На фона на силното потребление в Китай, компания Alibaba докладва за рекордни продажби в "Деня на необвързаните" (Singles' Day), което е добра новина за чуждестранните търговци, които наскоро се включиха към шопинг празника, съобщава bulgarian.cri.cn.

Гигантът в електронната търговия Alibaba обяви в понеделник, че продажбите в онлайн платформите на 11 ноември са достигнали рекордните 213 милиарда юана или 30.7 милиарда долара, което е увеличение с 27% спрямо миналата година.

Чуждестранните марки се превръщат в новите победители на популярния шопинг празник, тъй като все повече китайски потребители купуват вносни стоки. Повече от 19 хиляди чуждестранни марки от 75 държави и региона участваха тази година на китайския "Черен петък".

Представител на испанската козметична марка MartiDerm каза, че компанията е започнала да развива повече индивидуализирани продукти за азиатските жени, заради растящото търсене на висококачествена козметика сред китайските потребители.

Alibaba обяви миналата седмица в рамките на Международното изложение за внос в Шанхай, че ще използва онлайн платформите си за вноса на продукти в размер на 200 милиарда долара в страната през следващите пет години. Ход, който ще спомогне за превръщането на вноса в нова движеща сила на китайското потребление и донесе ползи за световната индустриална верига.