Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Компаниите са ТД Груп Феровиар Роман АД, Букурещ, Бългериан Карго Експрес АД, гр. София, Донау-финанц транспорт и Бетейлигунг Гмбх, Австрия и Първа инвестиционна банка. Девет физически и юридически лица бяха закупили документация за участие в конкурса за продажбата на "БДЖ - Товарни превози"

До 18 февруари 2013 г. Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол трябва да издаде сертификат за регистрация на допуснатите участници. Те ще имат право да подадат обвързващи оферти. Следва закупуване на информационен меморандум – до 18 февруари 2013 г.;  достъп до информационната зала – 4 март 2013 г. и подаване на депозит и обвързващи оферти до 15 часа на 12 март 2013 г.

Процедурата по приватизация на "БДЖ-Товарни превози" е втора поред, тъй като първият опит се провали поради липса на инвеститорски интерес. Ако държавата не успее и сега да продаде компанията, то тя ще остане за следващото правителство, тъй като АПСПК посочиха, че държавата ще продава до 30 март.