Bloomberg: Европа може да остане без газ след два месеца

Предпоставката за кризата е преминаването към възобновяеми енергийни източници и намаляването на собственото производство на природен газ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия им го говори това от години! ЕС направи обратното: -Блокира си СП2 -Затваря си Атомните централи и блокира АЕЦ Белене -Преди месеци се Отказа от Дългосрочните договори за газ от Русия на стабилна цена,и започна да купува по Дневна спорова цена. -Слугува на САЩ срещу Русия -ЕС е самуразрушаваща се организация

FleishmanHillard: Global PR and Marketing Agency Прави ПР на този който даде пари. Идеин вид лъжец на поръчка който да си нагласява фактите към това което са му казали да пропагандира. Аре писна ни от лични "гледни точки", че и платени.

само да питам още - Галъп интернешънъл какво каза по този въпрос. а Алфа Рисърч.... компаниите са същите като тази в която "експерта" работи.

Ако ме бяха избрали за генерален премиер на ЕС това, което предстои в Европа никога нямаше да се случи.

да се случи по-скоро. Нали Брюксел/ЕС/Германия начело, виждаха и пргнозираха икономиката 20 г. напред. Как така се случи, че “зимата ги изненада”?!

"Енергийната криза удари блока в момент, когато сигурността на доставките не беше в дневния ред на европейските политици" Има голям дефицит на политици, които могат да мислят далновидно, дългосрочно, стратегически!

Най-смешното е следното. Преди няколко дни един колега се върна от Германия. Е, там повечето смятат, че за кризата с енергийните източници е виновна Русия, а не глупавите политици на ЕС, които започнаха преход към възобновяеми източници на енергия без необходимата организационна, техническа и прочее подготовка, накратко,започнаха да си представят желаемото за действително.

Ще остане без газ. Мачкай Путин дъртата блудница изклала у обрала народите в 5 континента

Много е кофти когато политиците не слушат експертите... и подчертавам имам предвид именно експертите, а не разните му там писачи на оправдателни есета;)

Представям си как се забавляват в Кремъл и Газпром с еврогейската недалновидност и слагачество към САЩ. Наздраве за Русия и Путин!

Колко страни са ощастливили САЩ в резултат на тяхната намеса?

"""В резултат на това например, през миналата 2021 г. производството на електроенергия в европейските страни спада поради нестабилността на вятърната и слънчева енергия. "Предстоят двата най-студени месеца на зимата и има опасения, че в Европа газът може да свърши", отбелязват от агенцията. От консултантската компания WoodMackenzie смятат, че единствен изход от създалата се ситуация може да бъде САМО с осигуряване на доставки от Русия.""" Подчертавам за неразбралите ,една многозначителна думичка САМО.

Може пък мръзненето ,спрените промишлености да ни харесат,но СП-2 няма да пуснем ,така ни заповядаха САЩ. През пролетта , ако все още има останало дърво ще си сварим гозба от коприва.Класика