Енергийните министри от ЕС не се разбраха за ценови таван на природния газ

Твърдо против предложението са Германия, Нидерландия, Швеция, Австрия и Финландия, според които въвеждането му би ограничило доставките, България иска двойно по-ниска от предложената цена

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо купувате сирене от 15-24 лв килограма,като е с минимум 60 водно съдържание.

На 43 съм. Гато бях малък се “борехме” срещу “прогнилия имперски капитализъм”, докато тате все събираше пари за един автомобил. С’я се “борим” срещу “руската инвазия и заплаха”, докато тате си брои пенсията и се чуди защо все има дупки в бюджета. Едни и същи лъжци, едни и същи глупаци - просто едните плямпаха “па руский” (поне построиха тука туй онуй), другите плямпат на “ингилизки” и те залъгват с едно кенче кока-кола и малко по-лъскаво возилце докато гледат как да осмукат всичко от територията ти…

Клаус Шваб, ви прочете "Планът", за ПЪЛНОТО ЗАНУЛЯВАНЕ и НОВ РЕСТАРТ, още ПРЕДИ ..."Корона-пандемията"...;) Кво, се прайте на Ощипани Моми ...Сега !! ;) "Нов, СВЕТОВЕН РЕД"...всичко Ви се Взема ..и почвате от НУЛА...Цени на ВСИЧКО до Небесата , Войни , Пандемии и фалирате ...Това, ПРАВЯТ СЕГА..."Световното Правителство"...от Давос !!;)

Да се реши. После се занимаваме с други глупости, въпрос на национални приоритети

Бях малък да видя разпада на СССР, но ще видя разпада на ЕССР.

Аз го видях - същите пламенни несвързани с реалността глупости се ръсеха от телевизора - докато всеки ден цените летяха нагоре и стоките свършваха - както слушаш сега Шолц и Лайен - все едно Т.Живков и Петър Младенов чуваш…

Така така значи Германия е против тавана, а България на Румен Радев иска да въвежда таван на цената. Обаче ЕС били лошите, които искат да налагат санкции на Русия, а то не кой друг, а руския троянски кон -Радева България.

Клоуни от върховния цирк на съюзо...

Т.е Германия и останалите ви казаха, че като им затрябва газ, те ще купуват на каквито и да е цени, пък вие духайте супата. Който повярвал на другарката Урсула да се сърди на себе си. Много ясно, че така ще стане. Цената се определя от търсенето и предлагането. Ако търсенето спре автоматично след дадена цена, то ОК цената ще падне, но нали тогава търсенето веднага пак ще скочи до тавана ? То трябва да има механизъм по които купувачите да се изчакват един друг при правенето на офертите, за да не се вдигне цената пак до тавана. Но това естествено е безсмислено. Няма как Германия да си затвори заводите и да изгасне цялата, при положение че може да си купи газ, но да чака някой друг да я пререди. Колко тъп трябва да си за да не го разбираш ? Който даде повече пари, той обира стоката.

Че търсенето спира след един момент. Икономиката не е някакъв субект, икономиката е съвкупност от много отделни субекти. Ако те не могат да произвеждат с определена печалба просто спират. Или сменят суровини, ако могат. Или локация. Точно това се получи - обещаната демократична газ на демократичната борса се оказа толкова скъпа, че никой не иска да я влага в производството. А частните потребители биха запалили парламента, ако не им я субсидира.

Частните производители нищо няма да произвеждат, ако орки нахлуят във фабриките им. Обадете се и питайте, как е в Афганистан и какво произвеждат.

жизнено важна за всякакъв отрасъл и, търсенето и никога няма да намалее драстично. Това не ти е сирене да спреш да го купуваш понеже можеш и без него.

губи смисъла си. Няма нужда от него, всяка държава си купува за себе си. Помните ли 2020 когато избухна Covid в Италия и Италия зовеше за солидарност и помощ? Всички други страни се присмяха и се правеха на велики. Да ама като дойде и при тях смениха музиката.

Хахаха и сега какво май се оказа лобитата се задействаха. И се оказа че за еропейските енергийни гиганти печалбите са им по мили от украинците!

е Тук! Спете Спокойно Деца!! Знаете ли на Огромните Мининги 1989-1990 на всичките имаше Плакати "Долу Диктатурата на Задушаващата Бюрокрация" - тогава Държавната Администрация, т.е. Бюрокрацията беше само 60 000 души, щото хората работеха по Заводите - а сега 600 000 Държавна Администрация и още Толкова Брюкселска - дето е НеДосегаема - жалко за хората по Площадите преди 33 години - нещата са точно наопаки на това, за което Скачаха по Жълтите Павета!!

Аз съм за да има таван на цената за мерцедес бенц, 10 хиляди лева или 5 хиляди евро за бройка! Сложих днес тавана и поръчах 50 мерцедеса... Мерцедес не ги доставя, чудя се какво да правя.. да ги съдя ли да ги стрелям ли...

Цирк

Моля Ви не обиждайте цирка, той е изкуство все пак. Тези полуидиоти и за лудницата в Карлуково не стават. Не знам от къде им ги раждат главите подобни глупости.

Мачкаш, заплашваш, бомбиш кадето искаш, като не те слушат, изнудваш, купуваш продажни политици. Отвориха очите на руснаците. Какви са тези социални помощи и евтини стоки и енергийни помощи. Парата си е пара. С малко стока, много пари.

ПАЗАРНА ИКОНОМИКА СЪЪР.

СКАНДАЛНО Е ЧЕ РУСКО СЕМЕЙСТВО БАБА И ДЯДО В ЕДНОСТАЕН АПАРТАМЕНТ 54 КВ.М В МОСКВА .... ПЛАЩАТ 54 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ЗА ТОК , ВОДА И ТОПЛО :))

ХИХИ .. ТАВАНА НА ЦЕНИТЕ БИ УДАРИЛ И СЪЮЗНИЦИТЕ ОТ УОЛСТРИЙТ :)

със същия успех могат да преговаря сами със себе си на каква цена Китай да си продват маратонките от Х марка на пазара в европа..... или пък цена на елефони с круша на тях.... най добре е да се сопнат на Емира на Катар и СА!

"Енергийните министри от ЕС не се разбраха за ценови таван на природния газ" "Министър Христов: България настоява за ценови таван на газа от 250 лв. за мегаватчас" Аз пък настоявам за 10 лв. за магаватчас, щото така по ми харесва! А газ няма, що така? Май ни върнаха в плановата икономика, с привкус на демокрация!

Сега ??? Ка на зеленият ще се оправдавате??!

Има и умни не идиоти като Мишел и уруспия

шубето.

То не беше Ковид, то не бяха санкции, емигранти и кво ли не още и всичко на главата на клетия ЕВРОПЕЕЦ. :-(. Ще ни клатят докато не се разпадне всичко. Не може Европа да живее по-добре от другите.

Евтините руски енергийни ресурси вече ги забравите. А американците няма да позволят да им диктувате цените. ЕС се закла с политиката, да слуша и изпълнява интересите на САЩ.

Ха, ха, не смеят гейовете....а са га но направили и руснаците ще им резнат тиквите от кръста....глупаци.

Алооу, какво става с новия генерал-губернатор на България? Няма ли да идва вече?

Един ден като се прегърнат Байдън и Путин нахилени и си кажат "наздраве, добре свършихме с ЕС" направо ще се попикая от смях.

Ами като не са се разбрали да вземат да направят нов изборен кодекс !

Правителството на Катар отказа да приеме специален самолет на германския национален отбор, върху чийто фюзелаж беше нанесен ЛГБТ лозунг. Причината e изображението на мъже, които са се прегърнали и надпис "разнообразието печели". Властите в Катар свързват надписа с пропагандата на хомосексуализма, което е неприемливо в страната.

А после се надяват на газ от Катар..и изгодно нефт от арабските страни..хаха

Нали осъзнаваш че самото писане за лгбт го пропагандира.

Демократичният свят прилага способи, характерни само за плановите икономики в комунистическите/социалистическите държави ... каква ирония на съдбата!

B20 (Business 20) призовава Г-20 да приемат паспорти на ваксини, като използват стандартите на СЗО и да насърчават схеми за цифрова идентичност. „Нека имаме цифров здравен сертификат, признат от СЗО – ако сте били ваксинирани или тествани правилно – тогава можете да се движите“, каза индонезийският здравен министър в Бали.

Това беше ясно от самото начало на всички нормални. А тъпите зомбита понамаляха та вече не знам..не стават за чипиране

Великото юдо-еврейско зануляване си продължава.

Техните планове винаги са перфектни и.. завършват с "върви и не се обръщай, чадо"

Тъпи джендъри, само глупости измислят.

Аз да питам, къде е фон ден Лайден? Май е като Кунчев и бере душа след поредният подобрен буустър

Е как да се разберат да наложат санкции на американците, когато са последните им пионки и ха стъпят накриво, ха отидоха на гилотината! ;)

А дали са се разбрали за тавана на простотия?

Аз слагам таван на BMW X5 2023 - 5000 левас.Лично Фон Лайнян да ми го докара.

"Енергийните м"инистри от ЕС не се разбраха за ценови таван на природния газ" Тия се опитвгат отново да ни върнат в държавното регулиране, където бяхме преди 30+ години! Да перефразираме Васко Кръпката (май с неговото е краднал нещо от Вапцаров, ама нейсе): Комунизмът се завръща, спете спокойно деца!

Това е положението в ЕС от поне 10г, само че тъпите български амеби го разбират чак сега.

Импотентите от ЕС пак не можаха да направят нищо. Но за сметка на това какви приказки, какви обещания бяха...

Орел Рак и Щука

Шило

ЕС добива ли газ? Не, освен Румъния и вноса от Норвегия. ЕС има ли достатъчно доставки на газ? Пак не. Е, тогава за какво ценово определяне може да става за нещо, което го няма?

Цена можеш да определяш на нещо, което го имаш или произвеждаш. Другото е пропаганда за тъпаци.

Газпром може да иска 500 Э ама ще ми си стои газа..ха.ха няма вече будали да хранят руския тероризъм.

Шило

То, цената удари и 3000 долара, глупако, ЕС и гъз ще целува да се върне на 500 за 1000 куб. метра.

за сметка на това купуват на 1000 от САЩ. Малоумни европейци.