Държавата дава по 25 млн. лв. на ден за обществени поръчки

През 2019 г. държавната и местната власт са сключили над 11 300 договора на обща стойност 5,12 млрд. лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дава ги, ама все на свои и от... сой!!!

Не е кой знае каква пара! Богата държава, умни хора!

За такива пари от чешмите ни трябваше да тече мед и масло.

още само 25 години и 4-5 месеца. дръжте се. тва е положението- хем карма, хем никой не отстъпва, когато може да натисне другите...

Държавата дава за обществени поръчки ,колкото за 20 бр.Ф-16 ,а взима кредити за 8 бр.с предварително плащане,а самолетите ще получи в 2023г. Колко пари от обществените поръчки се взимат под масата,за печалба на фирмата и за любимата партия,само бог знае ,но не и прокуратурата? Сега с 1лев на глас ,бизнеса ще дава законо още повече пари и ще изпълнява поръчките още по некачествено.

ЩО лъжете хората бе - Не ги дава държавата - ДАВА ГИ БОЙКО !!!!

Тя затова Курнилия иска ТЯ да ги дава , ама на нея НЯМА да И ДАДАТ да ги ДАВА !!!

10% печалба= на 2,5 милиона в джоба на частника. Как няма да карат скъпи коли.да купуват имения по Швейцария. Вместо тези пари да остават в държавата за здравеопазване и образование.

10% печалба ... няма начин. Конкретно при строителството се залагат между 50 и 60%, така че дори и след разни гаранционни ремонти (или ремонти на ремонти) да останат поне 35%. Не бива да се забравя, че понякога почти цялата работа се извършва повторно, заради дебилни грешки на изпълнител или идиотски решения от страна на главния изпълнител ... това няма как да стане при заложени 10% печалба. Съмнявам се да е по-различно в останалите области. Но донякъде може да се каже, че си прав/а - 10-12% са за подизпълнителите, останалите се разпределят по "високите етажи".

срещу 50% от сумата в сметката на даващия , после защо всичко е направено калпаво и не се плащат заплати , и да знаете че корупция няма , от 05,00 до 06,00 и от 23,00 до 23,15

Държавата дава по 25 млн. лв. на ден за обществени поръчки - по всяка вероятност на опозицията ?

Интересно тези фирми, които изпълняват поръчките, колко плащат на работниците ,на каква сума го осигуряват, какви данъци внасят в хазната. А качеството на изпълнение? Много се овълчили бе, 25 милиона на ден! Тази държава трябва да цъфти!!!

Има, дава. Не случайно курни така драпа за властта. Тя всичко ще усвои и респективно няма да дава! Така ще реши проблема с частта от проблемните поръчки.

Така се, нека само хората на герб да крадат.

Принципно това е елегантния и сигурен начин да крадеш в особено големи размери.

Поръчки на обща стойност 25 700 000 лева са незаконни. Това са 1/4 от сключените и изпълнени вече договори. В част от случаите проверките се извършват много след приключване на процедурите и не може да бъдат наложени наказания!!!??? ЕТО ТОВА СЕ КАЗВА ГРАБЕЖ....