Според експерта, не се сбъднаха очакванията, че служебното правителство ще започне подготовката на законите и програмите за развитието на икономиката. Те допринесоха с неубедителност в провеждане на изборите. Изоставането продължава. Новото правителство, каквото и да е то, трябва много бързо да навакса. Трябва да се вземат абсолютно извънредни мерки за приходите като следваща стъпка, смята финансистът.

По думите му първата задача на новото правителство е да започне борбата с монополите или по-точно регулацията на монополите и да им се каже отсега, че до края на годината няма да има никакво увеличение на цените. Най-важното е законодателно да се уреди въпроса, а не да се хвърляме - взимаме лиценза, да ги премахнем, казва той.
Той слага на второ място извънредните мерки за увеличаване на приходите, най-вече митниците - там може би в момента е най-големият хаос, според Ангарски. Там трябва да има и граждански контрол и да се разбере какво става там, обяснява той.

Следват мерки за ограничаване на луксозните разходи от бюджета, трябва да се прегледа целия бюджет, за да се компенсират най-бедните, за да се увеличат доходите до края на годината. На следващо място е малкият и среден бизнес, продължава той.

Който посегне на валутния борд, ще си отиде веднага, защото ще настъпи хаос. Аз мисля, че хората няма да позволят този хаос и няма да е така лесно един парламент да го променя нещо, категоричен е Ангарски.

За икономическата ситуация в Европа финансистът изказа мнение, че не е оптимист, че ще се тръгне към излизане от кризата. Напротив. Щом и във Франция вече се очаква да се задълбочи кризата, трябва да мислим как да оцеляваме и как да се развиваме в условията на задълбочаваща се криза в ЕС, уточнява той. Според него методът на икономиите вече се е изчерпал като възможност. В ЕС не са си създали органи, които да наблюдават и да взимат решения. Едва сега се появява предложение за икономическо правителство в рамките на ЕС. Те нямат и контролни органи, заключава Ангарски.