Илон Мъск, най-богатият човек в света, говори, осветен от свещи, на бизнес форум днес в рамките на срещата на върха на Г-20 в Индонезия, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.

Главният изпълнителен директор на компаниите "Тесла", "Спейс Екс" и "Туитър", който се включи чрез видеоконферентна връзка, каза, че се намира на място, където токът току-що е спрял. Американският милиардер обаче не уточни откъде точно говори.

"Внимавайте какво си пожелавате", предупреди той, когато бе попитан върху какво трябва да се съсредоточи бъдещият "Илон Мъск от Изтока", съобщи АП.

"Не съм сигурен колко хора всъщност биха искали да бъдат на мое място. Те биха искали да бъдат това, което си представят, че съм аз, което не е същото", каза най-богатият човек в света. Той отбеляза, че се самоизмъчва повече, отколкото повечето хора биха могли да понесат.

Очакваше се Илон Мъск да присъства лично на форума в рамките на годишната среща на Г-20. Индонезийските организатори обаче казаха, че той не може да дойде, тъй като се подготвя за съдебно заседание тази седмица.

"Натоварването ми напоследък се увеличи доста", довери с усмивка Мъск, явно имайки предвид сделката за придобиването на "Туитър".

Милиардерът, който бе облечен с риза батик, изпратена му от организаторите на форума, добави, че има "твърде много работа".

В изказването си Мъск не разкри какви планове има за "Туитър". Той вече се обяви за развиване на опцията за публикуване на видеоклипове и за монетизация на съдържанието в полза на неговите създатели, отбелязва Франс прес.

Шефът на "Тесла" посочи ентусиазирано подземните тунели на няколко нива и електромобилите като възможно решение на проблема със задръстванията в големите градове.

Мъск спомена за планове за създаване по Земята на бази за изстрелване на ракети, с които хората да могат да пътуват "до другия край на света" със скорост 20 пъти по-висока от звуковата бариера. "Мисля, че това наистина би отворило света, ако може да пътувате до където и да било за по-малко от един час", отбеляза главният изпълнителен директор на "Спейс Екс".

Той допусна възможността да бъдат открити "извънземни цивилизации... или цивилизации, които са съществували преди милиони години".