Водещото европейско издание за бизнес и финанси обяви УниКредит за "Най-добра банка за трансакционни услуги в Западна Европа" и "Най-добра банка за консултантски услуги в Централна и Източна Европа"

УниКредит беше обявена за най-добрата банка за трансакционни услуги в Западна Европа и най-добрата банка за консултантски услуги в Централна и Източна Европа на наградите на Euromoney за отлично представяне (Euromoney Awards for Excellence) за 2021 г. Тези победи са част от награди, сред които и за най-добра банка в Босна и Херцеговина в същите категории и отделно признание в няколко категории за най-добри услуги в Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка в проучването на Euromoney за валутни сделки за 2021 г.

Създадени преди 19 години като първите по рода си награди, наградите на Euromoney за отлично представяне открояват корпоративни и инвестиционни банки, които са пример в предоставянето на водещи продукти и услуги на пазара, имащи за цел да отговорят на потребностите на клиентите.

"За нас е удоволствие да получим тези награди, които са допълнително признание както за нашите непрекъснати усилия, така и за силата на подхода ни", каза Андреа Орчел, главен изпълнителен директор на УниКредит. "Както винаги, продължаваме да поставяме клиентите в центъра на дейността ни. Благодарен съм на клиентите ни за доверието и лоялността им, както и на нашите отдадени на работата екипи, които ги подкрепят по много и различни начини - от услуги за банкови трансакции, които да улеснят ежедневните им операции, до доверени консултации за набиране на капитал и при необходимост от финансиране."

С отличието за "Най-добра банка за консултантски услуги" в Централна и Източна Европа УниКредит допълнително затвърди водещата си позиция в региона. Според Euromoney, "за пореден път УниКредит използва регионалната си мрежа, секторния подход и внимателното пазарно позициониране, за да отбележи най-голям брой обявени сделки през дванадесетте месеца до 31 март 2021г. УниКредит убедително демонстрира експертния си опит в различни отрасли." Изданието открои сделки с различни финансови институции, представители от сектори като инфраструктура, възобновяема енергия и технологии.

Наградата "Най-добра банка за банкови трансакции за Западна Европа" е част от все по-голямото признание за услугите на УниКредит в сектора, като от Euromoney отбелязват, че "банката се очертава като водещ доставчик на продукти за управление на парични средства от основно значение, като например виртуалните сметки." Освен това изданието дава висока оценка и за други модерни услуги, като тези за проверка на IBAN и за бързи международни плащания.

През последните няколко години банката последователно печели някои от най-престижните награди, включително "Най-добра банка за трансакции за Западна Европа" на сп. The Banker през 2019 г., "Най-добра банка за финансиране на вериги за доставки" на сп. The Banker за 2020 г. и "Най-добра банка за трансакционни услуги в ЦИЕ" на Euromoney за 2020 г.


Материалът е предоставен от Булбанк.