Бюджетната комисия прие минималната пенсия да е 467 лв., максималната - 2000

Парите за здраве също минаха на второ четене, парламентът ще заседава извънредно във вторник

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нема ли кой да ги утепа, тая мръсна свиня Тиквун и сите около него.

Чета и немея. Толкова глупости и неверни неща са изписани в тези коментари. Само тук-таме се прокрадва някаква истина!

43ГТР СТАЖ С 370ЛВ. НЯМА ОПРАВИЯ

Да Киро правилно правилно си писък . Във други държави знаеш ли какво казват за България. Така казват, прост народ слаба държава, крадлив народ бедна държава. Направи един извод и ще разбереш самата истина.

Колкото да се вдигне пенсията, се вдига 1 път в годината...... А бензин, храни и всичко всеки ден се вдига.... ХАХАХА..... Така че, който каквото и да каже, няма оправия.....Василий ви го каза ония ден.... Да го ду.ат бедните..... Тези бедни, които го избраха, които му повярваха (за пореден път).... За жалост вече и в Германия и Испания е трагедия, иначе на драго сърце изчезваме

Дупетатските заплати се вдигат 4 пъти в годината(осъвременяват съгласно средната работна заплата)

Лъжа и измама...тотална несправедливост...Глас в пустиня......роби бяхме и роби си останахме.

Както каза финансовия министър "ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ"Ура да живее труда!!!

Жалко за хората с трудов стаж! Нека получават повече тези , който си стояха в къщи. Другите със стажа имали - дали!!!

Г-жо.... В мо е та голяма пенсия получават тези за които освен трудов стаж са постъпвали в НОИ и големи суми като осигуровки!... Тези, които в момента работят също внасят малки осигуровки и после, ще имат претенции, че имали стаж, но само със стаж не става!)

Тези дето врякаха по площадите след 10 ноември и после седнаха в парламента, дойде време да се пенсионират, затова и 5 хил. може да я направят, но колко хора ще я взимат.

А не ли унизително да взимаш 780 лв заплата за готвач и имаш 42год. Трудов стаж.Кой определя заплатите на простолюдието

Това означава, че вечно безработни ще взема повече от този със 40 години стаж

Веднъж пишат само пенсионираните до 31.12 2021 ще получат 10%,друг път всички пенсионери щели да вземат. Коя е истината?

Цял живот нищо не правил и аз му давам 3000 лева годишно. Що?

Откъде знаеш, че нищо не е правил. Ти бил ли си на 200 м. под земята, 200 м. под водата или 20 км над земята, ръководил ли си излитане и кацане на самолети и т. н. и защо мислиш, че ти му ги даваш. И всички тези за разлика от теб задължително са се осигурявали. За справка може да потърсиш информация за заплатите на посочените, да я сравниш с твойта, и да си направиш изводи. /ако можеш/.

Toy ima v predvit podpiralite stoborite

Защо е различен процента при соц.,. Миним., И максим.пенсии от 26 до 46, а при останалите са и 8-10

Къде пише 8 бе Здравке. Умножи някоя от "останалите" с 10%, прибави 60 лв. и изчисли %. /ако можеш/.

Значително изостават от новоотпуснатие.

Осъвременяване на старите пенсии.

Много се радвам, че няма да чуя по телевизора простака Тиквун да казва "Аз дадох на пенсионерите увеличение!", все едно си ги е изкарал от нощното шкафче!

НЕЗНАМ, ОТ КОГО И КАКВО ИСКАТЕ ДА ЧУЕТЕ,НО ТЕЗИ СЕГА ЕЖЕМИНУТНО ГО ДЪВЧАТА.ДАЛИ ЛИ МИ БИЛИ 50%,А АЗ ОЩЕ НЕСЪМ ГИ ВИДЯЛА.ДАЛ МИ ГИ НА КИРО БАЩА МУ!!!

Дираджии, голямо прочистване правите. :) Значи, ДЕМОКРАТИТЕ от ДБ настояват ДА ПАДНЕ ТАВАНЪТ на МАКСИМАЛНАТА пенсия, но са ПРОТИВ ВДИГАНЕТО НА МАКСИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД - получаваш 30 000 лв. заплата, но се осигуряваш за пенсия и здраве на 3 000 лв. Е, винаги ще има недоволни при ИЗКРИВЕН пенсионен модел.

Ехааа,къде дават 30000 лв заплата да кандидатствам

Всички които твърдят че няма пари за пенсии лъжат много сериозно. Асен Василев пак яко се издъни. Продължителноста на живота в българия намлява, което значи че не можеш да вземеш Пенсията която ти е отредена за целия период. Има хора които не доживяват до пенсия, има и такива които, получават повече от предвиденото. Та мисълта ми е: пенсионираш се на 65 и така си спестявал около 40г, и трябва да получаваш пенси около 25г. Повечето пенсионери се радват на пенсия около 10на години и така едни пари за 15на годинки напред потъват някъде. Военните и МВР изобщо пък не трябва да са в НОИ, а в отделен пенсионен фонд, защото се пенсионират много рано, а за целия си трудов стаж не са плащали осигуровки. Социалните Пенсии също не трябва да са в НОИ. Най -важно от всичко е Държавни и общински служители да започнат да плащат осигуровки, а работодатели и работници да спрат да крият доходи.

Осигуровките не се спестят. От тях се плащат текущите пенсий. Това се нарича договор на генерацийте. Парите които не достигат се добавят от държавният бюджет, демек данъци. Т.е. при демографското развитие в България, бизнесът ще трябва да понесе по-големи данъчни натоварвания и ще стане по-малко конкуренти способен.

Хубаво, не се пестят. Това го разбирам. Но ако за човек работещ на трудов договор с Бруто 2000лв, за 40г даваш на Бюджета близо 250к, а като се пенсионираш на 65 ти дават пенсия 800лв, която ако вземаш 10г средно си връщаш 100-150К. Пита се , къде отиват останалите 100к , които си дал през годините. Защо не намалят възраста за пенсиониране на 62г за мъжете и 60г. за жените, за да може повече врме да си вземат заработеното хората. Аз съм направил Личен Пенсионен Фонд, различен от този в НОИ и Втората пенсия, защото не вярвам на държавата. Инвестирам на Всеки 5-6г, за да не ми яде инфлацията парите и накрая да остана с пръст в уста. Докато навърша 40г, ще имам към $40К в Фонда, Къща в която да живея и Апартамент с цел отдаване под наем. Мисля да си купя и физическо злато. Също в момента активно търся земеделска земя и мисля да инвестирам следващите години в нея - тя също носи девиденти като я дадеш под рента за дългосрочен период. Трябва да кажа че имам и два кредита. Хубаво е да има диверсификация на доходите, макар сега да получавам всико от едно място, но бъдещото е несигурно и трябва човек да има варианти.

За да се изплатят тези пенсии трябва да се вдигне плоския данък.

Мхм. ДА. 467/30=15,6лв. на ден за най-бедните. Това е недостойно. Как ще си плащат тези хорица сметките в магазините,отоплението, тока,водата и лекарствата. Смешна работа е Българската държава. Ще измрат от глад или студ по-възрастните пенсионери, щото трябва да се откажат все от нещо. 1м3 дърва за огрев гони 150-160лв., хляба върви смело към 3лв. Искам на депутатите заплатите да са равни на минималната пенсия, и да изкарат поне 1год. с тези пари, да ги видим как ще живеят Мършите.

Ако има някой запознат, моля да ми помогне - Тези 10% , върху пенсия + коеид ли са, или върху самата пенсия, без ковид добавката ? Щото едно е 10% на досегашната сума, друго е без тия 60 лева.

Колега, изчисляват се 10% върху вашата нетната пенсия за осигурителен стаж и възраст и към тази новоизчислена пенсия се добавят 60лева Ковид добавката и вече това е вашата нова окончателна пенсия!

Благодаря

10% ще са върху чистата пенсия,,а ковид добавката ще е огделно.Така,че едни ще получат 150лв.,а други 40лв.

10% ще са върху чистата пенсия,,а ковид добавката ще е огделно.Така,че едни ще получат 150лв.,а други 40лв.

Без ковид добавката.10% върху чистата пенсия и след това се прибавя добавката.

АКО ПЕНСИЯТА ВИ Е 300 ЛВ./БЕЗ ТЕЗИ 60 ЛВ/ПОЛУЧАВАТЕ 10%,ИЛИ 30ЛВ. Т.Е. СТАВАТ 330 ЛВ.И ДОБАВЯТЕ 60 ЛВ.- ИЛИ БРУТО 390 ЛВ.

Уважаеми колеги, виждам, че има едно неразбиране по въпроса за максималните пенсии. Ще ви дам един пример. Ако на човек с голям коефициент преди 1997 година и осигурявал се на максимален осигурителен доход през 2012 година са му изчислили пенсия за осигурителен стаж и възраст 1350 лева, то за 9 години при средно увеличение от 6% годишно, по швейцарското правило, то той до 2021 ще има пенсия от 2280.79лв. Има много такива хора. Това са изрядните към държавата данъкоплатци! Този човек за 9 години е загубил около 50 000 лева, поради факта, че заради наложения таван, не ги е получавал!! Той също трябва да е недоволен, защото е бил прецакан! Моля, колеги преди да пишете се замислете за какво става въпрос! За това се обръщам и към медиите, моля, когато обяснявате въпросите за пенсиите, да проучвате нещата задълбочено, защото въвеждате в заблуждение вашата аудитория!

Да,това което сте написали е точно така! От един пенсионер, който получава максималния размер.

Вместо да не дават пари в каца без дъно трябваше да построят 2 АЕЦ с 4 блока по 1000 мегавата и да се инвестира в земеделието и животновъдството. Ток и храна се купуват и носят печалба. От печалбата се вдигат пенсиите. Сега само помпят инфлацията. Затова хляба е 2,5 лв и дизела е 3,70

Вместо 200 лева за осигуровки давам 300 лева да изплащам гарсониера в центъра на Бургас. Още 12 години имам да внасям и гарсониерата е изплатена. Дотогава вземам 330 лева наем. Инфлацията яде парите в пенсионните фондове и НОИ.

Браво , добро решение . Лошото е че след няколко години ще се включиш в хора на плюещите отпадането на тавана на пенсиите , и ще искаш увеличение на минималната пенсия .

До INFO. При ниските пенсии е увеличение, при високите пада ниския таван, т.е. ограничението да си получаваш полагащата ти се пълна пенсия. Моята е 2250 лева, но до сега не съм я получавал, а от нея са давали на поне двама тарикати, дето нито са учили, нито са работили както трябва. Но затова пък са с комунистическо съзнание- на всички поравно.

Само едно стана категорично ясно - гладът продължава! Ама ако не си ги вземели до.., щели да им ги наплатят после......та да спели спокойно! Да, ама фирмите и компаниите не чакат, пращат ти сметката с толкова и толкова до тази и тази дата и ако дотогава не им плагищ, следва спиране на......или предаване на "съответните административни органи за взимане по съдебен ред" !!!!!И какво, хората да им пишот умолително писмо да изчакат, че ще им ги изплащат на части ли? Кой ще е виновен при щети, вини и пращане междувременно на "органи по събирането" да те понасинят малко за урок? Изродите пак спретнаха поредната фъшкия, а хората така се надяваха, вече мислено си ги бяха натаманили в семейния бюджет...Но дори и това се оказа непосилно за некадърниците и мръсните им чиновничета!

"Минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст се увеличава от 370 лв. на 467 лв. (увеличение от 26,2 на сто). Максималният размер на получаваните една или повече пенсии се увеличава от 1500 лв. на 2000 лв. (увеличение от 33,3 на сто)." МИНИМАЛНАТА пенсия с 26.2% УВЕЛИЧЕНИЕ; МАКСИМАЛНАТА с 33.3%?! Ашколсун!

Бъркаш таван на пенсиите с увеличение. Не се изказвайте неподготвени.

Гласят 3400 таван. Кой ще го получава? Какво е работил, колко години и каква осигуровка е лащал?

Госпожо НУЛА, чети: "Минималният размер НА ПЕНСИЯТА за осигурителен стаж и възраст се увеличава от 370 лв. на 467 лв. (увеличение от 26,2 на сто). Максималният размер НА получаваните една или повече ПЕНСИИ се увеличава от 1500 лв. на 2000 лв. (увеличение от 33,3 на сто)." ПП" От 1 ОКТОМВРИ МАКСИМАЛНИЯТ размер НА ПЕНСИИТЕ става 3 400 лв. Оставям на тебе да напишеш КОЛКО ПЪТИ е УВЕЛИЧЕНИЕТО на МАКСИМАЛНАТА ПЕНСИЯ от 1 500 на 3 400 лв. за 3 МЕСЕЦА! Колко ПЪТИ?! В %-и ще се затрудниш да отговориш.

Считано от 1 юли : 467 лв - мин-пенсия Считано от 1 октомври : 495 лв - мин.пенсия

+ 60 лв Корона добавка?

В началото на годината казаха, че НОИ има разходи 16 милиарда, а приходи 9 милиарда. Демек 7 милиарда недостиг. От тогава насам ни заляха бежанци, почна криза, почна инфлация, а те 2 пъти вдигат пенсиите. Откъде ще идват тези пари? Дори да вземат още заеми да закърпят годината те пенсионерите ще си ги закат всяка година тези пари. Само от това България ще затъва с по 10 милиарда дълг всяка година. С това решение просто поставят страната в тотална зависимост от милостинята на европейската банка и заробването ни с дългове! На тях напълно им е ясно. че са дотам - друг да му мисли...

Така се прави бе младеж.Теглят се пенсионни заеми и с тях се изплащат пенсиите.Всички държави го правят!

В много държави няма държавни пенсии. Има специални сметки с облекчени условия в които си заделяш индивидуални суми

От всеки един литър гориво по бензиностанцийте , киро и Асен прибират за себе си по левче

Света е изправен пред финансова криза, а тези сладури си купуват гласовете на пенсионерите. С какви пари ще се случат въпросните увеличения? Какво увеличение ще получат работещите в частния сектор които изкарват парите за пенсионерите и работещите в обществения сектор? Осъзнава ли някой, че средно увеличение на пенсиите с 200 лв. на 2 млн. пенсионери означава допълнителни 5 милиарда разходи. Откъде според вас ще дойдат въпросните 5 млрд, при положение, че в предстоящата криза ще се свие БВП и ще скочи безработицата? Да не говорим, че с тези увеличения се подхранва още повече инфлацията. Сега е над 15% годишно, ще продължи да расте заради тези малоумни мерки.

Пенсионерите ще наемат такива Безработни като теб да им копаят градините - Модела Гърция = ще плащат Осигуровки и Заплати .

Направо си за преподавател при проф. Гечев.

Имам Въпрос към троловете за следния проблем - Ниските Пенсии . Пичове и Пички , сега ще ви обясня - има една Институция наречена НОИ , там се събират паричките на Работниците за Пенсия . Института събира пари и ги разпределя . Събират се пари за всеки Българин на Трудов Договор за Пенсия . Когато човек събере условията за Пенсия се слага чертата - толкова си внесъл , толкова ще получаваш . Сега има атака на хора които не са работили през живота си , и виждат дупка за да ограбят нашите пари - тоест - Тавана на Пенсията е Заслужена и Платена с История в НОИ . Вярвайте ми - няма Пенсионер с пенсия под 800 лева без Трудов Стаж изискуем за Пенсия .

Не трудов стаж, a осигурителен стаж. И да, има много такива, не си информиран.

И ти мааш като жена без мъж . НОИ смята Трудов Стаж и Осигурителен Доход . Осигурителен Стаж беше Термин от на баба ти пенсията .

Ако си купиш трудов стаж, защото не ти достига за получаване на пенсия за възраст и трудов стаж, тези години не се изчисляват за осигурителен стаж, а само за трудов, за да получиш право на пенсия при навършване на съответната възраст и не влияят на размера на пенсията.

А парите откъде, от новите заеми ли.

Абе някой разбра ли Слафчу що си би камшика?

Ей срам нямате, да давате на партийната върхушка по 2хил на месец. Малко ли крадоха?

Каква партийна вихрушка? Виж кой е първа категория труд и какво е правил за такава пенсия. Аман от баламурници

Минимална пенсия - да, разбирам, необходимо е да я има, накар и не в тоя смешен размер. Но защо максимална? Не съм забелязал да се плащат по-ниски данъци при висок доход, откъде накъде подобно ограничение?

Има праг на максимален осигурителен доход, на база на който се определя пенсията при високи заплати.

В БГ заплатите и пенсиите са много големи. Само погледнете какво е движението на автомобили в градовете. Разстояние от 20 км. се взима с автомобил за 40, до 1 час и 40 минути. Кола до кола, задръстване и обикновенно в автомобил се вози по един човек... и то при бензин и дизел, около 3.50 за литър. И 10 лв. да стане литъра гориво задръстванията няма да намалеят...така че, живеем в богата , но малко уредена държава..това е

Така нареченото "социално неравенство" се задълбочава... Каква заплата си получавал, за да получаваш 2000 пенсия(няма лошо но)... Колко хора получават подобна пенсия и КЪДЕ СА Я ЗАРАБОТИЛИ...??? Дайте статистика. Не искаме имена. Подкрепяйте бедните хора. Те имат нужда.

не социално подпомагане това са спестени пари за старост ..

Баща ми получава.. на летище Щръклево, инструктор. Обучаваше млади пилоти. За 20 години има 3000 часа във въздуха с 2 тона взрив под задника си, 7700 летателни часа. Така добре ли е?

В Парламента

Мин .пенсия 467 лв / за осигурителен стаж и възраст / + 60 лв добавка .

370+37(10% от 370) +60= 467 Така че не 467+60... 467 вече включват тези 60 лв

Максималните пенсии най много се увеличават. Не че е лошо, но да беше така и за останалите. След като нямаш много пари, дай първо на тези които нямат и после на тези които имат.

Не се увеличават максимални пенсии, а се вдига тавана, който ги орязваше..

Осигуряваш се на максимум, прибират ти хилядарка на месец години наред, а после като дойде ред за пенсия ти казват, че има таван и пак те цакат всеки месец. После се чудят защо хората крият доходи!

Айде пак те гони соца, да се даде на тези които имат най-малко. Не трябва да се дава по толкова колкото си заработил. 20 години има таван на пенсиите. Т.е. тези които са си ги заработили не са си получавали заработеното , за сметка на тези, които не са ги заработили

Само да попитам кой ще изкарва тези пари за пенсии? Нещо не ми се връзват сметките с това от къде ще дойдат толкова пари.... икономиката в батака, на социалната система чакат- пенсионери, цигани и какви ли не още..... Явно тези които работим, ще трябва да откачаме, за да осигурим достатъчно пари за пилеене и харчене?

Не мога да ви разбера. Пенсионерите с 300 лв пенсия - рев до небесата: изнемогват, просяци, мизерия, къде е държавата, мафия, това до кога, мрем от глад... Стана пенсията почти 500 - рев до небесата : безобразие, грабят ни, отидоха ни заплатите, много е, да се намали, мамицата ви мръсна, не мога да повярвам.. Има едно осъвременено стихотворение на Вазов за българската диагноза. Поздрав за всички оплаквачки, явно ви е генетично заложено все да ревете: - Аз съм българче.... - Ай стига се оплаква, бе! Кога ще спрете, да ревете, бе, нещастници? Как ви е удобно? Никак, нали? Каквото и да стане - рев. Нация от изроди! Ще пукнете от злоба. Живота ви мина в мръщене и черногледство. Що сте такива криви, не мога да разбера?! Вас и раят на земята да ви изсипят, пак ще ревете, нали? Защото вече не знаете на кое да се зарадвате, забравили сте как се живее, получавате крампи ако се усмихнете, неестествено ви е, мъчи ви...

Човече не се занимавай. Давят се в собствената си злоба и завист. Събужда се с лошо и си ляга с лошо. Остави ги.

Като овцете са законотдорците ни-не могат да измислят една по справедлива система за пенсиите

а Боклуците гоце, катъра и поплювко имат над 4 бона пенсия, тям кво ги правим?!?

На 43г. съм ( работя на две места) и от 10г. се осигурявам на максимален доход, а това са мнооого пари за осигуровки на месец. Изобщо не разбирам защо трябва да има таван на пенсията. Много е просто- осигуровките трябва да влизат в индивидуална партида за всеки, т.е каквото си натрупал това получаваш после.

А ако ти стигнат парите до 80, а ти живееш до 90, какво ще ядеш последните 10 години?

Честито на пенсионерите! Със здраве да си ги харчат!

Абсолютно безобразие!!!! Хора, които 40 години са работили почти без пари, са обречени на мизерия! А мутрите харчат за порно звезди и джипове!

ОПРАВИХА ВИ ,А, И ТО КАК

На нищожествата гласували максимална пенсия за всички, но пенсии по 3500-5000лв за държавни служители на високи позиции. Да си взимат максималната от 2000лв и да връщат всеки един лев отгоре със задна дата. Гнусни, непотребни, нещоправещи нехранимайковци. И лев не заслужавате.

следващия път 2 милиона пенсионери ще избират 240 разбойника по швейцарското правило

За това не ни трябват депутати, а президентска република... Без партии и разни подлоги...