Bundesbank свика кризисния си екип, акциите на банките падат

Банковият надзор към ЕЦБ засега не планира извънредно заседание заради финансовата криза в САЩ след фалита на SVB

Обратно в новината

Коментари - Bundesbank свика кризисния си екип, акциите на банките падат | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Масово доверието в банките отслабва Затова и Биткоина днес е с ръст от 10% Макар че Биткоина е доста рисков... Всички сега ще се юрнат към имотите да се спасяват Цена на квадрат под 4К Евро - таратанци Балонните кибици ще вият на умряло

Сега е момента за Хапартамента ... Така ли? При предната криза май не стана точно така.

Единственият тук, който вие на умряло е инвестклуба. Защо ли...

Доколкото разбирам единият проблем е, че доходоностността на дългосрочните американски държавни облигации е по-ниска от краткосрочните. Как е в Европа? Като се има предвид, че Европа е в сходна ситуация получава ли се същото разминаване на дългосрочни и краткосрочни?

Вместо да фалират Путин взеха, че занулиха себе си. Но при дежндъризма и демонасирацията е така. Всичко им е на обратно. Ако муцуната ти е разбита и в кръв, значи на Путин му е гадно...

Според резултатите от търговията в понеделник, 13 март, акциите на най-голямата швейцарска банка Credit Suisse показаха спад от над 11%. Това е рекорд в последно време.

За нея нали се знае, че много клиенти си теглят парите.

Бай-Пън след малко ще говори как всичко е наред. За да изкарат мумията в 9:30 в понеделник, нещата трябва да са зле.

Е, що така бе, БАЙноле?! Нали санкционирАХМЕ, пък то какво стана? Стана тя каквато стана, а? Байонле, Байнолеееее! Байноле!

Значи тотално са се провалили, защото на практика се получава след дъжд - качулка. Според мен са в паника, защото, подозирам само, защото не една банка е инвестирала в крипто., точно както и SVB имаше не малки вложения там. Което в момента се превърна в сериозен риск

Ооо колко си прос? Колко вложения има СВБ в крипто , я кажи осведомений? И дали причината да се срутят не е необмислената им инвестиция в mortgage backed securities (на фона на повишението на лихвите)?

Ти сляп ли си? Коя банка спусна кепенците след това? Към какво беше насочена?

"точно както и SVB имаше не малки вложения там" сляп съм - ма не лъжа и не си измислям. SVB няма вложения в крипто , които да си заслужава да се назоват (ако въобще има). SVB инвестира мощно в mortgage backed securities. После банките вдигат лихвите. Тия секюритис минават на (голяма) загуба. SVB се опитва да ги продаде и ги продава ама на мега загуба. След това се опитва да събере капитал ама никой не ще да си купи. И междувременно всичките управляващи банката си продават нейните акциите, които притежават, а народът се усеща и никой не си открива влогове при тях и по-информираните почват да теглят. И това всичкото става публично миналата седмица. И ... довиждане ... Никакво крипто няма замесено - само костюмари, които поемат риск редовно и печелят ... докато извяеднъж загубят повече от всичко спечелено и завлекат всичко живо със себе си. Все същата стара история. Ама на такива като теб им се привиждат крипто и пирамиди

Днес се надявам с божията помощ да видим още фалирали американски банки, защо не и български има време...

Цената на пуканките рязко скача след всяко банкерско успокояващо изявление.

Dax е яко надолу...

Дали са намерили фалшив български паспорт на пода под падащите акции?

Ще бъде дълъг ден........паниката се засилва.

Да влезем в еврото, за да ни вдигнат рейтинга, за да взимаме по-лесно кредити и да задлъжняваме идните поколения.. Колко беше рейтинга на SVB преди да фалира? Да, добре.

Решаваш, ако имаш пари. Като нямаш пари и си колония, нищо не можеш да решиш, просто се ослушваш на коя страна ще пръдне задокеарският господар, за да се наредиш до него.

Петров и Баширов са засечени в асансьора на Bundesbank. Лично носител на Оскар ги е снимал.

О май гот, какъв ден! Днес да не е 13-и?

Санкциите работят. Тръбата я гръмнаха украински гларуси от яхта.

Финансова криза. Затягайте коланите. Така започна и 2008г.

Ще се пазарува на промоция май.