"По-голямата част от живота ми премина в залата по художествена гимнастика. След 7 г. в Националния отбор на България и над 110 спечелени медала", открито споделя Радина Филипова пред Бисер Кунчев и продължава:

"Профилът ми е изцяло насочен към нуждите от движение, консумиране на качествена храна и практически съвети как да се чувстваме по-добре в кожата и съзнанието си. Единствената ми мотивация да продължавам да се развивам в тази сфера е прекрасната обратна връзка, която ежедневно получавам."

Казвам се Радина Филипова, на 25 г., родена в гр. Варна. По-голямата част от живота ми премина в залата по художествена гимнастика. След 7 г. в Националния отбор на България и над 110 спечелени медала, се наложи да прекратя кариерата си поради сериозна контузия. Винаги съм обичала състезанията. Любовта в очите на хората и пълните зали ме мотивираха да давам най-доброто от себе си.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Именно спортът, както и доза късмет ме отведоха на снимачната площадка на грандиозната продукция на "Дисни" - "Дъмбо". Заедно с още 4 момичета от България бяхме част от танцовия балет на филма. Последваха участия в различни предавания, снимки за корици на списания, както и участия в многобройни реклами. Хората започнаха да ме следват в социалните мрежи и нещата се получиха естествено.

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

Най-важно според мен е желанието да бъдеш полезен на хората с нещо. Профилът ми е изцяло насочен към нуждите от движение, консумиране на качествена храна и практически съвети как да се чувстваме по-добре в кожата и съзнанието си. Единствената ми мотивация да продължавам да се развивам в тази сфера е прекрасната обратна връзка, която ежедневно получавам.

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Тези, от чието съдържание получавам стойностна информация, която ми помага да се развивам и да уча нови неща всеки ден. Това е рядкост, но в същото време има прекрасни хора, които се трудят всеки ден и създават страхотни неща за последователите си.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Трупането на последователи безспорно е голяма страст и показва одобрение на това, което правиш. Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

Откривам, че хората все повече се интересуват от това да повишават качеството си на живот и търсят информация на тази тема. Благодарна съм, че ми се доверяват и не спирам да развивам знанията и способностите си, за да им бъда максимално полезна.

Снимка: Георги Казаков

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Нещата вървят заедно. Не рекламирам некачествени продукти и това се знае от аудиторията ми. Така се изгражда доверия, което стои в основата на успешния профил.

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

И аз се боря с този въпрос все още. При пълно отдаване в която и да е професия, тя се превръща в успешен и доходонесен бизнес. Аз търся начини да преоткривам себе си извън социалните мрежи и вярвам, че съвсем скоро ще дойде момент, в който да бъда на своя кръстопът. Но пък именно заради тези моменти животът е интересен. ☺

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Откровеност, постоянство, трупане на знания.

Снимка: Личен архив

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

Не бих могла да ги степенувам. Все повече млади хора създават прекрасни продукти и услуги, за които трябва повече да се говори.

Има ли продукти, които не би рекламирала и защо?

Некачествените храни и напитки се разминават с визията и мисленето ми. Винаги съм казвала, че е важен балансът и самата аз си хапвам "забранени" храни понякога, но не бих ги рекламирала за ежедневна консумация.

Къде се виждаш след 10 години професионално?

10 години са доста време, но защо не с верига ресторанти, предлагащи качествена, вкусна и питателна храна.

Снимка: Любомир Сергеев

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Прекрасна природа, величествени планини, райски плажове, красиви езера и все повече интересни места за посещаване.

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

Последвайте ме за интересни видеа, които ще ви потопят в света на тренировките по най-достъпния и приятен начин. ☺

Всички гости в рубриката до момента - ВИЖТЕ ТУК >>

Снимка: Георги Казаков