Емилия Масларова: Трябва преизчисляване на всички пенсии

По думите на бившия социален министър е несправедливо да не се повишава максималният осигурителен праг

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

приезчисли ли едни 10 милки за ена сграда? дет беше подсъдна там................

си компютърно генериран, но от тази новина заек не излезе, не е интересна. По- важен е златния резерв в чекмеджето.

Кашата в българската пенсионна система няма да се оправи докато управляващите не направят разлика между пенсии, и социални помощи. Не може да ревеш с пълно гърло че парите за пенсии не достигат, и от тях да плащаш социални помощи на хора които нямат един ден осигурителен стаж. Защото това което наричат минимална пенсия на практика си е социална помощ. Отделете тези хора. Нека за тях да се грижи социалното министерство, и изведнъж ще се окаже че има пари за преизчисляване на всички пенсии, и то не според осигурителния доход за 2015, а за 2019 год.

Мен ме демотивира това, че министри, кметове и депутати, общински съветници бесепари, седесари, "царедворци на мадридския мошеник", гербаджии, депесари, "патриоти" като Масларова. Цял живот никаква полезна работа за обществото ни не са свършили. Дори нарпотив, са нансесли големи вреди на обществото. А са получавали огормни заплати и след това получват огромни пенсии. Такива бивши министри, депутати, кметове ... като Масларова от кабинета Жан Виденов не залужават дори и 300 лева пенсия, но получават много повече. Мен ме демотивира това да плащам осигуровки за пенсия. Само, че аз за разлика от Масларова съм истнски социалдемократ/социалист/, но не съм нито бесепар, ното гербаджия популист, нито „патриот“. Аз съм социалдемократ по убеждения. И смятам, че всеки един възрастен български гражданин навършил над 62 или 65 години, трябва да получава някаква пенсия от държавата, която разбира се да е по-малка примерно с 70% или 60% или дори 50% от минималната пенсия за възраст и трудов стаж. Така няма да има приравняване на тези, които не са се осигурявали и тези, които са се осигурявали. Но в същото време, тези стари хора, които не са се осигурявали ще имат някакви средства за живот, за храна и за сметки за вода, ток отопление. Също така смятам, че всеки български гражданин ненавършил 65 години и нямащ доходи/работа/ поради каквато и да е причина инвалидност или некадтрност или накаква друга, би трябвало да получава някаква парична помощ, разбира се по-ниска от минималната пенсия. Примерно на 50% и срещу това, да има задължението да полага обществено полезен труд от приемрно 40 часа месечно. Като например да се грижи за чистотата там където жиее или нещо друго например в санитар в болница ... . Масларова да ми кажа, справедливо ли е някой, който е работил примерно само 5 или 10 години в целия си живот и се осигурявал само 5 годин през целия си живот. Да не получава пенсия. А друг който примерно е инвалид и не е работил цял живот да получвава по 500 лева месечно всеки месец от 18 годишната си въраст до смърата си. И недейте да съдите хората за това, че не са работили, защото не знаете, какви са причините. Също така може да не са работили на черно. Но при всички положения са плащали някакви данъци като ДДС, акцизи, мита ....

Първо и преди всичко, минималната пенсия задължително трябва да има нетна ст-ст равна на границата на бедност за страната. За 2019 тя е 348 лв. Второ, минималната нетна заплата трябва да е равна на два пъти границата на бедност. Също така, минималната нетна заплата трябва да е задължителна минимална нетна заплата за работа на 4-часов договор /т.е. половин работен ден/. минималната нетна заплата за 8-часов работен дене трябва да е двойно, т.е 4 пъти границата на бедност. Оттам нататък, стойностите могат да варират по съобразност.

А пари откъде?

А за майбах откъде? Оттам, значи.

Първо и преди всичко РАЗХОДИТЕ, НЕ ТРЯБВА да са повече от ПРИХОДИТЕ. Т.е. сбора от всички пенсии, не трябва да е по-голям от сбора на всички пенсионни осигуровки плюс държавната субсидия за пенсии. Всеки един от нас харчи толкова или по-малко, отколкото са му доходите/приходите/, никой не харчи повече отколкото са му доходите. Е някои опитат и за известно време успяват, накрая обаче идва банката или лихваря и им взима жището и ги изхвърла на улицата. Така, че ПЪРВО общо пенсиите трябва да са колкото са осигуровките. ВТОРО е преди всичко, по възможност минималната пенсия задължително трябва да има нетна ст-ст равна на границата на бедност за страната. За 2019 тя е 348 лв. И в същото време минималната заплата трябва да е поне 2 пъти по-висока минималната пенсия. Трябва да се вземе в предвид, че в омента у нас върху минималната заплата се плащат осигуровки пенсионни, здравни и се плащат данци. Това са над 200 лева удръжки от МРЗ преди получаването и. Докато върху всики пенсии не се плащат данъци и осигурвки. Според мен не трябва да се плаща данък върху доходите само върху по-ниисите пенсии и запати. Например върху тези до размера на МРЗ. А върху по-високите доходи трявба да се плаща прогресивен данък. Смятам, че има бгати пенсионери и те трябва да плащат прогресивни данъци върху високите си доходи. Смятам, че на богатите пенсионери пенсията и другите им доходи трябва да се сумират и върху рози сумиран месечен ил игодишен дохд да им се начислява прогресивен данък. Също така искам да кажа на рабтодателите, които са против това да има МРЗ и против това тя да се повиши до нормалните необходими за сносен живот разходи. Г-да работаодатели, ако бизнесите ви не могат да осигурят достойно заплащане на работниците ви. То такива бизнеси са вредни за общетвото ни и такива бизнеси по-добре да фалират и да ги няма. А освободените от тях хора да имат възможност да отидат да работят в друг по-производителен бинес/работодател/.

Е няма толкова корумпирано и нагло комунистическо добиче !!!

Когато крадеш от парите за бедните, ракът, като болест не е оправдани, за да не те осъдят и затворят. Това е допълнително наказание свише за наглостта при тоталната антихуманност, към собствния ти беден и омерзен сънародник. Дори не отричаше виновността си, а виеше, че не тя била най-големия престъпник, но не посмя да изрече имена на другите си партийни "другари".

Ако се махне таванът на пенсийте и се повишава и максималната пенсия, ще трябва да се предвиди и компенсация за жертвите на социалната система от прехода! Защо жертви, ами защо през 20 годишния преход, повечето българи, които не са били държавни служители, работеха за хляба без да се осигуряват от работодотелите! Също така, други се осигуряваха на половината от минималната заплата, за да могат да оцелеят! От друга страна, същият този преход ощети и родителите ни, които бяха работили по 40+ години и получиха мизерни пенсий! Така е, др.Масларова, трябва и вие да изпитате тази несправедливост на свой гръб, защото, сега когато и вие трябва да се пенсионирате да усетите тази несправедливост, която причинихте на нашите родители!

Същият този преход ощети и родителите ни, които бяха работили по 40+ години и получиха мизерни пенсий! Е не всички родители бяха ощети. Другарката Масларова и партийните и дригарчета бесепарите, са също нечий родите и съвсем не са от ощетените родители. Дори напротив според мен Масларова и партийните и другарчетата са от обагодетелстваните от прехода. Така че, е много нагло да се изказва тази свина по темата.

Тая отдавна трябваше да излежава доживотна присъда в Сливенския женски затвор за кражби и съсипване на държвавата. Да ева боклука ти долен мръсен. Запомнихме я само с прическите дето си правеше. Вещица дърта.

Едно и също, клонираш се, но ако е по твойта схема, сега трябва да строят нови затвори, може и дебелариуми

Леко си тъпичък , ама да не ти пука. Тая вечер да не забравиш да идеш на протеста. Ще сте 20 човека барабар с уличните помияри. Успех! Много ще ви се смеем. Обещавам ти.

Тъпотата не се мери, видима е.На каво се радваш, не се налага да ходиш на протест, за да видиш, че сте шепа платени милиционери, които сами не знаят на какво се радват, освен ако няма кюлчета и за теб, мила.

Господи..........как може една уважаваща медия да кани на интервю такв бо...к ,че и дира да пише............ужас!

Кълвеш веднага, но си доста затормозена, "ужас"

Млък, масларче дърто и крадливо !

масларче е баба ти(или ти самата).Крадливите са с пачките и кюлчетата, но за тях правосъдие няма. Не ме интересува Масларова, а кой краде сега и мафията го прикрива.

Няма откъде да се намерят пари за плащане, камо ли за повишаване на пенсиите. При толкова систематични крадци включително и Еми фльонгата, която отдавна трябваше да търка наровете на Сливенския затвор за кражбата на пари от строителството на сградата на НОИ Стара За гора. Скатала е милиони, за които няма закони. Напълно оправдана от съда поради некадърно направения обвинителен акт от прокуратурата.

Боса така, кюлчета та кюлчета

Всички явяващи се на избори за политици да представят парични и имотни декларации! Да се види как някой влиза в политиката и с колко излиза след слугуването на народа! Другарката Масларова например влезе с 1 панелка, а при излизането беше така безогледно се накрала, че ужким щяха да я съдят, ама нали го знаем независимия БГ съд !

11 милиона лева,че иска пак да става министерша?

За Мастия масларова и иван нейков трябва затвор!

Чакам с нетърпение другарката Масларова за сетен път да стане социален министър,та да ни прати мен и жената през зимата на почивка на море,както при последното им министерстване.Сега събираме с жената пари за влак или автобус до морския зимен курорт.

И твойта ли пенсия скъпа крадло????????????? Че малко се накраде!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако фалшифицират комундетата пак изборите и ни я пробутат пак тая много социалната, ще има да ходиме голи по пишки...

Исках да каза, голи като пушки

При предложени няколко варианта за увеличение на пенсии, да избереш най-неудачния, такъв избор може да случи само при управлението на премиер, чиито три мандата ще се запомнят с подигравка на възрастните хора и нищожно увеличение на пенсиите.

Боко ще ги преизчислява през следващия мандат

Дразни много другарката, но не може да се отрече, че е абсолютно права. Но пък е ясно, че ГЕРБ нито имат "топки", нито акъл, нито пък време да търгнат на преизчилсление след 11 години нищо-правене.

Преди избори всичките пулитици са абсолютно прави!

Другарю...трол, хич, ама хич не си прав! Твоята другарка, натежала от милиони и отново огладняла, да не си прави устата да управлява. Такава некадърница не я щем дори на една туба бензин от министерско кресло. А ако искаш може да опиташ топките на ГЕРБ, само изчакай до изборите. Ако говориш, че 11 години са били нищоправене, какво да говорим за предишните "всичкоправения"на твоето БСП? За акъл не можеш да претендираш, защото явно това вещество ти липсва.

Мазното бабе пак се готви да става министерка! Ама не сме те забравили ма, с бисерите на свинската гушка и бентлито... Я по-добре кажи, колко беше пенцията по твоите времена и как точно я изчисли?! И защо развежда с нашите пари за социални дейности БСП пенсионери на почивка по морето преди изборите?!?!

от нафталина ли я извадиха?!

Както ни каза бат ни Боко преди време: не се интересувам от пенсионерите тъй като те не носят никакви средства на държавата. Тъй че социалистите трябва да го съдят сега за нарушени авторски права защото само на тях им е запазена малката да вдигат пенсиите преди избори! А ами преизчисление на МРЗ? Нали сме на тъй-високо икономическо ниво? Пък и най-накрая ще можем да им го турим на Бизнеса дето реве, че МРЗ различна от 250 лева е непосилна за тях?!

искам само да ти кажа и да подчертая, че си много далече от истината. Личи си, че ти липсват познания по тази материя. Иначе като лай----т се справяш чудесно.

За тази се носеха легенди колко е откраднала , невероятни суми бяха

от Герб.

В това им е силата на комундетата, че ги подценявате! Както ти дрънкат мазни лакардии, така ще видиш гол до шушка

стой мирен,че както сте отънели,сами се изяждате,абсолютни кретени.

е колко много бяха,едва 11 милиона,нямаше и двайсет.

Масларова, от затвора ли пишеш, или се готвиш за там?

И Масларката изкочи да ни обучава - в 3 най-издънени правителства министерка! Иначе е специалистка соц,демокрадка, изкочи от една младотска панелка, а виж я сега....

което казват всички бивши социални министри. Дори Сачева знае това, и се противопостави на едни пенсионери да се индексират пенсиите с 10%, а на сдруги с 5%. Това е искане на ОП защото си търсят избиратели. Само че хем няма да намерят, хем ще разрушат пенсионната система, хем Герб ще го отнесе.

Кристалина Георгиева,която казва че се нуждаем от прогресивна данъчна система?

защото новината е за масларката. Всъщност комай ти си самата масларка.

От къде идват парите за социални дейности? От бюджета си мисля, не вярвам да са от чекмеджето.

Вуйна може да ти е тази от снимката . Ти мислиш само за взимане ,дори и не ти минава през главата ,че може да има хора ,които да пишат от огорчение и спонтанно.

Човешко е да искаме все повече и повече, но по-важно е в човешкото общество да има справедливост! Не е справедливо пенсионираните днес да получават много по-голяма пенсия от пенсионираните преди няколко години, при еднакъв индивидуален коефициент /еднакъв относителен принос към пенсионното осигуряване/. Тази несправедливост може да се избегне само чрез периодично преизчисляване на всички пенсии!

Не трябва въобще да има начин да се осигуряваш на друго освен на реалната сума. Понятието минимална осигурителна сума трябва да си извади от уравнението. Заплата само по банков път и осигуровки по реалния доход.

Какво се случи през последните 30 години у нас.Няколко пъти бяха намалявани пенсионните вноски за да се повишат изкуствено доходите.Огромна част от т.н работодатели крадяха най безсрамно и държавата и работниците си ,осигуряваки ги на по нисък доход от реалния.И държавата не направи нищо по въпроса а си затваряше плътно очите.И накрая огромната идиотщина за т.н осигурителни тавани.За тези с високи доходи-отлично , за останалите-кучетата ги яли.Няма никаква логика един ,внасял 150 лева на месец за осигуряване/заедно с парите от работодателя/ и един внасял 700-800 лева да взимат близки по размер пенсии.При положение , че се осигуряваш 40 години , а взимаш пенсия средно 10-15 години то тя трябва да е поне 60-70% от осигурителния ти доход за да можеш да водиш що годе нормален живот.Всичко друго е абсолютен популизъм .

Тази дърта дискредитирана крадлива чанта откъде пак изплува бе ... ???

жената. И не и правете лична характеристика.

steltian

Като е права защо не го направи при нейния мандат.Или тогава беше заета как с няколко апартамента да се сдобие с почивна станция по време на заменките.

естествено че е права,но тя говори това което искате да чуете,а всъщност ако са на власт друго ше правят.щип щибидитип

Та чуди се още що ти се вижда абсолютно права, но поне не и викай жена на алчната свиня!!!

Масларова и Поптодорова са ми като сестри-близначки. Сигурно при един пластичен хирирг ходят да харчат откраднатите милиони.

Колко взе за това дълбокомислие ма вуйно, или се точиш да вземеш...

Протести те са част от демокрацията и са винаги полезни за обществото ,но протестите в България са крайни ,исканията са породени от желания на тъмни сили ,ограбили народа през годините .Парадоксално нали ..? Тази другарка е част от това.Не го защитавам ,ама няма как Бойко Борисов да я вкара в затвора ...Какъв е той ,да раздава правосъдие..? Има два вида протестиращи : платени и неплатени .Тия, платените ,не са интересни .Те са измет ненагледна ,защото могат да продадат и жените си ,за биричка . По интересни са другите ,които така и не се усетиха ,че са свирка в ръцете на точно тия ,които отдавна трябваше да на топло .

Още един скелет изпълзя от килера. Масларова ще се запомни с Бентлито и чантата за €8к, и ремонтите на тройна цена.

честито на яйчените проституиращи! вижте си бъдещите министри-масларката, шаренкова, гечев, корнела... впрочем, това беше целта на кукловодите на лумпените от 103 ден-черепа и юмрука, именно ТАКИВА да са "новите"!!! о-став-ка! спо-лу-ка!

Ще има много нови лица, млади ОБРАЗОВАНИ, КУЛТУРНИ хора,само д а се махат завинаги тези управляващи сега.Сега сме на дъното, но вече отиваме нагоре.

Браво Масларова, браво Емилия. Сега като дойдат социалистите на власт им кажи как да го направят, че белким и ние пенсиите да захлебим. А дано, ама надали.

Наистина пенсиите трябва да бъдат преизчислени,независимо че Масларова го казва.

Тази мазна нагла чума къде се намери да изпълзи от нафталина. Ааа, окраденото е профукано и се гласи за още.

спаси Плевньо от фалит. Права е и я слушайте,а не и правете разбор на живота.

тази противна долна комунистка да се маха веднага, крадлива и проста

НО НЕ Е ПРОСТА.

Прост си ТИ! ГОВЕДО МРЪСНО !

тъпата златна елха с каква пенсия

Точно по времето на мазното кюфте Емилия Мазнярова всички пари от социалните осигуровки по бай Тошово време бяха откраднати. Защо тази дърта пръдла не е в затвора, а живее охолно за наша сметка?

Като чета коментарите по-долу, виждам една от причините България да е най-бедната държава в Европа. Прост народ - слаба държава!

Тая откъде изкочи?

Тази персона,защо не е във затвора!?!?

агнус като тебе трябва да е в затвора

Ти в качеството си на Дей ли го определяш?

Леле, каква умна и интелигентна жена е тази госпожа Емилия Масларова , заслужава да стане министър. Искам ,искам.... ...Някой казват,че обичала да се кичи в злато и да носи дрехи за по 2000 - 3000 лева, но аз не вярвам ....

Заради тази навремето намразих БСП и на практика ми се отвориха очите, че в тази банда там, която се е събрала няма нищо социалистическо, солидарно, справедливо и равно. Никога няма да им забравя подигварките от по 5 лв над пенсията и програмата им старчоци на море.

Боко не я тикна в затвора на времето, решиха да играят заедно и да прецакат народа още повече.

Тази и родата й , не трябваше ли да са вече по занданите?!

Това Винету го разправяше преди изборите, след взе от нея акъл и окраде в по-големи мащаби.

рози щи цепна розата