17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тя и целокупната простотия на българите мина всякакви граници

"...задължения деноминирани в евро се увеличава до 85.6%, при 82.2%...", това последната година. Единствената разлика е новото правителство. Което значи, че то е покачило разходите с 3.4% процента :). Ко как и защо си знаете вие господа из§ъгъртвачи.

За тебе е добре да видиш кога са взимани дълговете - до февруари 2021, точно докато Боко беше на власт.

Ами интересно когато дойдоха тия на власт те извадиха колко са а сега са с 6 милиарда повече как става тая рабона

А, бе, тулуп Герберастки, лизач на топките на Тиквата, кой взе 16 + 5 милиарда заеми след като се лигавеше в парламента , че Орешарски ще закопае поколенията с един милиард заем бе, тъп Герберастки цървул?

А вътрешиния /между фирменната задлъжнялост/ колко е?

незнам, но знам че вътрешните депозити са над 100 милиарда лева, което сигурно пак е повече от задлъжнялостта

И през ум да не ти минава, че аз като вътрешен депозит ще плащам къщата в Барселона и бензина за Жипката на Тиквата

Каква е разликата между написаното в първото изречение - " Брутният външен дълг в края на юни 2021 г. се увеличава до 39,284 млрд. евро..." и това десетина реда по-долу - " Брутният външен дълг на държавното управление в края на юни 2021 г. е 8,329 млрд. евро." Кое е вярното? А за сравнение бихте ли написали с колко са забогатели управляващите и близките им фирми през периода на управлението им за да видим по ясно къде са преляти парите.

Първото е на държава, частни фирми и лица общо, а второто е само държавния дълг

Мерси!

четете бре!!! тук пише, че държавата няма дългове. активите и са повече от пасивите!

Това не значи че няма дългове, а че активите и са повече от дълговете. Примерно аз имам кредитна карта и съответен дълг, но имам и активи, които многократно надвишават дългът ми. Но си имам дълг.

Всички гледат дълга, но важното в случая е това: Що се касае до нетния външен дълг, в края на юни 2021 г. той е отрицателен в размер на 16,961 млрд. евро. Той увеличава отрицателната си стойност с 2,536 млрд. евро (17.6%) спрямо края на юни 2020 г. Да преведа. Активите на България са с 16,961 млрд евро повече от брутния дълг от 39,284 млрд евро или над 46 млрд евро.

За сравнение: "Брутният външен дълг на ДЪРЖАВНОТО управление в края на юли 2009 г. е 2 775.3 млрд. евро/ 8.2 % от БВП / "Брутният външен дълг на ДЪРЖАВНОТО управление в края на юни 2021 г. е 8,329 млрд. евро / 12.7 % от БВП /. За 10 години Д-р Бойко УТРОИ БВД на ДЪРЖАВНОТО управление. Орешарски като мин. фин. за 4 години НАМАЛИ НАПОЛОВИНА БВД. При това ПРЕДСРОЧНО.

"Брутният външен дълг на ДЪРЖАВНОТО управление в края на юни 2021 г. е 8,329 млрд. евро. Спрямо края на юни 2020 г. той се увеличава с 2,188 МЛРД. ЕВРО или 35.6 процента." Нормално за Боко ДЪЛГОВАТА СПИРЛА. :( Мин. година / през септември / Шайката ВЗЕ 2.5 МЛРД. ЕВРОВ ДЪЛГ. ДЪЛГ, който ПАДЕЖИРА през 2030 и 2 050 година!!! СЛЕД 30 / ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ / ще се изплати САМО ТОЗИ дълг...

МИНУСЧЕ, научи нещо: От страницата на МФ: "На 15.09.2020 г. Република България успешно емитира на международните капиталови пазари облигации на обща номинална стойност 2,500 млрд. евро. Трансакцията включва 10-ГОДИШНИ облигации на стойност 1,250 млрд. евро и 30-ГОДИШНИ облигации на стойност 1,250 млрд. евро." ПРАвнуците на Д-р Бойко ще го изплащат.

Ох, ох котьо... По цял свят задлъжняват, ама БГ не е САЩ, УК или Швейцария - нито имаме техните лобита, нито силните им индустрии... Хапнахте доста в БГ, скоро ще се плаща :Д

Кво не ви е ясно бе, първо пише 39 милиарда ЛВ за успокоение на балъците, после пише истинската стойност 39 милиарда ЕВРО за тия дето знаят какво да четат.

Сигурно пак президента или правителството му са виновни.От 2008 година с 10 милиарда външен дълг достигнахме до 40 милиарда.Скромно тиквено увеличение от 4 пъти.Ашколсун на майсторите в заборчляването от Банкя хайдук къмпани -филиал на мутро фирмата Рапон.

Брутния въшнен дълг се състои от държавен и публичен. Втория не е лошо да е висок - в него влизат например всички ипотечни кредити към чужди банки (само една е българска). Т.е. той е проблем на конкретни лица или фирми, които са изтеглили кредити. Виж държавния дълг не е добре да расте - това са пари, които трябва да се вземат от всички за да се връщат впоследствие. Защо е нарастнал с 2 милиарда за години е въпрос, който следва да получи отговор.

Никакъв дълг не е хубав, ако не се използва да правиш повече пари с него... Ипотеките са левъриджнати инвестиции и са лошо нещо при нива 5-10 пъти левъридж при 10-20% депозити... Само си надувате балона на имотния пазар...

както е удобно на момента - ако трябва, ще излезем и на плюс .... а иначе реалността - мижаво производство с много разграбвания при 10% работници и без роботи

Една малка част от тоя дълг го има на снимка в едно шкафче на вожд на управляваща партия в България с къща на мястото на зайчарник в Банкя.

В заглавието е една валута, в статията друга, а разликата е само 1,95583 пъти....

А колко беше 2009 г.???! Ха, сетете се защо питам???!!!!

Чакаш "бижутата", да накичат твоя член с кюлчета и пачки, заради "културното ти обслужване".

Икономика ни се държи на Принтер Епсън, като свърши и мастилото и хартията Произведени в Китай, закриваме!

С принтиращи глави епсън работят много машини, но за сублимация най-добри мастила са произведените в Италия и най-добрата хартия е произведената в Швейцария! Та така и икономиката ни зависи много повече от ЕС, отколкото от Китай и това е много по-добре отколкото преди 40 год. когато зависише само от една изостанала страна, ако не вярвал прочети малйо фактокогия за нрб с БВП равен на външния дълг и всичкото равно на 10 млрд зелени през 1988 и виж как са в монента беларус, армения и киргистан където няма западняци а само китайци! Специално киргизите вече продадоха 13% от територията си на китайците!

АЛО тъпи журналистиииии колко е последно Брутният външен дълг в края на юни 2021 г. се увеличава до 39,284 млрд. евро, ИЛИ лева ....... Погледнете си заглавието

Няма грешка. Дългът е над 39 милиарда евра, което надхвърля 39 милиарда лева :)

С глобалната инфлация дълговете се оказаха бял кахър, ако се харчат за увеличение на БВП.

Кажи честно;)). Сега сметни в България колко са от сферата на услугите и колко производство и при първа драма какво ще остане от БВП-то. Щото в Кауфланд и чесънът, и лукът и картофите са внос;).

Просто е ! Изнасяме стоки за 30 милиарда евро. Това че си пенсионер немърдащ от стаята си и нямащ понятие какво с еправи в България е твой проблрм не на другите и на държавата. Но избягвай поне да демонстрираш простотията си.