"Завърших "Право", а сега изучавам и "Програмиране". Ако трябва да бъда честна, не ми е хрумвало и не съм искала да ставам инфлуенсър. Истината е, че нещата ми се случиха на късмет. Интересно е да си инфлуенсър, но според мен е хубаво да имаме и друга основна професия, която паралелно да развиваме със социалните си мрежи. Не бива да разчитаме само на тях, защото какво ще правим, ако един ден Инстаграм и Фейсбук изчезнат", открито споделя Кристина Пламенова пред Бисер Кунчев и продължава:

"Моята рецепта и съвет към всички е - бъдете себе си! Не се водете по модните тенденции, а правете това, което ви харесва и ви кара да се чувствате добре. Защото, когато човек прави нещо с любов и страст, то си личи."

Коя е тя?

Здравейте! Казвам се Кристина Пламенова, родена съм в град Бяла Слатина, но живея в София. Средното си образование завърших в родния ми град, а висше в УНСС специалност право. Владея английски език на добро ниво. Доскоро помагах в семейният бизнес на братовчедка ми в Гърция, а в момента изучавам програмиране и работя като юрисконсулт във фирмата на баща ми.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира да бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Ако трябва да бъда честна, не ми е хрумвало и не съм искала да ставам инфлуенсър. Истината е, че нещата ми се случиха на късмет. Всичко започна, когато спечелих една томбола за професионална фотосесия и грим. Тогава разбрах, че ми харесва да се снимам и така малко, по-малко с мен започнаха да се свързват най-различни фотографи, а впоследствие и брандове.

Снимка: Лъчо Лазаров

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

Едно от най-важните качества, които трябва да притежава един инфлуенсър е да бъде интересен и да знае как най-правилно да поднесе съдържанието, което споделя пред своята аудитория. А, дали да бъдеш инфлуенсър би могло да се превърне в професия? Моето мнение е, че пазара в България не е толкова голям и не предлага достатъчно ангажименти, така че това по-скоро би било като допълнение към основната ми професия.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

От световните инфлуенсъри следя Кайли и Кендъл Дженър, Ариана Гранде, Дженифър Лопес, Джиджи Хадид. Това, което ми харесва в тях е, че всяка има друга основна професия или бизнес, които развива паралелно със социалните си мрежи. А, от българските инфлуенсъри харесвам Евгения Джеферович, Атина Иванова и др.

Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

Определено трупането на последователи показва одобрението и интереса на хората към това, което правя. В бъдеще планирам да развия профила си и да привлека повече женска аудитория.

Снимка: Личен архив

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според теб се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Според мен е съвкупност и от двете неща. Всеки продукт, който рекламирам е изпробван и одобрен от мен. За да го препоръчам, значи съм видяла ползите от употребата му.

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Както вече споделих, според мен е хубаво да имам и друга основна професия, която паралелно да развивам със социалните си мрежи. Не бива да разчитаме само на тях, защото какво ще правим, ако един ден Инстаграм и Фейсбук изчезнат..

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Моята рецепта и съвет към всички е - бъдете себе си! Не се водете по модните тенденции, а правете това, което ви харесва и ви кара да се чувствате добре. Защото, когато човек прави нещо с любов и страст, то си личи.

Снимка: Ckeip.photograph

Какъв е най-интересният продукт, който би препоръчала?

Всеки продукт, който рекламирам е интересен и различен със своя собствена история, индивидуалност и качества.

Има ли продукти, които не би препоръчала и защо?

Да, отказвала съм да рекламирам продукти, когато не съм сигурна в тяхното качество и състав. Обикновено преди да промотирам продукт го изпробвам върху себе си. В момента съм много силно заинтригувана от вредата, която големите козметични брандове ни нанасят и подмених огромна част от козметиката си. В момента използвам само натурална и био без парабени, без парфюми или силикони.

Къде се виждаш след 10 години професионално?

След 10 години се виждам като успешна дама с частен бизнес, но това няма да ми попречи да продължавам да развивам Инстаграма си. Според мен двете неща не си пречат, дори обратното.

Снимка: Личен архив

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Когато разговарям с чужденци винаги ги питам дали са посещавали България. Най- често и споделям освен, че в нашата страна могат да си прекарат изключително забавно, то могат и да релаксират на прекрасни гледки сред природата. Общо взето имаме всичко, което може да търси един човек. Предлагаме много забавления и положителни емоции, но също така спокойствие и мир за ума, и духа.

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

На първо място следвайте себе си, а на второ мен @kristina_plamenova

Още от поредицата на Dir.bg Професия "Инфлуенсър" ВИЖТЕ ТУК >>