17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Калинките се разжужаха. ЧИНОВНИЧЕСКИТЕ заплати.

Значи очакваме от новата власт да продължи политиката по увеличаване на доходите . Опуления признава , че държавата се е движила напред . Растяли са доходите .

а пенсиите ядат голяма част от бюджета, а? те големи ли са или щата раздут? невнятник!

въпреки увеличенията заплатите са ниски. нали сме най-бедни в ес? обаче министърчето спокойно може да започне форсирани уволнения в министерството си. а да видим! пак пушилка и подкокоросване на първосигналния електорат.

Ами намалете ги бе. От 1700 на 1000 лв. примерно...Намалете и "високите" заплати на лекари, учители, полицаи, чиновници и т. н. Не мога да повярвам, че това е довод на министър. А нещо по отношение на главоломно нарастващите цени? Но заплатите били високи... WTF??? Наглост

Алоу, Харвард, я се запри малко бре! Нали критикувахте Боко и ГЕРБ, че заплатите не били европейски! Нали затова дойдохте на власт, да направите доходите на хората достойни! Нещо взехте да си противоречите бе, Зъркел! Сега пък заплатите били увеличени! Ами намалете ги или почвайте съкращения, да ви се види края, още преди да сте започнали! Демагози такива!

А в БАН какъв кеф беше... Почвам да мисля за връщане!

Държавните чиновници са тумора на България! Разраства си и накрая организма наречен България ще умре в агония! Общинските чиновници са КОВИД-19 за България! Заразата пълзи и заразява все повече и повече умовете на роднините на държавните пиавици... искат и те да станат малки пиявици и да смучат от снагата на България! Трябва съкращаване на всички държавни търтеии поне с 30%!!! 30%!!! Частния сектор се задъхва от хорнична липса на работници, а в държавните обори и свинеферми бъкано от крави и свине на държавен фураж. КАК ЧЕСТНИЦИТЕ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ И ДА ИЗДЪРЖАТ тази армия от бюрократи и нищо-правци?

за частният сектор, който осигурява добри и много добри условия за работа има повече от достатъчно желаещи да работят. тарикат-, мутро- и пишман бизнесмините квичат и мрънкат. никой не е длъжен работи за да им пълни бездънните гуши защото "се задъхвали"! чиновниците им били виновни, защото били много и получавали "високи" заплати. "бизнемени" - серсеми!

Парите най вече изтичат за данък русия

Най дебели са заплатите в президентството и всичко им е безплатно.Половината взимат отделно и пенсии на макс.

Повече чиновници трябва...един некадърник изхарчи два милиарда за електронно правителство и няма нищо насреща.В същото време Естония ни го предлагаше безплатно.

Егати, БСП тулупите. Хем сме с най- ниски заплати в Европа, хем са високи заплатите на администрацията. Хем няма Ковид, хем са много жертвите. Въобще, на комунист трябва да се набива к...

Ако си забелязал, става въпрос за периода 2016-2020, комунисте! А тогава управляваше КОЙ? И заплатите са вдигани от КОЙ? Ами да те светна, комунисте - от баш комуниста, ОНЯ с джипката. А им е вдигнал толкова заплатките защо? Ами за да гласуват за него, ако не се сещаш, комунисте!

Айде сега следващите ако не са доволни - да намалят заплатите като са били неправомерно вдигнати… да намалят и бройките служители, нали пискат за това - а те ги заменят да може техните хора да са на тия заплати…

Kenn1111

Истината я знаем всички и нямам нищо против хората в държавния сектор да вземат приличви пари.Но герберите раздуха тоя щат до нямай къде за да си осигурят послушни избиратели в това е проблема

М-р Василев: "Тук се включва и увеличението на щатните бройки и на заплатите... ...всяка година разходите за персонал растат средно с по 12 на сто. Василев допълни, че в сметките не влизат разходите за 2021-а, тъй като все още не са ясни те за всички пера." Бойчето предупреди, че "мазнинката“ на държавните финанси изтънява; А Томислав Всичколога обеща НАД 20% СЪКРАЩЕНИЯ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, за да се вдигнат заплатите на държ. служители...

В Америка конгреса решава Да, България и Има такъв народ трябва да смажат като с чук съдебната система, която работи срещу народа

Интересно ми е дами тоя ококорен шебек си дава сметка, че и неговата заплата е в тази сметка? Не чух да я е отказал или дарил!

Вдигате ток, парно, газ, вода, горива и какво ли още не. А иначе парите били много.... Ако в държавния сектор парите не се вдигат, то в частния никога няма да мръднат. Защото нашите бизнесмени са с анцузи тип Ценко Чоков. Особено в провинцията. Е няма кой да ви работи за 700 лева. После всички мрънкат. Навсякъде некадърници. Еми за тези пари са такива хората и резултатите. Да отговори министъра защо дойдоха те от Харвард и Дубай да работят тук за тези заплати, колкото на един шофьор на камион. Но те са дошли за друго......

Да де ама тия дето получават увелечение.. откъде мислиш идват парите от тия дето работят за 700 лв.

Сега разбрахте ли, защо похарчихме 1 милиард лева за Електронно правителство, а? ... Най-модерната Stealth система за Електронно правителство в света!

Явно по доходи пак ще ни изравняват с Русия. Няма да гоним европейските държави, а ще включваме задна скорост.

Да позная ли с колко ще свали това шансовете на Радев за втори мандат? Едни 59 %

С колко са увеличени заплатите на учителите за посочения период? Министърът има ли нещо против? Основната задача на временното правителство са изборите, а не пропаганда и чегъртане. Оставете графиките и диаграмите за следващото правителство.

Тази информация беше секретна за обикновените хора а сега се вижда истината за грабежа, калинките, огромните заплати в не работещи служби и структори. Това е скандално и чудовищено.... На фона от пенсии по 300 лв.

Учители Пожарникари Съдии Полицаи Данъчни Общинари Митничари Министри Депутати Горски БАН И още хиляди. Някъди 1/5 от народа. Сигурно и член на вашето семейство.

Как да ти сложа плюс, като сложи в списъка на търтеите учителите, пожарникарите и учените? ... Не мога! ... Дано си фертилно нефункционален!

Човекът говореше с ирония, но трябва малко пипе, за да я усетиш....

Ако няма добри заплати има ниски осигуровки, а от там и ниски пенсии. Частния бизнес особено в провинцията все още осигурява масово на минималната заплата. Толкова вземат много хора. Няма как аз да работя за 800лв месечно, а пенсионера да взема 650 от мойте осигуровки. Не, че хората не заслужават. Да питат куфарите с парите от НОИ къде отидоха едно време. Да питат и Костов защо им оряза пенсиите.... И сега пак гласуват за същите, които ни ограбиха труда. Странно същество е българина.

Държавните служители не плащат осигуровки!

Какви куфари от едно време? Сега всяка мутра не може с влакова композиция да извози откраднатото от нея!

Това е ужасно бедна и топяща се България с огромна шайка търтей с огромни не заслужени заплати и бонуси който докараха страната до катастрофа. Съкращавате, чистете търтейте зада се диша по свободно.

Ли ще искате съкращаване на състава на МВР и МО! Да кажат колко бройки са съкратени в другите министерства и да кажат колко учители има в страната. На един 15.09 имаше инфо, че учителите са над 100 000 . И да каже какви са бонусите в структуриту на МФ и, че там е най- високата средна заплата. Ако не се вдига запбатата в държавния сектор, няма да вдигат заплатата и в частния. В държавния сектор се събира на 100% данъците, в частния продължамат да се давата неотчетни пари като заплата, те.е тамрима укриване на доходи.

Що вие в МО какво произвеждате? В една страна първо се оправя икономиката, образованието и здравеопазването и най-накрая армията. Не виждам чужда войска на границата да ни атакува в момента. Докато един майор тиловак, който смята дажбите на войниците взима 2500лв никога няма да има пари да излезем от блатото!

И колко трябва да взема ? Минималната ли заплата да взема? ~ даже е малка .

Господин МВР, първо говоря за търтеите в щаба на армията, които са същата бройка като тези, които действително вършат нещо. МВР пак върши някаква работа. И ако 2500лв е малка заплата за един търтей, който смята колко бензин ще изхарчи самолета на един военен пилот, то тогава един работник в атомна електроцентрала трябва да взима 5000лв.

МВРто, и 1200лв са много за 6 месеца "работа" в годината на тия в МО!

Истината, мили хора, е, че и в държавната администрация, както навсякъде, има можещи и некадърни, знаещи и незнаещи, умни и глупави! Някои не вършат кой знае какво, на други им се разказва играта! Как ще работи чиновника зависи и от ръководството му, което му поставя задачите и му контролира изпълнението. А начело на всяко ведомство е определена фигура, която носи отговорност за работата му! В конкретния случай - служебните министри. На един места в администрацията заплатите са по-високи, на други доста по-ниски! Ако някой си мисли, че където и да е с ниски заплати ще привлече кадърен персонал, е за 4-ти километър! Стабилната администрация е необходимо условие за функционирането на държавата! Та така! Но най-лесно е хората да се настройват едни срещу други и от това да се печелят политически дивиденти!

Taka e, ама в Германия държавните служители са 1 на 70 души в Германия 1 на 160 и не получават високи заплати. Полицаите в Германия са 1 на 336 човека, а в България е един на 160.

Видимо си нямаш и хабер , от това , което говориш . За полицаите България е на 10 място в ЕС по брой и тук влизат всички служби не само полиция и по данни на Евростат са 28000 в България . Няма как 28000 по 160 да даде 6 900 000.

Точно е написано, общините и МВР най верните куртизанки на Борисов купени с народни пари...

Защо не зададете въпроса примерно в КФН на база на какъв обем извършена работа получават такива огромни заплати?

На каква база? Те се уреждат на несъществуващ щат и за тях веднага се открива работно място и заплата към него.

Най-злокачественият тумор на българския народ е мръсната нечестива чиновническа сган. Като цяло тя (сганта) е съставена от малоумни калинки без ценз,образование и умения, като е назначена по роднинска (шуро-баджанашка), партийна или сексуална линия.

Пък ти си един образован ......................??????? Нещо завиждаме а..............????

Ясно е, че си от тълпата нищо-правещи чиновничета и те тресе по 5 пъти на ден да не изгубиш топлата и сигурна службичка.... Не ти завиждам - пожелавам ти пенсиониране с почести и един медал за честно чесане на мъдете през трудовия ти стаж (друго не си вършил).

На държавния и общинския чиновник се крепи целия държавен и общински апарат!!! Цялата работа на държавата зависи от чиновника. Как, по дяволите, някой очаква да бъдат назначавани знаещи и можещи, като заплатите не са атрактивни??? Просто, това няма как да се случи, наивници!

Чегъъъъртаййй!!!

И като дойде проверка - всичко живо болно, в отпуск ...

поглед,пак се изтропа...

Алоу, Харвард, я се запри малко бре! Нали критикувахте Боко и ГЕРБ, че заплатите не били европейски! Нали затова дойдохте на власт, да направите доходите на хората достойни! Нещо взехте да си противоречите бе, Зъркел! Сега пък заплатите били увеличени! Ами намалете ги или почвайте съкращения, да ви се види края, още преди да сте започнали! Демагози такива!

Фройд, не е нормално заплатите в бюджетния сектор да по-високи от тези в часния! О.К.?

Нямаш право да критикуваш! Един писмен тест за чиновник не би издържал.

Стига популизъм! Разнообразете репертоара!

в Агенцията за ядрено регулиране получават 50% от хората в ЦИК. Това говори много за некадърността на герб. Но ако не е некадърност, то е подсигуряване на "честни" избори. жалка картинка.....

В Агенцията колко хора получавали?