Той ще отговаря за дейността на ресорите Банкиране на дребно, Клонова мрежа и Малки и средни предприятия.

Пунчев има магистърска степен по Международни Икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство, магистърска степен по бизнес администрация от Международен Банков Институт в сътрудничество с Manchester Business School и TRIUM Global EMBA, London School of Economics, London, HEC, Paris, New York University, Stern School of Business., Scotland.

Пунчев има повече от 22 години опит в банковата сфера. Той започва кариерата си през 1993 в Булбанк като икономист в отдел Документарни операции. За периода от 1994 до 2000 е заемал позициите Ръководител Ликвидност в Трежъри и Управител на клон. През 2001 е повишен на длъжност Директор Банкиране на дребно и отговаря за развитието на бизнеса Банкиране на дребно до 2010, като от 2005 до 2010 е бил и член на Борда на директорите на банката.

През януари 2011 Любомир Пунчев продължава своята кариера в групата на UniCredit в Австрия, като Директор продажби Банкиране на дребно за Централна и Източна Европа. Преди да се присъедини към Банка Пиреос, г-н Пунчев е заемал позицията Директор Банкиране на дребно и член на Борда на директорите на Ukrsotsbank, Украйна, част от финансова група UniCredit.