Борисов: Правим завод след завод, а спекулациите на тема инвестиции не спират

Политиката е борбата за високи доходи и заплати, които да отговарят на качеството на труда, коментира премиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в тази статия някакво ехо ли има

30 дка е парцела. Така го продадоха на турците. Такава беше далаверата тогава. И не е завод а най-обикновен цех за шпицоване на пластмасови изделия.За фарчета на мотопеди и скутери. Турците искаха да правят фарове за коли на европйска територия, но сделката стана друга. Варок завариха всичко и трябваше да довършат

Завод а и то какъв 50 човека, а едно време всяко село имаше цех с повече работници и кумира на ББ Т Живков даже не ходеше да открива толкова дребни предприятия.

Защо не дойде някои с милярттттт а идват въшшшшшлювци

Извиняма се, но в България няма автомобилен сектор. Ние не разработваме и произвеждаме автомобили, а само части за тях, и то не сложни, т.е. с ниска принадена стойност.

"Автомобилният сектор в България се развива изключително добре. - тва Тойота и Фолксвагент треперят от страх да не ги гътнем..

производствените мощности на американската "Варок Лайтинг системс" - част от индийската "Варок груп". --- как звучи самоа? И мощно и яко!!! Абе направо ф-16....хи хи

Купили или са им подарили терен 30 000 кв. м. Построили цех 3 000 кв. м., Инвестицията е за 8 000 000 евро. 8 000 000/3 000 = 2 666 евро на квадратен метър. Ало ние дето четем не сме балами.

"в предприятието ще бъдат назначени 50 работника...Предприятието ще изработва малки осветителни тела" Вече всеки цех за крушки ще му викаме крупна ИНВЕСТИЦИЯ за милиони и Тиквеняк първи ще ни обяснява колко добре живеем. Свиквайте или хващайте еднопосочния.

и вижте колко фрази ви се повтарят дословно...Не четете ли това, което пишете?

Май този дето се прави на министър председател "забрави" че ALC закрива 3 завода у нас за автомобилни части с 1 600 работни места.

Да, австрийците си тръгват, индийците идват. Което пак е добре, че инвестицията е в производство, а не в МОЛ. Само не разбирам какъв завод точно прави Борисов? Има едни хора, които искат да влязат на Европейския пазар и България е най-евтиното място откъдето да стартират. Може дори завода да се регистрира само по документи и частите, произведени в Индия да да се продават като произведени в ЕС.

Всичко това е добре. Но ще бъде още по-добре в близкото бъдеще да се удари първата копка на завода - майка, който от всички тия, вече нароили се съпътстващи заводи за автомобилни елементи, възли и агрегати, ще сглоби и българския автомобил. Така ще се затвори производствения цикъл за така лелеяната българска мечта за производство на автомобили в България. Очакваме и тази наша мечта да се сбъдне в скоро време.

4-ти км е мястото!

Този дето е чел през живота си само "Винету" май незнае /или си прави оглушки, което много му се отдава!/ поговорката че: "1-a птица пролет не прави! "

Добре си го казал за Винету , обаче "не знам " се пише отделно,тъй като е глагол-знам , не знам!!!!

"Вижте как се изгражда завод след завод". Как да не се смееш. Те като гъби бе, г-н Борисов. И ние живеещ щастливо и прещастливо. Интересно кога ще те чуем да кажеш - Имам по-важна работа от това да режа ленти...Едва ли. След като в една църква до Русе видях твоето име изографисано над вратата, вече съм сигурен - нацията е болна. Болна, оскотяла, необразована, гладна и т.н. Ама иначе ти режи ленти...

Сега полу.., а догодина цели... ! Хаирлия да е!

Тези осв... тела като светват , направо ще ги виждат и извънземните от Космоса! ?

Таз година за двуколки до година за четриколки ! Но ще трябват и 100 работника индийци !

Въпросните двуколесни превозни средства само рикши ще да са... Пак високотехнологично производство с висока добавена стойност откриваме.

Защо не прочетох екологично производство? Защо не е поканен и министъра на околната среда и водите? Една природа ни е останала!

Осветителни тела за автомобили и двуколесни превозни средства за пропаганда на ГЕРБавите из циганските махали на Тикволандия!!!,

Ти само действието събиране ли си учил в училище ??! Хайде сега да те науча и на другото базово действие - изваждането. ALC затваря 3 завода в България Индийците отварят един завод -------------------------------------------------------- резултатът е МИНУС ДВА ЗАВОДА в България ALC освобождава 1400 души Индийците наемат 100 души ------------------------------------------------- Резултатът е МИНУС 1300 работни места Конграчулейшънс Борисов!!! вече знаеш действието ИЗВАЖДАНЕ!

Ех, и в Бургас какви хубави заводи откри чичо Кмет (Димитър Николов). Важното е да се движим със скоростта на F-16

Невероятно колко е прост този примат Боко Тъпото. Големите инвеститори се избиха да бягат от БГ, та сега разчитаме на индийците. И какви заводи открина този капут като икономиката ни е в пълен колапс - разчита се единствено на ниското заплащане на работниците.Мита за ниските данъци и осигуровки в БГ отдавна е развенчан и чуждите инвеститори могат да бъдат привлечени само с евтина работна ръка - и то ако съответния инвеститор е готов да се раздели с голяма комисионна в полза на съответното министерство, даващо разрешение за старт на инвестицията. Тъпото защо не казва нищо за затворената цигарена фабрика в Благоевград, за затворения завод за сладолед във Варна и т.н.?

Как величествено звучи това 30 000 кв. м. Не е като да напишеш, че се наемат 50 души за производство на фарчета срещу 650 лева месечно.

Днес за полупроводници-утре за цели проводници!

смятай щом тук се плаща по-малко отколкото на индииските цигани...

Цели 50 човека ще назначат със заплата от 600 лв.На това викаме световен напредък. Унизително е да ни подхвърлят такива"новини",величаещи управляващите.

Къде пише, че заплатите ще са 600 лева. В Казанлък никой не работи за по-малко от 1000.

не думай

викаше те само си седят на стола ако е под 1000лв. Това е то да имаш маслодайни рози в двора!

брутната заплата може да е 600 лева, но колко лева са глобите, които налагат за елементарно несъответствие / наречено провинение. Но за хората от село Крепост може и да не е лош вариант. Да кажат.

ГЕРБ откриват заводи, БСП фалират банки. Всеки с експертизата си.

не си прос а си МНОГО проЗД...и си лизач

Жалка журналистика! То бива подлизурство, ама вече новинарската професия у нас заприлича на най-древната. 50 работни места и то след време!? Това даже не е и за селския стенвестник.

И индийците взеха да отварят заводи тук,докато нашите крадливи богаташи нямат нито един завод навън,всичко е тук,защото само в България има роби и робски труд!!!

Щом на индийците им е угодно да наемат работна ръка тук, си представете в кой свят ни вкараха боко-тиквоний и кликата му> Третия свят не чука на вратата ни, боко вече преряза лентата!

ПРОВЕРЕТЕ ОТКРИТИТЕ ЗАВОДИ ПРЕЗ 2017 НАПРИМЕР - КАКВИ ЗАПЛАТИ ДАВАТ. ОКОЛО - 600 ЛВ. ИЗРОДИТЕ - НАПРАВЕТЕ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ПОНЕ 1 000 ЛВ.

Откриват цехче с 50 работника , и затварят работещо предприятие с 1200./за тапицерии/Това се казва тиквен успех.

Ще строим завод, огромен завод, с яки бетонни стени! Имам чувството, че се намирам в средата на комунизЪма :) Ама заводите от времето на комунизЪма ги закриха, а сега не виждам какви заводи са построени?

Можеше и по три пъти да ги повторите някои абзаци за повече достоверност и въздейсвие. Ауу съспенс