Apple най-вероятно ще произвежда електромобили

Технологичният гигант назначи бившия шеф на отдела за коли на ток на BMW

Обратно в новината

Коментари - Apple най-вероятно ще произвежда електромобили | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А малко по-късмо след вашето "преди време" се оказа, че Киа (а с тях и Хюндай) не са навити да правят автомобили на ишелеме за Apple. Просто считат, че имат достатъчно силна своя марка и не им е нужно да се гърбят като китайци от трета джонка за да печели друг. Всъщност за Apple това е характерно - те са изключителни разработчици, но самото производство възлагат на друг. Ако за електрониката това е възможно, то при автомобилите освен пак при китайците, едва ли някой друг ще се навие да им произвежда. И тук идва главния проблем. Покрай Тайван, китайците си направиха нелошо име като производители на електроника, с автомобилите обаче нещата не стоят така. Ако е произведен в Китай, никой няма да го купи, пък ако ше и щайга нахапани ябълки да нарисуват отгоре му.

Ако го направят това ще бъде жалко за компанията. Според мен те са се фокусирали към продукти, които да им носят пари постоянно, защото хората си купуват нова кола веднъж на 7,8 или дори 10 години, докато много хора си взимат нов iphone всяка година.

Видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крачето.... Полудяха вече с тия електромобили. Не сме дорасли още за такива. Да не говорим как се качиха цените за зареждане.... И аз искам да фрасна един панел на тавана, да си зареждам колата, да захранвам всичко в къщи и да не плащам на разни доставчици на ток...Ама не става....няма такава технология на достъпна цена...Може да стане някога, но засега няма... За служебен автомобил за градско каране обаче смятам че е добре. Но за дълъг път...забрави.