Бюджетната комисия прие минималната пенсия да е 467 лв., максималната - 2000

Парите за здраве също минаха на второ четене, парламентът ще заседава извънредно във вторник

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брей 2000лв пенсия. Това за дупетати ли е?

Цял живот щракал с пръсти, крал жица и пиринч, не плащал и лев данък, остарял и.... хоп 467 лв пенсия. Наборът му блъскал нощни смени и навъртял 50 години трудов стаж - 500 лева пенсия. Евала на холдинга...

Дано това е Истина - Тавана на пенсията 3400 лева . Дано , така всички Работници ще се осигуряват на реалните доходи .

Като "увеличат" някои ще вземат същото, а други по-малко, но тъпан бие гайда ручи, за да се ловят балъци.

За Радулов! Този нагаждач повече НС няма да види.

Много ви лъжат , и се хващате - Пенсия 2000 лева се получава от Работници в Индустрията - не е Полиция , Армия и Администрация . Няма как Депутат да взима 2000 лева пенсия за 4 години стаж . До сега бяха Ощетени Истинските Хора които са внасяли в НОИ истински Пари . Както казва Асен Василев - да го духат Пенсионери които не са участвали в НОИ .

Пенсиониран учител - пенсия 650 лева по новите сметки. Зимата сметките за минимално отопление, ток и вода - 140 лева. Лекарства - 40 лева на месец - само основни. Остават 460 лева за всичко останало - или по около 15 лева на ден. Отидете в магазина и вижте какво можете да си вземете за храна и някакви основни битови потребности за 15 лева. Тук даже не говорим за купуване на дрехи или за някаква почивка или за каквито и да е странични разходи, които да дават някакъв достоен живот.

следващия път 2 милиона пенсионери ще избират 240 разбойника по швейцарското правило

На нищожествата гласували максимална пенсия за всички, но пенсии по 3500-5000лв за държавни служители на високи позиции. Да си взимат максималната от 2000лв и да връщат всеки един лев отгоре със задна дата. Гнусни, непотребни, нещоправещи нехранимайковци. И лев не заслужавате.

За това не ни трябват депутати, а президентска република... Без партии и разни подлоги...

По скоро с равна сума.

ОПРАВИХА ВИ ,А, И ТО КАК

Абсолютно безобразие!!!! Хора, които 40 години са работили почти без пари, са обречени на мизерия! А мутрите харчат за порно звезди и джипове!

За минимална пенсия се изисква минимум 15 год. трудов стаж.

Честито на пенсионерите! Със здраве да си ги харчат!

По право без таван на пенсиите са лицата, заемали длъжността президент, вицепрезидент, шеф на парламента, премиер, конституционен съдия. От догодина към тях се прибавят и гражданите с особени заслуги, каквито са ветераните от войните.

На 43г. съм ( работя на две места) и от 10г. се осигурявам на максимален доход, а това са мнооого пари за осигуровки на месец. Изобщо не разбирам защо трябва да има таван на пенсията. Много е просто- осигуровките трябва да влизат в индивидуална партида за всеки, т.е каквото си натрупал това получаваш после.

А досега на колко време и с колко ти увеличаваха пенсията управляващите, а? Ще видиш от тук нататък такова увеличение, че и според предварителния план два пъти в годината ама на куково лято! Не се научихте да цените положителните неща и ще има да чакате новите управляващи да ви направят второто увеличение.

а Боклуците гоце, катъра и поплювко имат над 4 бона пенсия, тям кво ги правим?!?

Като овцете са законотдорците ни-не могат да измислят една по справедлива система за пенсиите

Коментара ти е на място . Тавана на Пенсията взимат хора които са се осигурявали през целия си Трудов Стаж на реални Заплати . Трябваше да няма Минимална Пенсия - кои колко е внесъл по формулата на НОИ , може да получиш 5 лева пенсия ако си работил година -две . Пенсионерите с малки пенсии трябва да минат към Социалното Министерство и да получават допълваща социална помощ , разбира се след проверка за имоти и банкови сметки .

Не мога да ви разбера. Пенсионерите с 300 лв пенсия - рев до небесата: изнемогват, просяци, мизерия, къде е държавата, мафия, това до кога, мрем от глад... Стана пенсията почти 500 - рев до небесата : безобразие, грабят ни, отидоха ни заплатите, много е, да се намали, мамицата ви мръсна, не мога да повярвам.. Има едно осъвременено стихотворение на Вазов за българската диагноза. Поздрав за всички оплаквачки, явно ви е генетично заложено все да ревете: - Аз съм българче.... - Ай стига се оплаква, бе! Кога ще спрете, да ревете, бе, нещастници? Как ви е удобно? Никак, нали? Каквото и да стане - рев. Нация от изроди! Ще пукнете от злоба. Живота ви мина в мръщене и черногледство. Що сте такива криви, не мога да разбера?! Вас и раят на земята да ви изсипят, пак ще ревете, нали? Защото вече не знаете на кое да се зарадвате, забравили сте как се живее, получавате крампи ако се усмихнете, неестествено ви е, мъчи ви...

Само да попитам кой ще изкарва тези пари за пенсии? Нещо не ми се връзват сметките с това от къде ще дойдат толкова пари.... икономиката в батака, на социалната система чакат- пенсионери, цигани и какви ли не още..... Явно тези които работим, ще трябва да откачаме, за да осигурим достатъчно пари за пилеене и харчене?

Максималните пенсии най много се увеличават. Не че е лошо, но да беше така и за останалите. След като нямаш много пари, дай първо на тези които нямат и после на тези които имат.

Човече не се занимавай. Давят се в собствената си злоба и завист. Събужда се с лошо и си ляга с лошо. Остави ги.

Не се увеличават максимални пенсии, а се вдига тавана, който ги орязваше..

А ако ти стигнат парите до 80, а ти живееш до 90, какво ще ядеш последните 10 години?

Осигуряваш се на максимум, прибират ти хилядарка на месец години наред, а после като дойде ред за пенсия ти казват, че има таван и пак те цакат всеки месец. После се чудят защо хората крият доходи!

Айде пак те гони соца, да се даде на тези които имат най-малко. Не трябва да се дава по толкова колкото си заработил. 20 години има таван на пенсиите. Т.е. тези които са си ги заработили не са си получавали заработеното , за сметка на тези, които не са ги заработили

Мин .пенсия 467 лв / за осигурителен стаж и възраст / + 60 лв добавка .

Така нареченото "социално неравенство" се задълбочава... Каква заплата си получавал, за да получаваш 2000 пенсия(няма лошо но)... Колко хора получават подобна пенсия и КЪДЕ СА Я ЗАРАБОТИЛИ...??? Дайте статистика. Не искаме имена. Подкрепяйте бедните хора. Те имат нужда.

В БГ заплатите и пенсиите са много големи. Само погледнете какво е движението на автомобили в градовете. Разстояние от 20 км. се взима с автомобил за 40, до 1 час и 40 минути. Кола до кола, задръстване и обикновенно в автомобил се вози по един човек... и то при бензин и дизел, около 3.50 за литър. И 10 лв. да стане литъра гориво задръстванията няма да намалеят...така че, живеем в богата , но малко уредена държава..това е

Минимална пенсия - да, разбирам, необходимо е да я има, накар и не в тоя смешен размер. Но защо максимална? Не съм забелязал да се плащат по-ниски данъци при висок доход, откъде накъде подобно ограничение?

не социално подпомагане това са спестени пари за старост ..

Баща ми получава.. на летище Щръклево, инструктор. Обучаваше млади пилоти. За 20 години има 3000 часа във въздуха с 2 тона взрив под задника си, 7700 летателни часа. Така добре ли е?

Ей срам нямате, да давате на партийната върхушка по 2хил на месец. Малко ли крадоха?

370+37(10% от 370) +60= 467 Така че не 467+60... 467 вече включват тези 60 лв

Абе някой разбра ли Слафчу що си би камшика?

А парите откъде, от новите заеми ли.

Имам Въпрос към троловете за следния проблем - Ниските Пенсии . Пичове и Пички , сега ще ви обясня - има една Институция наречена НОИ , там се събират паричките на Работниците за Пенсия . Института събира пари и ги разпределя . Събират се пари за всеки Българин на Трудов Договор за Пенсия . Когато човек събере условията за Пенсия се слага чертата - толкова си внесъл , толкова ще получаваш . Сега има атака на хора които не са работили през живота си , и виждат дупка за да ограбят нашите пари - тоест - Тавана на Пенсията е Заслужена и Платена с История в НОИ . Вярвайте ми - няма Пенсионер с пенсия под 800 лева без Трудов Стаж изискуем за Пенсия .

Не трудов стаж, a осигурителен стаж. И да, има много такива, не си информиран.

Света е изправен пред финансова криза, а тези сладури си купуват гласовете на пенсионерите. С какви пари ще се случат въпросните увеличения? Какво увеличение ще получат работещите в частния сектор които изкарват парите за пенсионерите и работещите в обществения сектор? Осъзнава ли някой, че средно увеличение на пенсиите с 200 лв. на 2 млн. пенсионери означава допълнителни 5 милиарда разходи. Откъде според вас ще дойдат въпросните 5 млрд, при положение, че в предстоящата криза ще се свие БВП и ще скочи безработицата? Да не говорим, че с тези увеличения се подхранва още повече инфлацията. Сега е над 15% годишно, ще продължи да расте заради тези малоумни мерки.

Има праг на максимален осигурителен доход, на база на който се определя пенсията при високи заплати.

От всеки един литър гориво по бензиностанцийте , киро и Асен прибират за себе си по левче

И ти мааш като жена без мъж . НОИ смята Трудов Стаж и Осигурителен Доход . Осигурителен Стаж беше Термин от на баба ти пенсията .

Пенсионерите ще наемат такива Безработни като теб да им копаят градините - Модела Гърция = ще плащат Осигуровки и Заплати .

В началото на годината казаха, че НОИ има разходи 16 милиарда, а приходи 9 милиарда. Демек 7 милиарда недостиг. От тогава насам ни заляха бежанци, почна криза, почна инфлация, а те 2 пъти вдигат пенсиите. Откъде ще идват тези пари? Дори да вземат още заеми да закърпят годината те пенсионерите ще си ги закат всяка година тези пари. Само от това България ще затъва с по 10 милиарда дълг всяка година. С това решение просто поставят страната в тотална зависимост от милостинята на европейската банка и заробването ни с дългове! На тях напълно им е ясно. че са дотам - друг да му мисли...

Считано от 1 юли : 467 лв - мин-пенсия Считано от 1 октомври : 495 лв - мин.пенсия

Така се прави бе младеж.Теглят се пенсионни заеми и с тях се изплащат пенсиите.Всички държави го правят!

Ако си купиш трудов стаж, защото не ти достига за получаване на пенсия за възраст и трудов стаж, тези години не се изчисляват за осигурителен стаж, а само за трудов, за да получиш право на пенсия при навършване на съответната възраст и не влияят на размера на пенсията.