Банка ДСК подкрепя изграждането на двата нови парка за "street food" - Quartal с инвестиционно финансиране.

Три години след отварянето на първия парк за "street food" - Quartal на бул. Черни връх, акционерите засилват присъствието си на пазара с откриване на две нови локации в гр. София. Първият нов обект - Quartal District, се намира между Студентски град и кв. Дианабад и вече посреща първите си посетители. Quartal District е разположен на площ от 5000 м2 и предлага разнообразие от храни и напитки, организирани в над 20 постоянни обекта с близо 400 седящи места. Обектът включва още магазини, детски кът и място за събития. В края на март с официално събитие и концерт бе открит и третия парк Quartal Station в партньорство с "Кауфланд България". Паркът се намира на територията на супермаркета на бул. "Ген. Тотлебен".

Банка ДСК е единственият кредитор като се включва в сделката за втория и третия обект от веригата на Quartal.

"За нас като финансова институция е важно да кредитираме устойчиви проекти, които подобряват качеството на живот в градската среда и са атрактивни за младите хора. Банка ДСК е основен партньор и реализатор на други мащабни инициативи за развитието на умните градове и подобряването на градската среда. Партньорството с "Проджект Си Груп" за развиването на Quartal е още една стъпка към инвестицията в по-добро бъдеще и по-качествен живот за нашите клиенти, а и за обществото ни като цяло" - споделя г-н Боян Стефов, изпълнителен директор и ръководител на направление "Корпоративно банкиране" в Банка ДСК.

Както и при първата локация на Quartal, за строежа на вторите два парка са използвани преработени морски контейнери. От "Проджект Си Груп" споделят, че в основата на създаването на парковете стоят устойчиви процеси и при строежа са използвани максимално много екологични материали. Новите проекти очакват своите посетители с разнообразни кулинарни предложения, както и много културни мероприятия.


Материалът е предоставен от Банка ДСК.