Борсите отново потънаха въпреки подкрепата на централните банки

Няма много останали мерки за подкрепа от страна на банковите регулатори

Обратно в новината

Коментари - Борсите отново потънаха въпреки подкрепата на централните банки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако в цял свят се затворят борсите за ценни книжа, индекси, валути, то Корона вирусът ще изчезне моментално. Е, не че ще изчезне самия той, но ще спре неговия тотален маркетинг и пийар, финансиран от спекулантите, които печелят милиарди от борсовите сривове. И всички ще разберат че това си е един лек грип, гарниран с тотален маркетинг.

Е сега е часът на Мумията да изкупи света на безценица! И после като им дойде акъла на паникьорите - вече ще са негова частна собствност!!! :)

САЩ и да печатат, и да не печатат зелени хартийки, вече са пуснати на пързалката. Путин е гениален

Русия печели. Има златни резерви и превърна ценните книжа на западните борси в обезценяващи се хартийки

кво "злато" ма, кви 5 лева , ма... аз нали ти казах още миналия месец в аналогична тема, че феновете на жълтото, че ЛАПАТА яко хурката ... е лапат ли я вече... раССия е една огромна физически страна, пълна с полезни изкопаеми, но в същото време фактически в икономически план е една мизерна, периферна-обслужваща икономика и регионална сила! колкото и да се напъла - раССия е РЕГИОНАЛНА СИЛА, НЕ е световна! това са фактите, погледнати непредубедено!

ккато винаги - ЛАПА ХУРКАТА, докато "освобождава родните земи"!

На бай Тръмп му остава само да пусне машината за печатане на долари.

Ами ФРС/Федералният резерв/на САЩ направи точно това!Вече излезе новината че федералния резерв прави количествено смекчаване/това е думата /с 1500 млрдUSD/1,5 трлн/.това означава пускане на пазара 1,5 трлн.USD без покритие,това са просто хартийки с които ще бъдат купени стоки и платени услуги!?оставам вие да прецените кой ще бъде прецакан!

Карл Маркс се е объркал. Последната фаза на капитализма не е империализма, а балонизма. Е, дълговият балон на капитализма се разлетя на парчета и вече не може да бъде залепен.

Правилото на Путин - ,, Если драка неизбежна, бей первим ! " И Путин удари. Борсите в Русия нямат такова значение за икономиката, както борсите на Запад.

така удари, че пое анално ударът... хе хе хе...

Така е за САЩ

ама друг път... сащ не ги мисли ти - те имат долар, който чебурашките стискат под дюшека, технологията на шистите се развива, но цената на нефта НИКОГА повече няма да бъде трайно над 40 долара - никога! запиши си го това! а що ще чини тогава путя, при нефт от 20-25 и като цяло спадащо глобално търсене както на нефт, така и на газ! раССия е ОБРЕЧЕНА!

Какъв долар, какви 5 лева. Ядене кой ще ти даде за хартия.

Задава се ужасна финансова криза и този вирус отдавна вече не е най-големия проблем!!!

беше просто нужният спусък на пукането на 11 годишният балон

със бензоколонката ... ще гълта ли вода ... хо хо хо... днешните 30 скоро ще им се струват туземун... ха ха ха...

линия на месечен тайм ,от 2002 го е счупена... ха ха ха

САЩ ли са бензоколонката ?

В САЩ вече гълтат водица. С шистите се свърши. Сега купуват нефт от Русия

заблуда на Голямата кочина! Голямата кочина САМА се закопа, като се обрече на фалита, само и само "вуте да е зле" ... ама вуте няма да е зла, щото технологията на шиситте се развива, и много скоро пак ще са отгоре на фона на и без това падащото търсене както на нефт, така и на газ! голямата кочина ако не се преформатира в друг източник на доход - с нея е СВЪРШЕНО!

стана заложник на прекалената игра на "геополитика", вместо игра на "икономика" ....и тепърва яко че лапа хурката! първи арабеските че я опънат на задна прашка, щото могат да издържат и 10 долара за барел...ама кочината - НЕ може!

Борсите отново потънаха въпреки подкрепата на централните банки ---- бързате ве, то рецесията сега започва... чекай ...до 62% корекция има още много време

Балонът се надува, надувайте, момчета, да стане на парчета. Бум!

сега се пука ма ... надуването беше 11 години

Ха-ха ! Всички са обзети от паника и никой няма намерение да произвежда нищо, защото в настоящата обстановка не е възможно. Инвеститорите знаят, че ако няма производство няма дивиденти и че всеки ще иска да си продаде акциите и да бяга в нещо сигурно докато мътната вода се проясни. Освен това, те знаят че парите на централната банка са с намаляваща стойност, колкото повече се увеличават. Ако на света има 10 ябълки, а централната банка увеличи паричното предлагане от 1 на 100 милиона, това не означава че някой ще тръгне да произвежда още ябълки, когато всички са се изпокрили по домовете си и границите са затворени. Просто с тия 100 милиона ще могат да е купят 10 ябълки, докато преди това е било възможно с 1 милион. И до минус 20 % да смъкнете лихвите, все тая. Имам чувството, че тоя вирус е някакъв таен план за рестартиране на световната финансова система, т.е всички дългове и всички спестявания да изгърмят. Централното банкиране с частичен резерв и масово раздаване на кредити за потребление за да не падат цените на активите водят неизменно до този край.

че някой ще даде за 10 ябълки 100 млн., ако преди е давал 1 млн.! голяма грешка е такова мислене... никой няма да даде повече, от колкото е давал преди. просто няма да е оправдан този харчлък! голяма заблуда е, че "малкото" количество "задължително" трябва да доведе до по-висока цена на продукта! Грешка... голяма грешка! Всяко нещо има "справедлива" цена, която обикновено гравитира около Ценноста на вещта, а пък Ценноста е изцяло субективна оценка за дадената вещ!

Да бе да, то едно време жилищата вървяха по 10 хиляди лева, а сега са над 60 хиляди евро. Ще ги дадат 100 млн за 10-те ябълки, защото с тия 100 милиона ще се плаща на работниците, които нищо не са произвели, а имат сметки за плащане и трябва да си купуват неща от първа необходимост.

слушай ккаво ти казвам! най-голямата заблуда е, че "малкото" количество "задължително" качва цената! Е това е ГРЕШКА! Високата цена - отблъсква, а не привлича... е па ти плащаш повече бе, ... а оправдано ли е това ?!? пак ше лапат хурката тия , дето сега строят пясъчни кули около "малкото количество"!

Ти плащаш повече, защото искаш нещо, което искат и другите, и те, и ти имат пари и почвате да се наддавате един друг. На пазара е пълно с участници купуващи на кредит и ти щеш не щеш трябва или да наддаваш, или да се откажеш.

че много ясно! те хората не могат да работят ефективно заради тея карантини. Те ако борсите можеха да се съживяват само с трикове на централните банки, щяха да са в постоянен растеж индексите!

Ще разберем, че лакомията и лошотията нямат никакъв смисъл и че всичко накрая се плаща, независимо дали вярваме в Бога или не.

как няма да потънат като на това не му се види края...

Ето в такива ситуации разбираме, колко всичко е преходно и колко крехки са основите на цивилизацията ни... Кофти работа...

биткойна се сринал. а бе тъпаци, сринали са се на майка ви шушоните.

изгоря ли?

чекай ... още не си видяла всичко...

получава в подарък - второ! хо хо хо...