Четиримата най-богати в света изгубиха общо 75 млрд. долара само за 3 дни

Загубите засягат най-силно технологичния сектор, който натрупа най-много печалби от една година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

О неразумний и юроде, още от времето на Петър Велики е имало руски помещици по-богати от европейски императори, аршините са различни. Немската принцеса, която по-късно става Екатерина Велика е заминала за Русия с един куфар рокли !

От където дошли, там и отишли.

Хайде да почнем да правим разлика между номинална цена на акция и пазарна цена на една акция. Втората е любима стръв на пишман инвеститори с голям опит в гледането на медии и откъснали се от реалността :-)

Глей кви пустиняции,що не дадоха тия милярди на Украйна.Кво се мъчим с тия стотици милиони,друго си е стотици милиярди.

Всички големи финансови разбирачи по нашите земи....Бьлгарско е Меката на финансите. Просто не знам как все още борсата на Wallstreet не са я преместили у Софето.

Бай Ганьо винаги е разбиеал от бизнес и финанси. Просто има прекомерно много желаещи фактори с големи тояги и гадни характери, които си умират да обират натрупаното от него. Ако беше чел малко стоапнска история щеше да си наясно, че когато по света е имало глад, ние сме изнасяли и трупали и сме били доста по-напред в класацията по БВП на глава от населението. И пак можем да бъдем - за по-малко от 20 години можем да влезем в топ 5 на Европа. ПС. не говоря за науката икономика у нас - там положението е много зле, наистина. Говоря за инстинкта и здравия разум на обикновения човек.

Дреме им на напечатаните без покритие пари...

Ах каква беда.Разчуствах се.

Какво става с биткойна, стана ли 200 000 долара парчето ?

E що питаш? Нямаш биткойни, така че и 200К да стане ти пак ще си живееш в кочината :) Явно си на първото стъпало от развитието на мозъчна дейност и нуждите ти се ограничават само от злорадстване!

Ти се гордееш с притежаването на пробиткойн ли? 50% спад на един суперрсиков актив е голяма гордост? Машала! Купи си още коини на ливъридж 1 към 200 да проиграеш и втория партамент.

До края на годината ще е поне милион, или така ни облъчваха тук фенбойчетата миналата година по тива време, само че напоследък никакви не са се обаждали и са се омърлушили нещо...

Манете ги тия, тяхното богатство е виртуално и пари за него не са давали. Ама пенсионните фондове, 401К и планктонът на борсата са купували на върха с истински пари и от миналата седмица колко трилиона бяха изтрити и колко народ ще остане без пенсии или ще затъне безвъзвратно?

Това не смеят да го кажат, че в САЩ ги чака такава гражданска война, пред която “Z” ще ни се стори като учение на БА в село Тътрънково.

Всяко мултиетническо и мултикултурно държавно образувание е стабилно докато има далавера за всички. Закучи ли се икономиката, веднага идва трайбализмът и се хващат за гушите, особено за идиотски формални претексти. Сега хитът е Роу срещу Уейд, дето ВС май ще го отмени и ще започнат поредните простотии, а рано или късно някоя ще изкипи тенджерата.

DMS ELON

Елон не си пада по материалното, а по идеите:))

Да дойде да сади компир....

Когато говорим за "богатстви" което на 90% зависи от пазарна капитлаизация на акции, чиято цена я определят неграмотни хлапаци по света с кредитните карти на башите си, то понятията са твърде разтегливи. От големите технологични компании виждам сам оедна потенциално подценена - Туитър. Дръугите могат да загубят и 50% от каа си при определена нагласа на играчите.

горките. живи да ги ожалиш

Много неумни икономически санкции проведоха - уж ударили по Русия с милиарди долари, ама ръската страна компенсирала с контрасанкции. В същото време само технологичните компании изтрили трилион. А загубите на европа ще са в десетки трилиони ако воината се проточи и отговорът към нея е такъв какъвто е в момента.

От където дошли - там отишли. Ако може някой да ми обясни каква е добавената стойност на фондовите борси, ще го черпя мешана скара и бутилка бяло вино. Ако същият успее да ме убеди, че борсите са реални пазари, а не спекулативни тържища, ще го черпя и една безглутенова торта ОТ ОНЕЗИ!

Разпределят риска върху участниците на пазара

А тези дето го купуват този риск наясно ли са? За риска има застрахователи и други борси , като Мюних Ре и Лойдс. Стоковите борси са изключение,което потвърждава правилото - фондовите борси са начин за финансиране на бизнеса.

Няма как астрахователи да засхтраховат неизвестен риск, защото не знаят каква премия да ти поискат. Затова неизвестен риск се застрахова на борсата.

Ама тия торти са пипани с вазелинови пръстчета ... Гнус!

Ама сте умни и начетени. Аз ви чета и цъкам като компир в щайга се чуда на кого от вас да плясна плюс. Отивам в Лайф-а , не ми е тука мястото

Аз имам една круша. Пазя си я, не я продавам. Вчера един ми вика: давам ти 50 лева за тази круша. Ама аз не продавам. Утре ще я продам. Ама едва ли ще взема и 1 лев от крушата... Ето как от вчера до днес изгубих 49 лея!

"евтини" компании продавам! Кой разбира, тук се спира.... Борсата отдавна се превърна в покер, залозите се вдигат, кибиците се радват, балъците плащат музиката!

Сега губят, след време ще печелят. Балонът на акциите се спука, ще има известно време на сериозен спад. Нататък ще се орпавят. Стабилни компании са, не са някакви измислени фирмички.

Аууу, горките!... Каква трагедия!... Направо сън няма да ме хване! :-D

Местя !

Да загубят всичко е най добре.

Купи си Туитър за 44 милярда.

кажете Путян колко милиярда загуби?

Не прочете ли статията? ... Всички техни загуби са отишли при Путин ... Засега е на печалба!

Ако някой нещо е изгубил - друг ще го намери. Може да си даже и ти ? Споко и не се ядосвайте !

Ще го намериш ако е било истинско! ... В случая, откъдето дошло, при Путин отишло!

от шортене!

Това не са реални пари или суми които физически ги няма. Това са числа, виртуални пари, които ако някой реши да купува дадената компания трябва да плати т.е. хипотетичната цена на фирмата. Тези цифри растат виртуално и ние си викаме аиуу този забогатя с 30 млрд миналата година. После същите тези числа на монитора намалят с 20 млрд и ние викаме аууууу този загуби 20 млрд. Тези пари ги няма в реалността, Американска икономика

Предлагам всеки българин да дари по две заплати на горките хора.

Бумеранга винаги се връща...

нищо не са изгубили, защото борсата е фиш за тото с неизтеглени числа,

И бате Бойко печаташе левчета та всички бяха доволни ,но сега Аци и Киро преебаха калимерата щото ня им дават да печат.От друга страна курса на копейката се стабилизира и Коцето и Корнелия ще са доволни

ще цепят монетата от 3 копейки на 2

Ще си ги избият от такива като нас. Тях няма смисъл да ги мислим.

Проблема е че от кой ли не се напечатаха много долари ,спецялно покрай ковид сценария , които реално ебаха мамата на нормалният бизнес .Сега и Сериожа печата долари и евро та скоро ептен ше си ебе майката.

Ха-ха-ха ... Онези откраднати 300 милиарда не стигнаха ли, а?

Практически нищо не са изгубили защото тези загуби са или само някакви нищо не струващи вече хартийки или са само нули в отчетите в документили или във файлове на компютри!?Реално тези милиарди дето ги притежават . в материален израз са малко част от общото останалото е балони и въздух под налягане !?

Да събираме капачки да им помогнем..... ;)

горките какво ли ще правят....

Направете нещо добро за хората..Живота е кратаък...Парите са хартия, къщите тух;ли, слават времена като живота..Важно е да сме добри и единствената война на човека е със СМЪРТА!? Човек на човека зло не трябва да прави и да се радва на нещастието и бедността на ближния си...

Водиш война със смъртта? Егаси.... не са ли ви дали хапчета за всеки ден? Животът е кратък! Всеки да си го живее според разбиранията и възможностите! Стига с тея проповеди! Да си беден е хубаво, ами стой си беден!

Нещо SMS кампания да им помогнем няма ли да организирате? Изгубили са нещо, което не са имали реално. Тези милиарди са някакви цифри в едни компютри.