Коментари - Енергийните министри от ЕС казаха "да" на забраната на колите на бензин и дизел от 2035 г. | Бизнес.dir.bg
назад

Енергийните министри от ЕС казаха "да" на забраната на колите на бензин и дизел от 2035 г.

Изключение ще бъде правено за новите автомобили, които се движат на климатично-неутрални горива, т. нар. синтетични или е-горива

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Енергийните министри от ЕС казаха "да" на забраната на колите на бензин и дизел от 2035 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС и ЕК да го духат. Ама яко да го духат. с 200! #БУЛЕКСИТ

Следващата стъпка ще е да опитат с ДДТ

Как стигнахме дотук - да ни управляват завършени идиоти и профани ?

Разни неграмотници като урсула , габриел , борел, мелони , шолц , и онези прибалтийски шматки ? Какво им разбират главите от енергия , автомобили и икономика ?

Казаха да и си отлетяха с частните самолети :)

Още едим пирон в ковчега на ес

Нека първо ЕС да оцелее до 2030-та. Че имам едни съмнения....

Амин

Това е някаква перверзна форма на ДИКТАТУРА и на МАСОВА ХИПНОЗА. Кой има интерес от тази диктатура? Кой - персонално?

Ебба Буш..... е...и името!

..шведският министър на енергетиката Ебба Буш..

Аха технологиите си ги е имало ама що не са приложени? Сега се сетиха за тях ...

Добре, че е ЕС да ни бута към прогрес и бъдеще, на всичкото отгоре и със собствените им пари иначе оставаме в османско средновековие. Има причина да се забранява дизела и тя е, че изгорелите газове на дизела са канцерогенни, особенно на старите дизели, на които привържениците на вгъзраждане са дали 50лв на майстора да им махне катализатора (ако преди това не им го е откраднал друг привърженик на възраждане) вместо да сложат нов за 4000лв например. Качеството на живота е от значение за гражданите на ЕС. Най-добрият стил на живот в света. Само ЕС, само Еврозоната и само ГЕРБ!

"Собствени пари". Приятелю, много си зле. Реално ЕС измсуква много повече, отколкото ни дава. Всички "инвестиции" от типа на ШЕЛ. ОМВ, Каулфанд, Била, Лидл, Метро и т.н. - изнасят от България.

ЕС ни бута единствено към изчезване

Вие сте болни,това няма как да стане.

Предлагам също да се увеличи самолетното пръскане с кемтрейли (едно време им казвахме БОВ Бойни отровни вещества), за да обвиняваме безцветния прозрачен газ СО2, както и всички прозрачни газове - О2, азот, Н2, метан. По-прозрачни от БОВ няма, това го знае вече всяко лесбийско джендърче. Що не пръскат с БОВ полюсите, ако ги пазят от разтопяване? Тук над София нямаме ледници и айсберги за пазене, или имаме???? Преди 30 години и едни наши идиоти пътуваха до АЕЦ Козлодуй, за да снимат огромните комини колко много замързяват въздуха, милиони пъти повече от ТЕЦовете, ама не намериха комини. Когато станеш идиот, (висша форма на тъпотия, тоест най-ниско АйКю), то връщане назад няма. Необратимо е.

Предлагам на Педерастите от ЕС да започнат тогава строежи на хиляди КЕЦ-ове - крачниелектроцентрали - всеки еврогей да върти педалите на норма - 12 часов работен ден. Екологичният ток да зарежда електромобилите им. А като се скапат след 5 години акумулаторите, всеки педал изяжда лично 10 000 акумулаторни клетки тип 18600 или подобни.

Са с нулеви емисии. Упорито се мълчи за тях. Най-икономично, най-безвредно и най-рентабилно в краткосрочен и дългосрочен план. Мълчание. Оглушително при това.

Вероятно имаш предвид CNG. А не LPG.

колко жлък е ЕС... какво реално ни е дал този тък съюз освен забрани? Защо бяга от истината? И да съм по точен свободния пазар? Ако ел. автомобилът е толкова добър, няма нъжда да забраняваме автомобили с двигатели с вътрешно горене. Той сам може да доминира пазара както е било преди 1900г. когато двигателя с вътрешно горене премахва ел автмобилите от пазара. Жалко е, че да си спечелим свободата е нужно да наложим санкции за да премахнем нещо е не го оставим то само да си преземе пазара както е било на времето. Да живее платената свобода и дискриминацията към нея, че да може съюз без топки да съществува

Ще я караме циганската - с каручката и коня явно. Виждам как ЕС върви по стъпките на своя баща-СССР. До 2035г. първо в Европа ще има повече мюсюлмани, отколкото бели християни.

Споко,евро кенефа няма да го има до тогава.

Планът на тези сатанисти е да ни ограничат възможностите за пътуване. Да ни затворят в модерни концлагери и за да отидеш до другия квартал ще ти трябва разрешение от окръжния комитет на партията. Не мисля, че ще им се получи, но младото пооление са такива ид*, че знае ли човек. Някой даже ще са щастливи, защото са ":зелени". Кръгли ид+++.

Бях голям провърженик на ЕС. Сега се надявам, че до 35-та ЕС ще се е разпаднал, а тези пионки сложиени там ще бъдат на бунището на историята с тоталните идиотщини, които налагат на гражданите на ЕС. Не мисля, че скоро тези неща ще бъдат търпени.

махаме вредните вещества от въздуха.

...и всеки ще се мъкне с дизелов генератор, за да си зарежда бракмата..

ще зарежда на ел станция като нормален човек

Ще зарежда ако има свободна станция и което е по-критично, ако има ток и ако може да го плати.

Как съм ви се смял като съм ви гледал да клечите и чакате докато ви се зареди тостера... С пък недай до Боже да има и други на опашка - драмата е пълна. Нормални били, хахаха.

Няма проблем - в статията има метан споменат :) 2035 ще има мораториум за още 20г ..и така докато или има свестни батерии или няма кой да налага тъпи закони :) Щото камионите и хората ще се придвижват. И то по удобен за тях начин. Виж политиците са друга работа и там бункери, охрана, нощни влакове/самолети... :)

Последния идиот ще умре три дни след края на света. Само малко статистика - тока в Нидерландия от декември 2022 до декември 2023 поскъпна седем пъти, че и малко отгоре. Горивата бензин и дизел - с няма 20%. Та въпрос - от къде ток за електричките? На каква цена? До 2035-та ще могат ли да се построят всичките мощности за електропроизводство, които ще са нужни ако целия транспорт мине на ток? Само информация - имаше отмяна на влакове в Низките Земи, защото нямало достатъчно ток. Недостигали генериращи мощности. В момента там е по-евтино да се кара на течно гориво отколкото на ток.

Идеята е да не ти оставят избор, за да могат да те онодят по-лесно. Всичко став на ток и токът може да си скача колкото си иска.....ако искаш и бъбрека си продавай....

Разбирам, че това е идеята. Май ще се ориентирам към Южна Америка. Нещо например Бразилия - там поне е топло целогодишно.

И кой каза че трябва задължително да се осигуряват коли на простолюдието? Ще ползваш служебния транспорт от и до мината/фабриката за да може ние благородниците да имаме и папкаме.

Ха! То не се знае дали цивилизацията още ще съществува 2035г а те се загрижили за колите!

Брюксел взимат решения след като изобощо не се допитват до населението на ЕС?!

Ами как, демократично, като макарончо.

Представителна демокрация се казва! кат не ви харесва се събирате и решавате друго. Ние дори правитеслтво не можем да изберем смятай да се разебрем за нещо подобно! Иначе е абсолютна глупост това с електромобилите!

Същто население, което се изплаши и се надупчи с ваксините ли? Същото, което признава 30 и кусур пола? Не разчитай на здравия им разум

Само да вметна, че докато ние скоро ще трябва да ликвидираме въглищните електроцентрали и хиляди хора ще останат без работа в Китай се вкарват в експлоатация по две въглищни централи всяка седмица (осреднена годишна стойност) . Това в Европа ( с малки изключения) не са политици а плазмодии - слуги на едни психопати, които са си въобразили , че са богове.

Нас ни натискат да затваряме тец-овете. А на Полша всичко е разрешено. Този ЕС много ме изнервя. За България само забрани и глоби.

Има избори! И в Европа и в БГ хората не гласуват! или гласуват малоумно!!! После някой друг бил виновен??!?!? Кажи честно????

Идват Куролации и кокорации слагат едни машинки и фалшифицират изборите

Че надписват, надписват. Че преди драскаха и изкарваха 30% невалиден вот - видяхме го на клипове. Но и човекът горе е прав - когато стадото гласува зле, надписването е +- 10 места в парламента. Ако мнозинството гласува против тези, никакви шашми няма да им помогнат

Докато не могат да гарантират София - Атина с едно зареждане, няма да стане. С един резервоар нафта стигам. И не е за парите. И сега електричеството е кът.

А представете си как се чака на опашка за зареждане 5 пъти - ще ти мине отпуската

Искат от 2035 да не се произвеждат коли на бензин и дизел или да не са карт коли на бензин и дизел, защото ако е второто яко сме го загазили.

Да не се произвеждат, разбира се.

Ама защо мислят толкова на дребно тия евро-(ко)мисирки. Направо да забранят колесните и да разрешат само летящи коли, мотоциклети, бусове, камиони и кораби.

ЕС действа по толкова диктаторски способ, че направо все едно съм се върнал в соц времената ама по 10. Забранявали били. А нашите простаци се въздържали. Нека да ми обяснят, как ще си купч аз автомобил след 12 години, ако преди това не са ме уморили от глад и мизерия. 100 бона струва един такъв автомобил в днешно време (не говоря за сапунерките за двама човека). Такъв автомобил втора ръка не можеш да купиш след няколко години работа, защото батерията се разваля и няма как да я поправиш а трябва нова, която струва колкото автомобила. Вече почвам да си мисля, че в Брюксел а и в управлението на всички европейски страни има само малоумници с коефициент на интелигентност на муха. Ходи и лиже по изпражнения и няма никаква идея за това хората да живеят нормално и спокойно.

нема брато да притежаваш автомобил - ограничаване на мобилността в днешните й размери е важна точка от от бъдещето на човешката цивилизация такава каквато си я представят. То през предавтомобилно време не всички са притежавали файтони, не ми и коне дори са нямали , на крачната са разчитали. Та и ние натам сме се запътили след всеки апогей следва западане, те така и с наща цивилизация май се очертава

Ами то и един нов най-обикновен голф с двг струва поне 25000 Евро. Да го вземеш на изплащане, ако заделяш по 200 Евро на месец само за вноската ще го изплащаш поне 10 години. Разликата с едно време е, че го взимаш веднага и че сега нямаш сигурност, че докато минат 10 години няма банката да ти го е взела ако се оплескаш с вноските. И говорим за един прост голф, народна кола уж. А колко още има да поскъпва токът, лелеееей...

Ей, най-накрая ще караме американски коли

Едни ще си джиткат където искат, бай Каиш ще си седи дома…

Браво! Много добро решение!

След 10 години ще спират продажбите на нови коли с дизел и бензин. Супер. Ама дали ще стане тая работа. По принцип трябва решителност защото нещата отиват на много много зле и то много бързо. Наистина след 10 години може да е твърде късно за тази мярка.

Това сега как да го разбирам. Забрана в смисъл няма да се произвеждат повече , а тези ввче употрба ще могат да с ползват докато стане невъзможно да с поддържат, рмонтират и да с намира говирово за тях? Или забрана като от 2035 всички слизате от голфовте и си купувате Тесла, голфовте за скрап? Аз имам още дин проблм - какво ще правим с милиардите батрии на лектричките и откъде ще набавяме елементи за производството им? А-а-а да ще почнм свръх експлоатация на дълбочиннит залжи и ще разорем дъното на океаните , щото само там не сме съсипали съвсем пйзажа още. То и затова вече потриват ръчички и от сега искат разршения за сондажи едни компании..

Батериите май вече се ремонтират и рециклират. Няма ядове с това. До 2035 съвсем ще е отработени процедурата

циклон

За май не знам ама за останалите 11 мецеса от годината няма как да рамонтираш една умряла батерия. А за рециклиране още по-малко.

Не съм съвсм сигурeн, че се рециклират. Тези които се произвеждат в момента , не са произведени с идеята и възможността да се рециклират а животът им е около 160 хил. километра или 7-8 години някъде. Затова се притеснявам и не съм съвсем уверен , че тази технология е по-добрата алтернатива. В момента за компаниите е много по-изгодно да купуват нови суровини, доку що изкопани от находища, а не да рециклират, вече вложени такива. Ето един добър анализ на проблема. Затова споменах, че вече има подстъпи за сондажи и добиване на нови находища на ценни метали от дълбочинните залежи в океаните. Което само по себе си ,ще е..бе мамата на екосистемите , като се почне от китове и всички гадинки дето разчитат на ехолокация за съществуването си. https://www.science.org/content/article/millions-electric-cars-are-coming-what-happens-all-dead-batteries

160 хиляди километра, но на 80000 ще работи на 50 % от мощността си вече. Ана 160 сигурно до магазина няма да можеш да стигнеш с нея.

Тия били казали нещо. Те по цял ден само казват нещо и правят вятър с приказки. До 35-та толкова още неща ще наговорят... Човек ако погледне един наш закон - поправка на допълнението на поправката на поправката. За капак, тия министри са в изпълнителната власт и даже закони не пишат и гласуват, ами по цял ден плямпат. На тия никакво внимание не трябва да им се обръща, хеле пък на приказките им. В ЕК е идими ми, дойди ми - бетер да се връзваме на акълите на 14 годишна.

1. Каква е позицията на БГ ? 2. Има над 3 млн. МПС с ДВГ с бензин и дизел след 2035 или след 12 г. какво ще се прави с тях ? 3. Към 2023 г. в БГ няма никаква инфраструкура за резиклиране на ел. батерии и все още се изграждат новите АТС - нещо план - средства? 4. Какво ще се прави с Нефтохим след 2035 г. ? 5. След 12г. някой ще помни ли кой беше Румен Христов- капитан на катамаран...... Безумие

Ти па плантата умира , ти за Нефтохим си се размрънкал.....:))) Шейм он ю!

България няма позиция. България е колония и слуша каквото и наредят господарите

Това, че някой някъде нещо бил решил, изобщо не означава, че това нещо ще се случи. То от днес до утре вече нищо не е сигурно, та ще го мисля за 2035 година.

То никой не верваше, че ще затворят целокупното население като добитък в кошара за две години, ама на стана..

Боклуци крадливи!

А за щатите това важи ли? А за Китай и Индия? За Русия е ясно. Много еко го давате, вие, с частните самолети и яхти. Електрически яхти кога?

От 2024 г. европейците налагат забрана на всички "брюкселски зелки" да им се бъркат в живота.

От 2024 г. европейците налагат забрана на всички "брюкселски зелки" да им се бъркат в начина на живот.

Вие хвърляйте бомби, дори такива с обеднен уран, пък после се правете на загрижени за климата и природата.

5000 снаряда на ден колко ли "пречистват" атмосферата?

Изратеняци....после ще забранят и месото....че нали там нещо си въглеродния отпечатък...

И червеите са месо, и охлювите и плужеците, тях докато те има, няма да те спрат да ги ядеш.

така ще е ако не успеем ние да ги запечатаме

Тия да не мислят, че 2035 еса ще го бъде? Оптимисти!

А съществуването на Еврогеския съюз - докога? Или, както вярва Цветанка Ризова, ЕгС и НАТО ще са вечни...

Това ще е докато не паднат зелените на следващите избори. После се маха тази забрана !

САЩ успяха да назначат навсякъде в Брюксел и Европа плиткоумни и алчни лидери, след което започнаха планово унищожаване и заробване на европейските икономики. Тежко ни ако не се събудим.

Другари само да ви кажа, че когато 2035г. в България 70% от колите са пак на бензин или дизел и хората нямат пари за електрички, не виждам как ще дойде някой да ви забрани да си карате колата, ще бъде бит и разпран, тоест за България пак ще има дерогация поне с 10 години или изобщо тази лудост ще бъде удължена законодателно на ЕС ниво с НОВ пожелателен период. Свиркайте си и гледайте да сте здрави, мечтите на ЕС бюрокрацията са едно, реалностите друго.

Ритуалното самоубийство на Европа продължава. Забрани, задължения, директиви - то бетер социализма бе! Много ми е интересно как ще ми осигурят електрически автомобил, ако не мога да си го позволя? А да карам кола е мое право. Но да доживеем да видим и това умнокрасиво недоносче. Европа го удари на идеология, с която прикрива едни много едри банкови интереси.

управляват ни пълни кретени и подкупни душички. Но всеки народ сам си избира политиците, хак ни е, като всички мълчим като пукали..