ЕК втвърди тона за българските стоки във веригите и откри нови нарушения

Няколко са новите наказателни процедури на Европейската комисия срещу България, една от тях е заради ваучерите за провалени пакетни почивки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господарите смъмриха робите, че искали да ядат собствена храна. Не им даавт да произвеждат нищо, но пък заедно с боклуците за горене, пращат и изрезки от 50 годишно месо и пластмасови зеленчуци, които РОБЪТ ще не ще, трябва да купува вместо да яде зеленчуци и плодове от собствената си, райска земя...

Да, бе, да. Свободно движение на стоки, ама вносни - немски, холандски, френски, испански, италиански и полски. Българските производители да духат супата в собствената си страна. Веригите като не искат да предлагат български стоки да си ходят от България!

А къде отиде статията за "обгрижването" от шайката на питека? Коментарите ли не ви харесаха?

ами много са ви скъпи стоките бе другарю

С двойня стандрат какво стана? Минаха 2-3 години и НИЩО. Защо мълчите??? Двоен стандарт в храните, в напитките, детските пюрета... навсякъде. Ние в БГ сме втора ръка хора и на никой не му дреме. Каже какво стана в двойния стандарт?!?!?!?!?!?!

Тоест мога да работя на половин ден и да се пенсионирам като за цял?

Защо не коментирате, братя българи!? Нали всички искаме да ядем чисти, вкусни, родни плодове и зеленчуци, а не каквото ни наложат търговските вериги! Тяхно право било, а не е ли първо по важност правото на клиента какво иска да консумира, а не правото на търговеца кое е по-изгодно да ни продаде!

Боцеее, пак се осра до ушите, вийка Севда да забърше.

Зачи ,сега скръстваме ръце и чакаме братята еврогейци да ни докарват боклуците си , а наште земи да пустеят!!!!!!!!!!!!!!!!!!И без това толкова малко хора останаха да обработ земята ни !!!!!!!!!! Добре че, че са още възрастните хора!!!!!!!!!!!!!!!А иначе другите "бизнесмени" са само за субсидиите!!!!!!!!!!!!!!!

По-добре вносни храни, отколкото български - такива боклуци надали и в най-изпадналата страна има. Трябва наистина да си голям човекомразец, за да произвеждаш подобни гадости, при това скъпи!

Като нищо сега нашет малоумно правителство, за да се натегне на Брюксел, ще организира едно клане на здравеи животни в Странджа, за да не може Българинът да има храна, вода и земя.

Пореден Европейски шамар от ЕК за мутрата Борисов!

ЕК може да се "втърдява", "възпалява", "каканиже" и каквото си иска още. Няма ли някоя малтийска депутатка да "изригне" с остра декларация например. За съжаление Европа бавно, но сигурно върви към залеза си.

африканско арабския съюз наречен ЕС иска да узакони умътрвяването на малкото останало БГ производство в харнителната промишленост и да даде предимство на западни фирми при ОП.

"женският труд." ----------------------------------------- Кво?

за Боко, в немилост е... Въпросът е за какво? За цялостно творчество,че започна вече да им тежи, или заради Скопие?

Сега още повече ни мотивират да се храним с български продукти. По-чисти и по-качествени са.

В супермаркетите по западна европа не съм видял да се продава един български продукт (с изключение на кисело мляко), за какво свободно движение на стоки говорят от ЕК? Имаме уникално вкусни сладки като мед и сочни розови домати, но в нито един магазин по света не съм видял да се продават.

е работата, че в търговските вериги най- скапаните плодове и зеленчуци са българските. Аз например, по-рано преди тази тъпа министърка Танева, си купувах гръцки домати, червени чушки, череши, грозде; турски моркови и тиквички; полски ябълки и гъби; испански айсберг, а и френски картофи. Продават бг айсберг, който е като трева.

Никакви церемонии с колонията! Нали на тези, които ни набутаха там им платиха? Сега ще си избият парите.

В супермаркетите по западна европа не съм видял да се продава един български продукт (с изключение на кисело мляко), за какво свободно движение на стоки говорят от ЕК? Имаме уникално вкусни сладки като мед и сочни розови домати, но в нито един магазин по света не съм видял да се продават.

ЕК, както винаги неадекватни и извън света! Добре че са и много бавни. Докато се натуткат, току виж вече няма ЕС.

и за майка ти мутресата

Защо триете коментари? Продажници! Питах какво стана с двойния стандарт за храни, напитки, детски храни? Защо триете? Платени медии!

да видиш, като нямаме производство, само зърно.

Нали важна е вноската? Защо се взима предвид и времето на трудов стаж? Някой за 3 години може да внесе толкова осигуровки, колкото друг.- за 30 г.. Някакви архаични остатъци от соца битуват в системата на отчитане тука.

И тука не се продават вкусни родни розови домати по магазините- освен на пазара на тройни цени. Къде и с какви пари пазаруват хора като вас ,че да си позволят 7 лв килото за домати -няма яснота.

А кога европа ще накаже европейските производители на детските храни, перилни препарати, шоколади - които продават 3-то качество в България????? Щоколад - с намалено съдържание на шоколад Прахове за пране с по-малко съдържание на перилни събстанции. Или тези от ЕК отново с 2-ен стандарт?????

Кога ми изнася съм от отбора на ЕС, когато не ми изнася съм от отбора на Корнелия Нинова! ПОМНИТЕ ЛИ КАК НИНОВА СЕ БИЕШЕ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ ТОЧНО ТЯ ПРЕДЛОЖИ ТОВА ДА СЕ ''СТИМУЛИРАТ'' БГ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ЧРЕЗ ЩАНДОВЕ В ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕРИГИ?! Я сега да чуем БСП???

Като циганите сме - Европа само пари да ни дава, акъл не щем, правила не щем! Ами трудно, ганьовци!

Вносителите на ГЕРБ могат да внасята по-евтино от БГ производството, защото в другите държави субсидират 4- пъти повече собственото си производство - при нас пари не остават от схеми за асфалт, магистрали, градинки, В и К далавери, язовирни измами, поправки на мостове, виадукти и други такив СМР-та...крадат защото могат, но корупцията учби БГ - производителите... как така китайският чесън е по-евтин, но пък е с корона....

Абе, Ганьо, без ЕС сме загинали за три месеца! Мислите колкото амеби

Deus Vult

Е как какво.... Вносителите се оправадаха, че за да предложат цена, подходяща за дадения пазар трябва да жертват качеството и всичко затихна

Това е резултатът от 11 годишното обгрижване на обикновения човек и бизнес от Тиквата. Разпоредителят на закони сега да отговаря пред избирателите, защото ни всички ще платим за неговите "разпоредби". ОСТАВКА, СЪД и ЗАТВОР.

Да се втвърдяват колкото искат. Пакета мобилност, който унищожи нашия транспортен бранш да не би да слага на равни начала българските и останалите транспортни фирми. Ако искаме йезуитски да заобиколим закона, може да въведем географски ограничения като например стоките да са произведени в радиус от 300-400км и да са от ЕС. Това включва само части от Гърция и Румъния, които не са проблемни в случая. Обосновката може да бъде, че сме еко държава, която не иска да купува стоки пропътували хиляди километри и замърсили половин Европа за да се доставят. На всички ни е ясно, че големите немски, френски и австрийски вериги искат да продължат да ни продават продуктите си натъпкани с палмова мазнина и т.н. и същевременно да унищожат всякаква местна конкуренция, но то нас зависи да защитим родното. Тук отварям една скоба и се обръщам към българските просизводители: "Господа, опитайте се да намалите малко алчността и да повишите коректността. Предлагайте ни качествени продукти на конкурентни цени и ние само ще купуваме само българското и нищо друго, защото в много области като колбасите и мезетата например, не останаха почти никакви хубави български на цени под 30-50лв/кг. Пълни са със сол, оцветители, консерванти, натриев глутамат, механично отделено месо и всякакви боклуци.

Не ние, а Толупа Борисов и неговата мутренска хунта и обкръжаващите го обръчи от фирми, които окрадоха всичко, до което се докопаха.

бой по червените дс - кремълски кратуни на 240-те разбоника от династияна на червената буржуазия, които ще се претрепят кой повече да се натегне на омразната мечка стръвница ... пропускат вражески самолети над нас с оръжи са сръбските мекерета, които удре ща бият в гърба на нато! задунайската руСска кочина трябва да бъде изхвърлена от ес и нато и да бъде оставена на "обгрижване" на любимата и "матушка и асвабадителка"!

За да има български стоки по чужбинсикте супермаркети, нашите производители трябва да си напънат дупарите да произвеждат стоки със стабилни нива на качество, а не всяка партида да е различна. Представителите им трябва да се напънат да проведат срещи с шефовете на търговските вериги и да се напънат да ги убедят, че тяхната стока, ще се се купува, следователно , веригите ще генерират печалба. Щом гърцитие, турците и поляците могат, значи и ние на теория можем. Между другото български мед съм засичал в Англия, но в тясна ниша - по специализираните магазини за био и здравословни продукти - 340 гр 6 паунда, внос от България, но пакетиран от местна фирма.

И таз добра!

Дискриминация срещу жените за пенсиите? Същите, които се пенсионират с години по-рано? Абе я!..... Дискриминация срещу вносителите, но когато се унищожава местния бизнес не е дискриминация, а? Абе я!...

Решението е просто- ЕС следи нивото на бедност за дадена страна да се покрива от минималната пенсия за тази страна, като се определя и задължително минимално ниво на заплащането на 4-часов работен ден и на 8-часов, съответно. Може временно да подпомогнат изоставащите страни с нарочни ЕС фондове за пенсионерите под прага на бедност , като от ЕС стриктно следят за злоупотреби.

Европейска стока купувам само в крайна необходимост-портокали, части за коли например, всичко онова, което е нужно, но не се произвежда у нас. Храна и напитки 100% български. Дори д е по-скъпо и по-лошо, винаги нашето е приоритетно. Защото това са работни места, заплати, данъци, осигуровки на наши хора. Европа ми е никаква, от нея добро не съм видял. Добро съм видял само от български ръце.

Ако вървим към държавен протекционизъм, най-накрая ще станем като Русия, дето от безсилна злоба забраниха синьото италианско сирене и го замениха с руско, което обаче се точи като сопол и мирише на тоалетна. Не можем да вземаме пример от най-пропадналата държава в света, защото ще ни се смеят и кокошките. А и руските забрани са само за народа. Путин плюска синьо сирене и му плющят ушите.

за "патриотичният" ти домат , ако той е непродаваем и не конкурира турския! точка! цената винаги печели ... винаги !

Или като Америка. Хаха. Протекционизмът е нещо хубаво, особенно когато Германия и Франция се опитват да убият всеки бизнес който имаш със закон. Например Транспортният план "Макрон"

Занимавал си се ти със земеделие в предишния живот. Когато на испански, гръцки или немско производител плащат 30 евро на декар, а на българския 70 цента няма как да се конкурираш. Ама какво ли ти обяснявам, виждал си ти мотика на картинка.

Да бе, "дори да е по-скъпо и по-лошо", ама иначе ревете срещу по-некачествени, но по-евтини европейски стоки...няма логика нашето да е приоритетно с по-лошо качество и по-високи цени...нашето трябва да е по-качествено и по-евтино, защото е местно производство и не се оскъпява допълнително с разходи за транспорт. Времето на тарикатлъците привърши- намалявайте си баснословните печалби и се научете да произвеждате и търгувате като хората.

Какъв протекционизъм в Русия, като това означава да се върнат обратно в каменнаха ера, откъдето едва излязоха

Само български стоки по магазините за храна и вън чуждите хранителни вериги. Наи много хора пазаруваха в Пловдив от най добрите които бяха българските супермаркети Сани и после Триумф а вече ги няма включително и заради продажното правителство което не ги стимилира и не ги допусна в София. Така че нкакво слагане на евроидиотите, ние и им даваме също а не само получаваме а това което идва така и така отива само при ясно кои. Така че твърдо да им се каже ако не отсъпят евроидиотите че ги чака скоро и БГ екзит след брекзита. Най важното е да не ги оставяме да ни тровят с треторазрадните им безвкусни стоки. Наглост без край, ние за тях сме само територия , никакво значение нямат хората у нас да ги има и да са здрави, някой още да не го е разбрал?

Видяхме качеството на западните стоки произведени специално за България и източния блок. Ако след всичките разкрития, скандали и репортажи все още си купуваш отровите им на 5-на цена - заповядай!