17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо ноиво. За първи път чух подобна дефиниция от г-жа Маргарет Тачър. Тя се беше изцепила, че Русия (то тогава беше СССР, ама леката от Лондон от къде да знае това? Може в нейния колеж да са пропуснали географията) била една Горна Волта с ракети. Е да де, то тогава и Горна Волта вече се казваше Буркина Фасо, ама и това от къде да го знае лелката от Лондон. Тя е велик държавник, а не географ. Та значи няма никаква разлика между СССР и Буркина Фасо,според Маргарет Тачър. Е освен, че СССР си имаше ракети. И освен, че СССР можеше да си разработи и произведе ракети, защото по това време в Горна Волта или Буркина Фасо, кофа от поцинкована ламарина не можеха да изработят. А ракетите си имаха ядрен бойни глави. Значи още една ралика - могат да си направят такива глави. Щото не съм чул досега да се търгува с ядрени боеприпаси, даже между най-верни съюзници. Ако знаете колко умения включва това можене да се направи ядрен боеприпас, ще се учудите, та май разликите межди Буркина Фасо и СССР май са били повечко. След това Роналд Рейгън се изцепи, че Русия била бензоколонка с ракети. Сега тук има някакво противоречие с г-жа Тачър - Горна ВОлта ли е СССР или бензоколонка? Щото Горна Волта / Буркина Фасо не е бензоколонка твърдо. А самият Рейгън сигурно знае, че средния запад на САЩ е пълен с бензоколонки, където има цистерна с бензин, каса и пушка. Пушката е нужна за да си остане бензинджията собственик и на касата и на бензина. Иначе ще му вземат и касата и бензина. Е понеже мащаба е различен, то и "пушката" е мащабирана съответно. Има една разлика с бензинджията от средния запад - пушката руснаците са си я направили сами. Сигурно имат и още нещо, след като сами си правят пушките и ракетите.

А в главата на бай дън няма нищо - НИЩО!!! Даже и бръмбарите отдавна са напуснали кораба...

Типично по американски, не могат да покажат русия на картата, те америка не могат. Само 20 % от руската икономика са от полезни изкопаеми. Ако следваме този ред на мисли, то най опасната държава е австралия, на която цялата икономика е на базата на полезни изкопаеми.

Присмял се хърбел на щърбел. А вие имате 21 трилиона долара дългове. Малко като кредитните милионери. Милионер ама с чужди пари.

Със сигурност г-н божков има доста повече дългове от мен, аз имам 0

Не са 21, а 28, може и 29 трилиона да са вече и растат в геометрична прогресия.

Като сте толкова умни помагайте на България да излезе от дупката, а не да плямпате за тоз и онзи!

Докато България е член на ЕС и НАТО, пръста си няма да мръдна ...

Именно затова вече няколко години Русия експортира най-много зърно. А за Росатом, който няма конкуренти по света, въобще не ми се говори.

Най-големият износител не е най-големият производител! Ссср са изнасяли най-много пшеница в годините на двата гладомора. За росатом, роскосмос и ростройнадзормаш няма какво да говорим. Тях си ги ползват традиционно съюзниците Турция и Китай.

Ний тва хич не го верваме. Оръжията на Русия са анимация, Армата не пали, а нефта не е нефт, а газ, който фъсссссс и го няма. По добре да се загрижим за децата на Сомалия, че са гладни.

Бе то от революцията през 1918 г. Русия е заумирала и фалирала, пък още не е умряла, та даже оръжия прави и т.н.

Три пъти умря от тогава. Бяха нерашимий ССССссСр, после ОНД, сега са РФ и следва да станат МО - московска орда.

Ама сега е БРИКС, който е 3 милиарда, и пред който всички останали са джуджета.

Погледнах. По оценка на МВФ за 2020-та Русия е на 6-то място е. 4.33 трилиона международни долари. По оценка на Световната банка за 2020-та е пак на 6-то място. По оценка на ЦРУ за 2019-та пак е на 6-то място.

А Русия е само 145 милиона. Ако бяха поне 350 като САЩ, щяха да бъдат недосегаеми.

Математика за 3ти клас. Русия 145 млн души - 4 трлн омразни долара Сащ 330 млн души - 23 трлн омразни долара 4х3=12 трлн омразни долара Бвп по паритет на покупателната способност на ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО: ... 15. САЩ ... 60. РФ ... 78. КИТАЙ

Никога не бих предпочел Америка изпитвам ужас от Америка, наркомани, мафия и убийци. Русия може да е бедна но някак си по нашенски

Алцхаймера е най-опасен.

Моминско име на майката на Путин: Шеломова. Най-добри приятели на Путин: Ротенберг, Вакселберг, Дерипаскя, Абрамович. Нещо прави ли ви впечатление? :)

Да, прави впечатление че и идея си нямаш кои са най-добрите приятели на Путин. Да не си ял и пил с него че ги знаеш?

Това, че имат само нефт и оръжия го говорят от години. Същото може да се каже че става със САЩ в някои региони, където други сили запълват с дипломаация, гласове, инфраструктура, там където САЩ не могат.. Руснаците купуват футболни клубове медии, туризъм, създават малки про-руски партии, тробват медийното простванство в Източна Европа. Това не е малко.

Те са измислили интернет, iphone, хладилниците, пералните и климатиците. А, да, там (в компанията 3М) е създадено и тиксото, с което майта ти ти лепи колетите с туршия :)

И земя имат ... и земя. Продадоха Аляска. Китай купи 2 пъти руска замя от Путин. Докато еврейчето не продаде поне Сибир няма страшно. А евреите са доста проджажни.

Къде и кога Китай е купил? Нагъл лъжец си, не си китаец.

Далеч по-добре от старческа деменция и липса на конгнитивни способности съчетани с мега задължения. Ако китайците натиснат долара и започнат да ползват еврото и юана за разплащания, краварите отиват в канала с 200км./ч.

Русия ще стане велика държава, когато американците се втурнат да купуват рубли. Към момента обаче руснаците се редят на опашки пред чейнчбюрата за долари.

Да, да.. и аз вчера гледам една опашка на женския пазар.. и питам какво става, а то руснаци купуват долари.

щото отиват на почивка в чужбина!

Деменцията е още по-опасна!

Минимална заплата в Русия към 1 януари 2021: 13000 рубли = 150 евро Минимална заплата в България към 1 януари 2021: 650 лева = 330 евро Същата е ситуацията със средната заплата, минималната пенсия и пр. Цени на храните в Русия - малко по-високи от българските. Въпроси?

13 000 рубли може да в минимална за Москва и някои по големи градове.. И понеже в Русия няма все още минимална заплата в много райони взимат средна заплата до 10 000 а не минимална.Тоест за тия пари да оживееш е равно на подвиг

Искате да спорите с руския държавен статистически инситут (росстат.гов.ру)? Добре :)

алцхаймера педофил щом го казва няма как да не вярваме...

WTF тоя май май е пропускал уроците по география и математика.. егати простотията вършее по високите етажи сигурно ги тъпчат с някакви хапчета като тръгнеш от България та чак до щатите… егати еволюцията :) по скоро света деградира

"САЩ не исползват кибер атаки и не спионират"-ама хич не шпионират. А за кибератаките нямат акъл - те за по силовите изпълнения - чрез бомби, задушаване на непослушните държави, изнудване на послушните да купуват стари брички на зелено за милиарди - а дали ще ги получат -кой знае? и т.н.т.

А бе оръфан плазмодий, САЩ нямат акъл за кибератаки?! Те само създадоха компютрите и Интернет!! Как може да има такива идиоти, като теб?! Никой не може да се сравнява със САЩ в тази сфера!

Хората, които създадоха и продължават да задават тенденциите в киберпространството нямат акъл за кибератаки? Кибератаката е просто да рушиш нещо създадено... Иначе байдън е смях да... Това е факт...

САЩ създадоха интернет и смартфоните. Ако поискат, могат да спрат тока в Кремъл дистанционно.

Аууууууууууууууууууууу!

Човек на памперси, който дори и сам не може да си ги смени, ще ми разправя кой малък, кой голям. На Срайдън само за формата и големината на неговите собствени акета може да се вярва, но и там не се знае, защото деменцията не прощава.

Не знам какво му е говорил Путин на срещата с него, но Бай Дън съвсем се побърка ,завалията..

Все едно и също - пожелал му е здраве.

Връщайте Курилските острови, руски проститутки.

връщайте ни земите, американски коври

Американците са дошли от Американия ли бе смешко?

Да се сетя какво има американската икономика. Изнася много оръжие по света, изнася правени в Китай компютри и телефони и най-вече изнася печатани долари.

И какво значение има, какво може да се сети един малоумник?! САЩ са най-силната голяма икономика. Твоето мнение е без значение. Китай е втора, но при 1,5 милиарда население, разделено на човек са колкото България!

то ако се смяташе толкова просто ние щяхме да сме в топ 5, ама ....

Продава и обещания(краде от) на туземците.

Те са измислили интернет, iphone, хладилниците, пералните е климатиците. А, да, там (в компанията 3М) е създадено и тиксото, с което майта ти ти лепи колетите с туршия :)

Предполагам че за теб това значи всичко :D

Фактите винаги са били проблем за комунистическите мозъци, така стана и със СССР - все побеждаваха, докато изчезнаха...

Така "изчезнаха", че още не смеят да ги доближат говедарите. И са все с пълни памперси като се сетят как "изчезнаха".

Истината боли. Бюджета на РФ е паднал под 300 милиарда, по-малък от мексиканския. Скоро Пипин Първи Късий няма да има кинти за ядрени рКети, хакери и интернет тролове.

Ти имаш печатница за пари без покритие с които купуваш предатели. Имаш борса което е мафия Създадохте офшорни зони, закрийте ги хайде Но ЦРУ през къде ще продава наркотици и оръжие Неграмотен циганин от Сицилия идва у вас и през бой и изнудване става висша политическа и икономическа сила Държава на мафията сте и скоро ще пропаднете

Малоумник, Путин също има печатница за пари и доста лични пари в офшорки...

и ква печатница пък има Путин ве малоумник?

Ей за това евреите фалшифицираха изборите и сложиха тва чучело за президент... Алцхаймера не знае кой е, камо ли да коментира руската икономика. Бай-дън е кукла на конци в ръцете на фед др. еврейски мърши...

Бех в Мездра лятна ваканция като дете май беше края на 70- те или ранните 80 и Пеко Таков дойде де открива електрификацията на линията София- Горна Оряховица. Държа реч на площада пред гарата за предимствата на съветския тип соц. И спрех колелото до тротоара и се заслушах: "Не би ли Виетнам американците, а! А ето че сега натупа и китайците!" Срещу 100 милионен Виетнам всъщност китайците тогава в тоя граничен конфликт воюваха само с войските на един техен военен окръг. Та, рриказките на тая деменция Бай Дън ме напомнят ония години.

Путинова Русия по статистика на ООН за 2018г. заема: - 79-о място в света по стандарт на живот. -71-во място в света по ниво на човешко развитие. -72-ро място в света по брой на държавните разходи на гражданите . -157-о място в света по показатели за здравето на населението. -134-о място в света по очакваната продължителност на живота на хората, което показва продължаващо бъдещо влошаване на качеството на живот. Но затова пък- -1-во място в света по брой на самоубийствата сред възрастните хора, деца и юноши. -1-во място в света по броя на разводи и извънбрачни деца. -1-во място в света по брой на абортите и броя на деца, изоставени от родителите си. 1-во място по брой на деца сираци. -1-во място в света за абсолютен упадък на населението. -1-во място в света по консумацията на алкохол и алкохоло-съдържащи продукти. -1-во място в света по продажбата на тютюн. 1-во място в света по смъртност от болести на сърдечно - съдовата система. -1-во място по брой полицаи/милиционери на глава от населението. 1-во място на пациенти с психически заболявания. -2-о място в света по продажба на фалшиви лекарства. -1-во място в света на потреблението на хероин (21 % от световното производство). -1-во място в света по брой на произшествията (13 пъти повече от средното в световен мащаб). -1- място по убийства в Европа - 6.48 на 100.000 души. -1-място по заболели от СПИН - Екатерининбург и втори в света след Лагос, но се работи упорито по въпроса! -Само през 2017г. – 513.680 руснаци са умрели от дирeктна употреба на алкохол. Докарали са я дотам, че се наливат и с препарати за почистване на вани и тоалетни „Боярщник“-само в единият случай имаше 138 смъртни случая!! - 135-то място -/делят си го заедно с Нигерия/ по сигурност на инвестиции. -159-о място в света по ниво на политическите права и свободи. Те това е положението,Минке, честито на путлеристите и на нашите „полезни идиоти“,рубладжиите!!!Да си го закачат до портрета на путлер!!! Опознай раззия ,за да обикнеш БЪЛГАРИЯ!!!

И е "регионална сила", нали ? Ама се насирате, че не можете да пуснете и там атома, като в Япония, нали ?

На руснаците не им трябва бомба! Те си имат крадливи комунисти ...

Кажи го това на умрелите - старци, деца и жени - все негодни за военна служба. Да ти казвам ли бройката, пък ти да ми кажеш каква е добаената стойност на тази смърт ?

САЩ е съюзник на Япония. Няма нужда руско прасе да дава мнение по въпроса.

Можеше да добавиш и Първа в света създали ваксина срещу Ковид 19, докъто французите със техния институт Пастьор и до сега не са създали нещо читаво...

Яко! Жалко че ООН не правят такива статистики. Но ти разбирасе ще ме обориш и ще дадеш линка на тази статистика...

па що се плаши от кибер атаки ни с а нефт ни с а ядрени? дебилното американско чучело отдавна е издухало

ли го разбра, то се знаеше от време оно.

Русия е пропаднала комунистическа кочина. Демократическата партия ще превърне САЩ в същото нещо/

Защо ги сочиш тогава като източник на кибератаки!?

Възможно е някой от най-автентичните глупости на Байдън да са си чисто негови, като тази например. Или пък когато нарече Путин "убиец". Явно санитарите и суфльорите го изпускат на моменти.

Леле какво сочно заглавие! На избиратешите на Копейкин ще им се възпалят двете мозъчни клетки. А Бакдън е прекалено откровен. Явно не се е впечатлил особено от Путин.

Бай-дън е откровен идиот...

Русия е най голямата страна в света и пълна с ресурси за да може без да колониазира други страни да оцелее. А атомното и оръжие ги пази да не се случи това ,което направиха САЩ с Япония.

около това се върти историята на света последните 5 века

Всичко добре, но тези приказки за война??? Няма да се разберем тук!

Наскоро посетих по работа един много голям български завод. С малки изключения в него всичко е от СССР или Русия.

Ето трябва да сме спокойни,че САЩ си имат такъв добър президент ДЕМОКРАТ,който едвам дойде на власт и започнаха игрите на Война.

Путин е ляв комунист ама и Байдън е ляв комунист. Путин управлява с мачкане на опозицията Байдън открадна изборите с гласуването по пощата. Партиите на путин в България : БСП, ДПС, Атака и Възраждане работят срещу държавата Партиите на Байдън и Сорос : ДБ, ИСМВ и Хаджигенов работят срещу държавата. Защо се карате бе, вие сте братя.

А амелриканската какво има? Самолетоносачи на по 40-50 години и лутери от BLM?

Най- голямата опасност от глобална война са дебилите в т. нар. политически елит на Запада. В последните около 20 години количеството дебилни политици в САЩ и Западна Европа надхвърли значително критичното ниво. Това ме тормози всеки ден, че имам малко дете, виждам сериозна заплаха за него от това, а нищо не мога да направя. Човек е нищожен пред историческите процеси.

_stankow

Руската икономика не е на 8-мо, а на 6-то място в света. И едва ли има само нефт, след като е на първо място в света по износ на пшеница. И едва ли е уместно да се каже, че ракетите ѝ са само ядрени, след като точно в момента към МКС лети модулът Наука, изстрелян с руска ракета. Изобщо, това, което прилича на един трол да говори, не е по достойнството да го повтаря един американски президент.

Що разваляш убавата мантра на Алцхаймер феновете. Виж кЪ убаво са радват.

Сюоред номинален БВП от тази година е на 11-то. А като реални доходи на населението според МВФ гони 64-то и се изравнява с Казахатан. Тази година целият износ на огромната РФ се изравни с този на малка Швейцария. https://en.wikipedia.org/wiki/ListofcountriesbyGDP_(nominal)

_stankow

Погледнах. По оценка на МВФ за 2020-та Русия е на 6-то място е. 4.33 трилиона международни долари. По оценка на Световната банка за 2020-та е пак на 6-то място. По оценка на ЦРУ за 2019-та пак е на 6-то място.

_stankow

По БВП на глава от населението по ППС - Русия на 48-мо място, Казахстан на 52-ро място, България на 55-то място. Уви :(

На модул “Наука” кокто руснаците качват горе вече четвърт век, не му сработиха главните двигатели, така че е под въпрос дали изобщо ще се скачи с МКС. В момента правят чудеса от храброст с маневрените двогатели и се надяват на чудо.

_stankow

Не, модулът Наука не се "качва" от 1/4 век. Започнат е през 1995-та като дубльор на модула "Заря". Модулът Заря съвсем успешно, даже ударно е завършен и изстрелян само за 3 години, 1998-ма вече е на Мир. И Наука си остава в склада, никакви работи по него не се извършват, никакви планове няма за него. Решение да се доработи започнатият дубльор, бъдещият Наука е взето 2007-ма година. 10-15 години за разработка на космически апарат не е много. Сравнете колко години се разработваха или се разработват в момента - Хъбъл, Уеб, Орион, SLS, марсоходите. Spaceship, Фалкон ? Не стават бързо тези работи.

правителствения лекар обяви, че Байдън е идиот у нито знае какво говори нито какъв е.

Баси промивката. Ако не бяхте направили долара вързан с петрола и ВСИЧКИ държави да са длъжни да го имат защото иначе няма как да си купят горива и съответно да си печатате без лимит пари, сега щяхте да сте осмата от най малките. Мизерници. Но и това ви чака. Ще дойде един ден в който ще се окаже че 30 трилионният дълг ( засега) повече не може да се обслужва, дори и с печатане.

_stankow

28.5 трилиона им е дълга досега. 128% от БВП. И смятат до 2040-та да го докарат до 200%. Във всички случаи - няма изплащане това нещо. Само война или икономически свръхкатаклизъм може да го погаси. Което е крайно опасно. Заложници сме на кривия им модел да консумират ей така, за спорта, без да им е необходимо.

Не е прав Байдън. Руската икономика освен нефт има и още дървен материал, жито и малко стомана. И докато в съседен Китай произвеждат от дронове до медицинска техника, в РФ произвеждат дворци за Путин.

А краварете,пардон "миротворците" имат над 800 военни бази по света,включително и пред вратата на Русия , и изобщо "не" са опасни.

Тия фъшкии се опитай да ги продадеш на украинците, молдовците, чеченците, грузинците и всички остнали почуствали миротворчеството на Москва.

Като им е толкова зле икономиката, защо се убихте да им налагате санкции? Да стен още по-зле и да стане Путин още по-опасен ли? Малко логика и се разбира, че приказките на този или онзи са безмислени..

Еми очевадно Байдън се опитва да промени това.... така че не виждам какво роптаеш.