"Преди време бях скептично настроена към инфлуенсърството, смятах го за безмислено, но виждайки с какви темпове се развива в световен мащаб, вече искам да бъда част от това "голямо семейство". Живеем във времената на иновациите и виртуалността и моето усещане е, че всичко някак си е съсредоточено там. Смятам, че за млад човек като мен, който не обича скучното и еднообразно ежедневие, би било интересно и полезно да се развива в тази сфера", открито споделя Симона Милова пред Бисер Кунчев и продължава:

"На хората им е омръзнало да гледат и слушат едни и същи заучени фрази. Очаквам да успявам да мотивирам хората, да ги насочвам да взимат по-лесно решения за себе си, да помогна в трудни моменти с мой личен опит и преживяното до момента, и всичко останало, което е част от нормалния бит и ежедневие на всеки един от нас."

Коя е тя?

Казвам се Симона Милова. На 27г. съм, родена съм в София. Понастоящем живея и работя в Пловдив. Родом съм от гр. Клисура, където живеят родителите ми. На 13 г. възраст се отделих от тях и дойдох в Пловдив, за да уча. Средното си образование завърших във ФЕГ "Антоан дьо Сент Екзюпери", а висшето в ПУ "Паисий Хилендараски" специалност Право. Владея два чужди езика - средно ниво френски (поради факта, че след завършване на езиковата гимназия не съм го практикувала повече) и много добро ниво на писмен и устен английски. В момента работя във фирма за поддръжка на медицинска апаратура, която се внася от чужбина. Работната среда е много приятна и спокойна, работя с интелигентни млади хора. Най-голямата ми обич и слабост са семейството ми и кучетата.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Това е заобикалящата ни действителност навсякъде. Живеем във времената на иновациите и виртуалността и моето усещане е, че всичко някак си е съсредоточено там. Смятам, че за млад човек като мен, който не обича скучното и еднообразно ежедневие, би било интересно и полезно да се развива в тази сфера. Преди време бях скептично настроена към инфлуенсърството, смятах го за безмислено, но виждайки с какви темпове се развива в световен мащаб, вече искам да бъда част от това "голямо семейство".

Снимка: Личен архив

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

Комплексни са качествата, които смятам, че трябва да притежава един успешен инфлуенсър. Посочвам 3 водещи (според мен) - постоянство, информираност и креативност. Тези, които без много помпозност допускат хората в своя свят, не напрягат, а напротив. Истинските, усмихнатите, забавните, красивите.

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Постоянство и креативност. На хората им е омръзнало да гледат и слушат едни и същи заучени фрази. Очаквам да успявам да мотивирам хората, да ги насочвам да взимат по-лесно решения за себе си, да помогна в трудни моменти с мой личен опит и преживяното до момента, и всичко останало, което е част от нормалния бит и ежедневие на всеки един от нас.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Със сигурност за максимален успех във всяка една сфера е необходим ясен фокус, време и внимание съсредоточени изцяло в това. На този етап от време аз не бих могла да оставя работата си, но перфектно бих съчетавала двете неща, без едното да пречи на другото.

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

Бих искала да рекламирам козметика (бг брандове), аксесоари, дрехи, кучешки принадлежности и храни, бих готвила (обичам да готвя и да изпробвам нови рецепти). Не бих рекламирала некачествени продукти, с които да подведа потребителите или такива, които на мен лично не ми харесват.

Снимка: Личен архив

Къде се виждаш след 10 години професионално?

На мечтаното работно място. Успяла и щастлива с това, което правя.

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Бих показала красотите на нашата мила Родина. Тя е красива и гостоприемна страна, в която има множество истинки и родолюбиви хора. Имаме си прекрасна природа за туризъм - планина и море. Местности, които трябва да се видят и посетят. Култура, която си заслужава да бъда опозната и кухня, която си заслужава да бъде опитана.

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

Аз няма да бъда от досадните инфлуенсъри. Искам да бъда полезна. Когато един потребител купи продукт, който аз рекламирам това е успех за мен. Той няма как да знае "качествата"му преди да го е изпробвал, а по-скоро аз съм го убедила.

Вижте всички гости в рубриката до момента!

Снимка: Личен архив