Apple може да се превърне в поредната технологична и неавтомобилна компания, която ще разработва електромобил. Подозренията идват от новината, че американският технологичен гигант е назначил на работа Улрих Кранц - дългогодишен кадър на BMW, който последно ръководеше подразделението на баварците за електромобили, като името му е силно свързано с моделите i3 и i8 на BMW.

Макар от Apple официално да обявиха за назначението, те не съобщават с какво точно ще се занимава Кранц при тях, предаде ТАСС, цитирайки CNBC. Но подозренията, че германецът ще се занимава именно с разрабтката на електромобил се засилват и от факта, че той бе сред съоснователите на американската компания Canoo, която се занимава с разработка на електромобили, включително автономни.

Преди време пък CNBC съобщи, позовавайки се на свои източници, че Apple са близо до подписване на договор с KIA и Hyundai за разработка и пускане на пазара в САЩ на автономни електромобили. Но по-късно бе уточнено, че трите компании не са успели да постигнат съгласие. В същото време, обаче, това не важи за Canoo, която на 11 февруари 2020 г. съобщи, че ще разработва платформа за изцяло електрически превозни средства заедно с KIA и Hyundai, които ще се продават в бъдеще под името на корейските марки.

3e-news.net