Британският износ за ЕС спадна с 68% през януари

Основната причина е в допълнителната документация и проверки, които са необходими заради Брекзит

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ужас...и ся ко ша прайм без чедър чийз и сладко от портокали?!? Напускането на бозавите от ЕС трябва да бъде отбелязан като празник за нас!

Бая време ще мине докато ингелизите се осаферят. Дотогава Шотландия може и да не е в ОБИДЕНОТО кралство.

Спадът тепърва започва. Изключвайки истерията около пандемията редица производства ще бъдат закрити, защото са зависими от европейския пазар. Някои японски инвеститори вече нямат сметка да подържат производство на автомобили там. Проблемът е, че всичко е обвързано и закриването на една индустрия води докрах и на други. Голяма истерия беше срещу европейците, но реално кварталите с по-човешки вид в Лондон именно държат облика си от европейски имигранти. Щом сметнаха, че ще намерят по-обширен и платежоспособен пазар от европейския, те си знаят. Ще ги видим след година две.

Умряхме без гъзоглавите стоки!...

Британските политици би трябвало да са наясно с разликата, а оттам и смисъла (прен. в случая) на англ. думички FUSION & FISSION!

И пак някои печели от това, други губят. Така е при капитала. От всичко може да се печели от някои и от всичко може за се губи от други. Със сигурност има брекзитери които са знаели добре за какво гласуват и офци за стригане дето не знаят.

Живеем в дуален (двойствен) свят на "борба и единство на противоположностите"! От едно място взимаш, на друго даваш... и на края всите сме излъгани, но никой не иска да го признае! И така до края на тази "матрица"...

и да е резултатът от Брексит ще отнеме време да го разберем, макар и ранните знаци да не са в полза на Великобритания.. Все ми се струва, че тук има и някаква геополитика, защото елементарната икономическа логика не може да го обясни... Може би крият някакъв коз, не зная.. ще видим... Не ми се вярва да са чак толкова тъпи и наивни.. Но до 6 месеца трябва да се е изяснило..

Па я сакам да съм свободен, при все гладен. И Шотландия така, или не?

По всички останали географски направления износът им е скочил от 80 до 300%. Свиркат си уста от кеф и си живеят царски!

За къде изнасят и какво ?

ЕС в момента е малко над 500 милиона души пазар. Кои са тия географски направления, дето изнасят повече? За САЩ ли, за Австралия ли или за Япония, би ли пояснил? Или за Африка.. или Русия?

Всичко това се очакваше...никой не харесва предателите!

Българи не разсъждавайте за нас британците по български ние нямаме проблеми.нашите политици за преразход от няколко хиляди лири си подават оставката но вие вижте борисофф .че не си подаде оставката.

Ние си знаем защо Бойко е корумпиран и не си подава оставката. Господ българина го е поставил на този пост, докато Той Каже. Мислете му Вие от "Океания", че Вашият фирафлък свършва. Светът на капитала залязва, а това означава безработица в The City of London и на "Wall Street" in New York City. От настъпващата пролет България ще започне да се превръща от "кочина" в райска градина, благодарение на преживялите изпитанията на джендърската либерална демокрация и еврейгейският хуманен геноцид.

Вие "британците" от Долно Уйно не се отваряйте много-много, щото знаем какви и откъде сте. Великия български народ има много поговорки, но ето една конкретна - "Кога станА циганин, кога ти почерне гъза". Семантичния, лингвистичния и етнологичния анализ оставям на теб :)

тттта ева у британецо..

А пакистанците продължават да се заселват там. Изобщо не си решиха нито един проблем, но пък си създадоха 100 нови.

ха ха ха ха От Лондон Европа си Отива Не Британия

хахахахахаха. Тия се объркаха нещо. Те предвидили, че ще спадне износа, ама не предвидили, че ще спрат да купуват тези които пазаруват на дребно. Щото те за износа на едро си договориха условията, ама едва ли някой в европа се интересува от техните стоки.

Всъщност големия проблем им е ишлемето. Мислеха че като купуват от Китай и ребрандират ще могат да продължат да шиткат в ЕС по стария начин, ама... не. Затова сега е големия вой по медиите...

Това не е ишлеме, а ребрандинг. А изказването е лъжливо. Дай примери

Въй въй въй... Да използвам техния собствен израз - "не можеш да запазиш кейка и да го изядеш едновременно". Сега с малко по-рационално разсъзждение: 1. Очевидно е че политиците поддръжници на Брекзит подведоха народа и бизнеса във Великобритания. Един вид - всичко ще е постарому. Еми- не, няма как. Сега да търсят Фараж да го бият с камъни. 2. Нещата ще се пооправят, но никога търговията с ЕС няма да постигне същите нива от преди Брекзит. Спадът е двустранен, макар и по-негативен план за Великобритания. 3. Сънуване с отворени очи е че разбираш ли Великобритания ще стане световен лидер в търговията след като излезе от "оковите" на ЕС. Не, няма. Империята е мъртва, островъте е далеч от всичко друго освен ЕС. Брекзит е самопрострелване в крака - оставаш жив и незаивисим, но куцаш доживот (т.е. губиш най-близкия пазар). 4. Идиоти, сър.

НАЙ- ТЪ.ПОТО НЕЩО НА ПОЛИТИЦИТЕ ТАМ. ДА БЛАГОДАРЯТ НА ФАРАЖ И НА ТРЪМПИ - ЛЮБИМЕЦЪТ НА ПУТИН. НАЙ- ЛОШОТО ПРЕДСТОИ. А ДОРИ БАЩАТА НА русичкия Борисчо - избяга от Там. И.дио.ти, сър.

Така е, Империята е мъртва...