Демографското развитие и пандемията промениха трудовия пазар в Германия

В туризма, хотелиерството или ресторантьорството: един на всеки четирима заети в тези сектори е сменил работата си през пандемичната 2020 година

Обратно в новината

Коментари - Демографското развитие и пандемията промениха трудовия пазар в Германия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гостите на немската баба са само лекари и инженери, всичките свръх квалифицирани за работата, която работят (чакане на социална помощ) :)

Идеални условия за правене на биснес с търговия с човешки души.

И въпреки това В Германия има много повече руснаци, отколкото германци в русия. :))) Лада и Мерцедес, Москвич и Голф, Жигула и БМВ... Нека ни е зле тука в Германия. :))))) Тъмно, студено и стоим гладни. :)))))))))) Няма смисъл мурзилажа да идва тука. Не е хубаво.

Липса на работна ръка в Германия няма, въпреки пропагандата която ни залива. За читавите позиции има стотици кандидати, в същото време нетните заплати са пълна пародия. Отделно германците мразят славяни и никога няма да се чувствате на място.

"Демографско развитие"? Така ли вече му викат? Отидете да видите с очите си какво гето представлява Берлин :)

То само Берлин да беше... Смрад, мръсотия и шляещи се "бежанци". А болниците - затъващи, добре че има много българи да работят в тях

Ти навсякъде е така. Свободните позиции са - къртовски труд по събиране на реколта (временно), долнопробна касапска работа, риене на лайнен в кочина, някаква химия, която ти скпава здравето.... и разбира се перманентното търсене на висококвалифицирани (дътлгокраки) секретарки с 3 висши и 5 езика под 25 годишни (ако визията е подходяща, може и с 100 думи на роден език да я вземар). И у нас е така и на всякъде. Лошото е, че дребния бизнес бива унищожаван, А с това си отива и привлекателнпстта и демократизма на капитализма. Иде планова икономика и от кофти тотоалитарен сорт.

Бе сума германци знам, къде са вечно безработни, И ако не са имотите и спестяванията на мама и тати, просто ще ровят по кофите. Познавам и такива българи=юнаци още повече. Чувал съм от познати, че в Гърция и Италия било още по зян. На 30 дори не се имат за безработни - още са "хлапета". На 40 се сещат ,че са без работа, на 50 все още са без работа. И така си отива живота им, те все за лиспа на кадри им говорят, за да оправдават влаченето на милиони излишняци от чужбина.

Заради тази "липса на работна ръка" във Фраянция (една от малкото страниу която се вълнува от проблемите на плебса) направи сериозни реформи за охлаждне пазара на труда: 1. По-кратко работн овреме. 2. Повече платен отпуск, майвински, болнични и пр. 3. Вече и 4 дневна работна седмица. накратко - работевщите французи вече работят точно 2 пъти по-малко часове от тродителите си. А безработица все още си има и то по-висока от нашата (официалната де, тя истинската н ие над 20%)

Сума германци са избягали от родината си, Някои се заселват дори у нас. И ако напите отиват да печелят там. техните идват тук за да харчат. Това е много по-ясно предпочитание.

Демографсктото развитие е на 6.... сумати млади, прави и здрави момчета от Африка, Афганистан, Сирия, Ирак, Мгреба и т.н. по цял ден се подпират, докато на немеца му казват да не излиза в пенсия и да работи до 70 години поне.... Старите хранят младите.... или немеца/белият да работи докато умре на работното си място та да има за социални помощи за всички специалисти от Арабия и Африка... Те за ягодите и шпаргалите през 2020-2021 не намериха хора да ги оберат... в същото време в градовете ври и кипи из центъра по-работно време от специалистите на Меркел... Даже миналата седмица имаше статия относно Германия: автоматичен превод: Американският вестник "Уолстрийт джърнъл" може само да се удивлява на миграционната политика на Германия. Въпреки недостига на квалифицирани работници, за много от имигрантите няма работа. Вместо това много мигранти ще "попълнят редиците на получателите на социални помощи или ще увеличат статистиката за престъпността", а правителството няма план.

А и това лято не се намериха 2000-3000 млади мъже да товарят куфарите на самолетите в Германия... Турция каза че ще прати 2500 човека... ама май от тези 2500 само 80-120 човека покриваха критериите... те така в Германистан...

Не я мислете Германия - ще си внесе още сирийци, нигерийци и индийци. Ще решат всичките им проблеми, евтино. Дори няма нужда да обучават собствени специалисти.

"Днес всеки, който търси кадри, трябва да предложи повече, отколкото е предлагал в миналото." Добро утро! БГ работодателите, 80% от които са със СРЕДНО или ПО-НИСКО образование, НЕ МОЖЕЛИ ДА НАМЕРЯТ КВАЛИФИЦИРАН ПЕРСОНАЛ...