Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) започна производството на части за апарати за обдишване, за да помогне на италианската Сиаре енджиниъринг (Siare Engineering) да увеличи производството на медицинско оборудване, необходимо за лечението на пациентите през кризата с коронавируса, съобщи днес автомобилопроизводителят, цитиран от Ройтерс и БТА.

Производителите на автомобили по света увеличават производството на важни продукти и оборудване за здравеопазването, за да отговорят на огромното търсене в периода на пандемията.

Италия поиска от Сиаре да утрои нормалното си месечно производство като част от усилията на правителството да увеличи броя на леглата за интензивна грижа.

Фиат Крайслер съобщи, че с подкрепата на производителя на луксозни автомобили Ферари (Ferrari) и холдинговата компания Ексор (Exor), която контролира и двата автомобилостроителя, е произвел първите електрически клапи, които са ключова част от апаратите за обдишване, в завода си в Ченто, Северна Италия.

Заводът в Ченто обикновено произвежда мощни двигатели за автомобили за световния пазар. Заради коронавируса беше затворен, но благодарение на новия проект частично работи.