Още един шеф от фалиралата компания за дигитални разплащания Уайъркард (Wirecard) бе арестуван в Германия по подозрения за участие в мащабна измама, съобщи прокуратурата, цитирана от световните агенции.

Заподозреният, който оглавява подразделението на компанията в Дубай, се е върнал в Германия, за да се изправи пред правосъдието, посочва Асошиейтед прес.

Арестът е извършен, след като на 23 юни бе задържан главният изпълнителен директор Маркус Браун по обвинения в манипулация на пазара и фалшифициране на финансовите резултати. Той бе пуснат под гаранция.

Уайъркард, която някога бе "изгряваща звезда" в процъфтяващия финансово-технологичен сектор, обяви фалит на 25 юни, след като ръководителите й признаха, че 1,9 милиарда евро (2,1 милиарда долара) са били представени като държани в сметки във Филипините, а всъщност не са съществували.

Прокуратурата в Мюнхен информира, че заподозреният, чието име не се посочва, е арестуван днес и още днес се изправя пред съда. Обикновено при такива явявания се решават въпросът за гаранция и условията за освобождаване.