Той обяви това по време на конференция "Социалната алтернатива за Европа" в София. Според него това се случва след приблизително два мандата на дясна ЕК, допълни той.

Отговорът ни е даден, само трябва да вземем решението за промяна на тази ЕК и на ЕП, каза министър Стойнев.

В момента се предлагат новите екологични цели до 2030 г., които по никакъв начин не отговарят на перспективите на европейската индустрия, посочи той. Всички знаем, че трябва да се намалят емисиите, но в крайна сметка Европа е сама, САЩ и Китай не подкрепят тази политика, отбеляза Стойнев. По думите му това, което Франция изхвърля като емисии за една година, се равнява на 18 дни за Китай, как да бъдем конкурентоспособни, коментира той.

Стойнев припомни, че от ЕК насърчават всички страни-членки да преразгледат политиката си към ВЕИ. Това ако не е провал, какво е, попита министърът.

По думите му проблемът е и на местно ниво. В България се опитваме да балансираме енергийната система. В момента оправяме проблема на ГЕРБ, който създадоха през 2012 г., каза Драгомир Стойнев.
По време на управлението на ГЕРБ беше най-големият бум на безработицата и отлив на инвестиции, отбеляза той и добави, че новият стил на политика вече дава резултат.

Стойнев посочи, че 500 млрд. евро е похарчила Европа за спасяване на банките, но е дала нула евро за индустрията, а в същото време са необходими работни места и икономически растеж.

Лявата политика за реиндустриализацията наистина дава ефект. Именно френското правителство направи този клуб "Приятели на индустрията", но ние много преди това в програмата на БСП бяхме записали колко е важна реиндустриализацията на страната, отбеляза Драгомир Стойнев.

Той заяви, че българското правителство ще подкрепя реиндустриализацията, ще подкрепя всяка една частна инициатива, но ще подкрепя най-вече тези, които имат отговорности към хората на труда и спазват законодателството.