРЯЛ срещу наркомана ЗЕЛЕНСКИ, че яростно щурмува КПП-то и хуква към Крешчатик в Киев за да залови жив наркомана Нищо не може да спре СПЕЦНАЗЪТ в справедливата му ярост https://www.youtube.com/watch?v=XIDphq4bzIM

Ххаахх. Ама си голям трол

Доста унизителна позиция за руснаците

Не за руснаците .......... за Г7 е унизително .................. Теб някой може ли да принуди жена ти да ляга с всеки за 1000 лева, а за 100???? ееее освен ако не е съгласна да дава и безвъзмезно ..................

Нагледен пример за младите, които не могат да си представят как е било при соца - всичко това, към което съзнателно ни водят диктаторите от ЕС(СР) в момента.

Дъртият Байдън пак избухна. Опитва се да се държи с Путин все едно Путин му е кучка на каишка

Путин е куче на каишка, озверяло куче, но все пак на каишка.

Все едно му е кучка

60 не е толкова зле. 42 щеше да е наистина зле. Пълно ембарго щеше да е зле 60 е неприятно, но далеч не е толкова зле . Иначе руснаците са длъжни да го кажат, че няма да продават, но разбира се, че ще продават.

долу вражеския петрол - да купуваме от байдрън на тройна цена, путин ще хване още един вид рак

Когато ЕС започне да добива и произвежда петрол, нефт, газ - тогава може да определя цените на тези продукти. Когато е само и единствено ползувател плаща по цени на производителя. Елементарна пазарна икономика. Не знам кой управлява ЕС, но тази формация с това управление ще се разпадне, ако не сега - то след време. На нас - за къв чеп ни е този ЕС ?! Да ни върнат кеша, който са взели от нас (който е много повече, отколкото ни дават) и да се приключва с цирка ! ЕС на 5 скорости и както винаги България е на последната такава, не ни броят за хора!

Как кой управлява Европа? Малоумни идиоти я управляват.

Благодаря, колега ! Не исках да пиша определението, че след няколко такива думи ми се включва репчата на английски (не е проблем де) и започват разни картинки на стълби, комини, таксита и по 5 на веднъж ...

Не е ясно къде си учил икономика, но грешиш. Когато си най-големият клиент също можеш да диктуваш пазарни условия и да определяш ценови нива. Когато държиш всички логистчини канали пък съвсем. Русия не е голямата работа. Запомнете го това.

абе економис ненормален иди в някой супермаркет и сложи таван на цените на накоя стока и веднага ще те приберат където ти е мястото.За сведение на економисти като тебе Индия и Китай са най-големия клиент на Русия за нефт и газ.

Колко голям клиент си всъщност? Има по- големи пазари от ЕС. Не знам къде си учил икономика - но Русия нефт на ЕС няма да продава от тук нататък. Ще се разчита на такива като теб да ни обясняват колко сме тъпи и не трябва да се къпем, перем и отопляваме, понеже Путин е виновен !!

Не твърдя, че сте тъпи, но да сравнявате супермаркет с петролен пазар е некоректно. Правилата са съвсем различни.

ПОВТОРЕНИЕ ЗА НЕРАЗБРАЛИТЕ:::"""""""""Във водите на Обския залив близо до село Мис Каменни, от 2016 г. насам работи целогодишен ледоустойчив морски терминал за превоз на петрол , добит в находището Новопортовское. Терминалът носи красивото име "Вратата на Арктика" и има капацитет от 8,5 милиона тона петрол годишно, но "Газпромнефт" не крие плановете си да увеличи пропускателния капацитет до 80 милиона до 2030 г. За осигуряване на непрекъснати доставки на черно злато са изградени два петролопровода (на сушата и под вода), компресорна станция и резервоар. Специално за този проект са построени два ледоразбивача, които осигуряват непрекъснато плаване на кораби.В Ямал, почти на самия бряг на Карско море, се намира Бованенковото петролено-газокондензатно находище. Проектният му капацитет е 140 милиарда кубически метра газ, освен това именно Бованенково е ресурсната база за взривения газопровод „Северен поток-2“. Изградена е и обширна и модерна инфраструктура, три газопровода и дори собствена железопътна линия.Тук, на базата на Южно-Тамбейското находище, е изградено и функционира ключовото за Русия предприятие “Ямал-ВПГ”, благодарение на което до голяма степен започна руската експанзия на световните пазари на втечнен природен газ. Доказаните запаси се оценяват на почти трилион кубически метра синьо гориво и четири производствени линии вече работят директно на място. Миналата година тук са произведени 19,6 милиона тона ВПГ, което се равнява на 27 милиарда кубически метра в по-обичайни стойности. Само за разбиране: това е количеството, което консумират заедно Унгария, Австрия и Чехия. Западът не обича много да говори за проекта “Ямал”, тъй като неговият капацитет първоначално е проектиран в рамките на 18 милиона тона, но благодарение на руското ноу-хау и практическия опит той лесно може да нарасне до 21 милиона.""""""

ПОВТОРЕНИЕ:::::::::На брега на Баренцово море, в границите на Тимано-Печорското петролно и газово находище, е изграден и функционира Варандейският петролен терминал. Освен това е уникален – просто защото ледената обстановка в района е такава, че 247 дни в годината морето тук е сковано с лед, чиято дебелина достига метър и половина. За приемане на петролни танкери с водоизместимост 70 хиляди тона е изграден специален корабен терминал, който е пренесен на повече от 20 километра навътре в морето. По две тръби петролът влиза в терминала, а оттам вече мигрира към трюмовете, за да стане по-късно гориво и вторични продукти навсякъде по света. Село Варандей е включено в Книгата на рекордите на Гинес като най-северния целогодишно работещ петролен терминал в света.В Таймир (Красноярска територия) се разработва т. нар. Ванкорски клъстър, който включва петролните и газови находища Лодочное, Тагулское и Сузунское. Общите им запаси се оценяват на 520 милиона тона нефт и около сто милиарда кубически метра газ. Въглеводородите оттук в значителна част преминават по Северния морски път към Азия. Както се забелязва посоката на доставки се обръща, но Европа по заповед на САЩ ,ще мизерствува

Е, и? В момента Русия има по-голямо производство отколкото е потреблението. Нека се развиват още. Потреблението на газ на Китай спада. Парите ще намаляват.

след конгреса на Европейския комунистически съюз беше измислен поредния идиотски закон от Партията

Таван от 60$/барел за руския, а американския може и за 200. Абсолютни идиоти ни управляват и тук и в Брюксел.

А тихо бе, че някой умен може да има в тоя ЕС и да ми секне далаверата. Аз съм се разбрал с Путин през Баренцово море техния петрол към САЩ за 100 долара и аз после тържествено с американски флаг ще ви го "подаря" срещу 200 долара барела на вас европейците. Абе важното е да има "санкции" за Русия. Само се чудя бай Ердоган, какво да го правя ама и него ще го наглася ей на сега се занимава с "мирните" кюрди.

Много ми е интересно минуса какъв ли идиот го е сложил. Може да е някой който захлебва от това...

Включително и в дира, работят щатни тролове. А за тия от НПОтата няма и нужда да споменавам.

Евроатлантическа ценност за свободното движение на стоки, пари и услуги. А и за свободната конкуренция, че я бях забравил. И само да питам, как е положението със "свободните щастливи" кокошки и "правите" краставици?

Една добра новина.

За кого?

За българите, за руснаците не ме вълнува.

И как е добро за българите?

Тъпунгери живеещи в Краварският метавърс и Давоският Зелен фашизъм. Как за кой? Готови са да ручат хлебарки, да ги ваксират като животни във ферма, да умират за Бандеранацизъм и квото им кажат Фараоните.

Ранобудни тъпанари - най-близкия доставчик на енергия няма да продава на ЕС. Далечните потриват ръце и купуват футболни отбори…

Обещаните 5 лева на литър пристигат. Европа вече и транспорт няма да има. Не разбирам едно - защо тези т.нар. Лидери още не са избесени.

Гоите са си гои. От векове. И никви информационни технологии или достъп до факти не мръдват на милиметър интелекта с който са се родили. Живеят с илюзията, че интелигентност без интелект е гаранция за успех. А господарите им спонсорират илюзиите им. Все пак тря са сигурни, че никой не застрашава монархичният им садизъм. Нищо ново под Слънцето.

Подобни несправедливости са променяли историята. За съжаление за едно си орав - винаги тези “елити” са намирала начин да корумпират промяната.

И сега Турция ще внася нефт и ще ни го препродава на каквато си иска цена. Никаква корупция не виждам и никакво схеми. Нали?

Aко не бяха немците и италианците окупирани .... и ако ЦРУ посредством Сорос не беше настанило соросоиди в пьрви, втори и трети ешалон на властта вьв всички страни на ЕС, едва ли щеше да има подобна мазохистка и самоубийствена политика в ЕС

А японците какви са?! Щастливи кокошки? Окинава да е мислиш, че е японска?

ТРЪГНАЛИ МРАВКИТЕ .... НА ЛОВ ЗА КАФЯВА МЕЧКА :)) .

През територията на Ямал преминава построената през 2011 г. от „ Газпром“ железопътна линия Обская – Бованенково – Карская, която е най-северната действаща железопътна линия на Земята. По бреговете на полуострова има 3 пристанища.Между другото тази линия е с дължина колкото да се отиде до Варна с влак и да се върне човек в София,някъде към 900 км.Освен това още през 1947 година започва строителството на линия от Чум,преминава през Либитанги и Селехард,през Нови Уренгой и е трябвало да завърши на Норилск .Общата дължина е някъде към 1300 км.Построени са към 1000км ,но някои участъци са били изоставени-Сега някои трасета се коригират ,възстановяват се изоставените и се строят нови.Значителна част от трасето минава отвъд полярният кръг.Строят се нови пристанища,изграден е огромен флот от атомни ледоразбивачи.Когато северният морски път стане плавателен целогодишно ,това ще е най краткият път от Китай,Япония,Корея ,даже и от източното крайбрежие на САЩ до Европа и Русия.Освен това вече е построена линията до нaй-cтyдeният гpaд в cвeтa и той e пo-лeceн зa дocтигaнe блaгoдapeниe нa нoвa жeлeзoпътнa вpъзĸa. Яĸyтcĸ в ceвepoизтoчeн Cибиp e cвъpзaн c pycĸaтa жeлeзoпътнa мpeжa - пoчти, пишe "Индипeндънт". Eвpoпeйcĸият жeлeзoпътeн гpaфиĸ (Еurореаn Rаіl Тіmеtаblе, ЕRТ) cъoбщaвa, чe пътничecĸитe влaĸoвe ca зaпoчнaли дa ce движaт пo глaвнaтa линия Aмyp-Яĸyтcĸ, извecтнa ĸaтo АYАМ.Toвa нa пpaĸтиĸa e paзcтoяниe oт 700 мили oт мaлĸия гpaд Tиндa нa жeлeзoпътнaтa линия Бaйĸaл-Aмyp (ВАМ), ĸoйтo ce oтĸлoнявa oт Tpaнc-cибиpcĸaтa жeлeзницa.Яĸyтcĸ e cтoлицa Яĸyтия, пeтa в cвeтa пo пpoизвoдcтвo нa диaмaнти.Проектира се отклонение от тази линия до Магадан и евентуално с тунел под беринговият пролив.

След Романови всичко само се краде..

E, вие сте специалист по Романови.

Ако не ни продаваш, на колкото искам, ще го купя в пъти по-скъпо от другаде.

Русия ще се съгласи на 60 пари.В началото малко боли,но ще се съгласи.Пак ще бъдем прецаканите.ох..защо не си пазим неутралитета а се пъхаме с всички сили между силните държави.

От утре не купувам краве сирене над 2.60 лв. за кило. Всички мандраджии ще фалират. Е, аз може и да не ям сиренето им, но и те няма да печелят от мен.

А аз ще купувам само вносно. Да се научат млекарите, че качество трябва да гонят.

Ако ни мо го продават на 1лв., ще си купувам швейцарско по 100лв.

Същите тези ни говореха 30 години за "пазарна иконмика".Я ми кажете в коя капиталистическа система неоазарен субект обявява "таван на цените". Да ви кажа ли къде другаде има такива мерки: Северна Корея и Куба.

Не се прави на исиот. Знаеш причината за това и няма нищо общо с пазарната иконимика.

Добър е вариантът! На насилието не трябва да се отговаря с насилие, иначе Москва трябва да заприлича на Берлин след ВСВ.

"Свободата" свършва там, където се настъпи Лихварския тефтер. Преди вече повече от 10 г, в частен разговор ГЕНИЯТ на Висшата Мода Галиано изрича думите: Зад всеки проблем по Света стои човек с характерен нос. Изключителна смелост и "железни топки" за моден дизайнер при това гей. Днес Лумпенпролетариата не знае кой е Галиано. Името не-само е забранено, но е ИЗЧАГЪРТАНО до последната му буквичка навсякъде.

Кобзон запя над цялата рус от Владивосток до Калининград.

ЕС разказа играта на матрьошките. Русия на дали ще посрещне следващата Коледа. Китайците отчаяно търсят още земя. А в Русия земя бол. Май май Китай ще си чопне яко. ЕС за няма и 9 месеца се преобрази. Това изглеждаше невъзможно. А днес индустрията върви с бесни темпове. Армиите се превъоръжават с най-модерни оръжия. Космическата програма набира скорост. Във Франция чета че първата електроцентрала с ядрен синтез е на път да тръгне. …. тъжно е, че руснаците с които сме братя по култура ще живеят под китайския ботуш. А са готини свободолюбиви хора но с тъпия си милиционер си унищожиха държавата.

SPAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Китай и Русия са заедно и им трябва още земя. Трябва им земята на Европа, щото е с добра инфраструктура, не като блатата на Сибир. До една година китайци и руснаци ще са се настанили в апартамента ти, а тебе ще са изхвърлили на боклука

Еее, а ядрена ракета в аналното ти отверстие?

Клоуни.... Не съм го чел.... изморен съм от клоуни... Но по заглавието съдя че Дружба че работи по борсови цени..... Клоуни...

Да си запалиш къщата да изгори на съседа плевнята. мислех че само Българи може да са толкова загубени

Да Путин се оказа изключително вреден за Русия. Тъп милиционер брат…..

Ма кво те вълнува Русия не разбирам? НИЕ потъваме с тия фон дер Лайнаркен, тоя Шолц Макрон тоя съюз е тотал щета, никога не съм вярвал че са толкова тъпи.

Нека си говорим за формата на ЕС другата зима - сега още има запаси, натрупана мас но скоро щя свърши. ПС я ме светни BASF най големия химически концерна на Европа с колко точно си е свил производството и колко точно е супер това?

ЕС натрупал мас, а бункерния терорист какво натрупа? Шума от рубли, самагон и бояршник.

То Индия и Китай повече от 50 долара не плащат на рашките и без друго…….а друг руски петрол не ще. Русия си заминава

Направи си некои справки - В момента Саудитска Арабия купува доста руски петрол цената не коментираме щот ня знаем. Интересно какво ли го правят? Дали не го продават на ахмаците като техен? И кой е губещия в тая ситуация? И кой печелившия? ЕС със сигурност не е печелившия мога да те светна.

SPAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!